مردم و مسوولان با غیرت و تعصب از کالای ایرانی حمایت کنند

۱۳۹۷/۰۱/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۹۱۲۰
مردم و مسوولان با غیرت و تعصب از کالای ایرانی حمایت کنند

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع عظیم زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی در رواق امام خمینی و صحن‌های اطراف حرم با اشاره به استحکام و نشاط انقلاب در چهل سالگی و خنثی شدن نقشه شوم امریکایی‌ها برای منطقه به تبیین چرایی، الزامات و راه‌های تحقق شعار سال یعنی حمایت از کالای ایرانی پرداختند و با تاکید بر «قابل حل بودن همه مشکلات با نگاه به داخل» و نیز ضرورت توجه و به‌کارگیری هر چه بیشتر جوانان در میدان‌های مختلف ازجمله عرصه‌های مدیریتی افزودند: نسل جوان و پرافتخار این سرزمین، پرچم استقلال، عزت، عظمت و شرافت ایران را بلندتر از هر زمان دیگر به اهتزاز درخواهد آورد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با تبریک حلول سال نو و عید نوروز به ملت ایران همچنین تسلیت شهادت حضرت امام هادی علیه‌السلام ابراز امیدواری کردند، همزمانی سال نو با شهادت آن حضرت، زمینه‌ساز برخورداری بیش از پیش ملت ایران از هدایت ‌الهی باشد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بخش اول سخنان خود را به بررسی اجمالی کارنامه چهل ساله جمهوری اسلامی ایران در زمینه شعارها، ارزش‌ها و اصول بنیادین و ارزیابی عملکرد و کارنامه اجرایی مسوولان اختصاص دادند.

ایشان در زمینه حفظ ارزش‌ها و مبانی و نیز پیگیری اهداف انقلاب گفتند: ملت ایران در این زمینه امتحان خوبی پس داده و توانسته است، شعارهای اصلی انقلاب را به همان استحکام و نشاط اولیه تا به امروز حفظ کند.

رهبر معظم انقلاب «استقلال و آزادی، مردم‌سالاری، اعتماد به نفس و خودباوری ملی، عدالت و تحقق احکام دین و شریعت» را اصول بنیادین انقلاب برشمردند و افزودند: درخصوص «استقلال» که در واقع واکنش ملت ایران به ۲۰۰سال سلطه بیگانگان بوده است، باید گفت: کشور از استقلال واقعی برخوردار است و امروز هیچ کشوری به اندازه ایران مستقل نیست و تنها ملتی که آراء او تحت تاثیر هیچ قدرتی قرار نمی‌گیرد، ملت بزرگ ایران است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره «آزادی» نیز به عنوان یکی از شعارهای اصلی انقلاب گفتند: برخی افراد بی‌انصاف با سوءاستفاده از آزادی، می‌گویند در کشور آزادی نیست و بیگانگان هم در تبلیغات خود آن را بازتاب می‌دهند درحالی که در کشور آزادی فکر، آزادی بیان و آزادی انتخاب وجود دارد.

ایشان خاطرنشان کردند: امروز هیچ‌کس در جمهوری اسلامی به دلیل مخالف بودن فکر و نظرش با حکومت تحت تعقیب و فشار قرار نمی‌گیرد و بنا هم بر چنین کاری نیست اما آزادی در جمهوری اسلامی همانند سایر نقاط دنیا چارچوب دارد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در تبیین این موضوع تاکید کردند: چارچوب آزادی در جمهوری اسلامی «قانون اساسی و قوانین کشور» است که همه این قوانین نیز الهام گرفته از شریعت هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «مردم‌سالاری» را یکی دیگر از اصول بنیادین نظام جمهوری اسلامی دانستند و گفتند: در چهل سال گذشته تقریبا در هر یک یا دو سال انتخابات برگزار شده و مردم آزادانه و با شور و شوق شرکت کرده‌اند که ثمره آن هم روی کار آمدن دولت‌هایی با گرایش‌های مختلف سیاسی در 4 دهه اخیر بوده است.

ایشان از «خودباوری و اعتماد به نفس ملی» به عنوان یکی دیگر از شعارهای محقق شده انقلاب نام بردند و با اشاره به موضوع «عدالت» افزودند: چند هفته قبل درخصوص عدالت مطالبی را بیان کردم که بدخواهان به ‌گونه‌یی القا کردند که گویا جمهوری اسلامی در زمینه عدالت هیچ کاری نکرده درحالی که در باب عدالت کارهای بسیار خوبی انجام گرفته اما سطح توقع نظام اسلامی درخصوص عدالت بسیار فراتر از وضع کنونی است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در این خصوص دو آمار جهانی بیان کردند و گفتند: براساس آمار مراکز بین‌المللی، ضریب جینی که نشان‌دهنده فاصله طبقاتی در جامعه است، قبل از انقلاب بالای 50 بود درحالی که در سال ۹۴ به عدد ۳۸ رسیده است. همچنین براساس آمار دیگری، قبل از انقلاب قشر فقیر مطلق در کشور ۴۶درصد بود درحالی که در سال ۹۳ این عدد به 9.5درصد رسیده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره «اجرای دین و شریعت» نیز خاطرنشان کردند: به برکت شورای نگهبان، این موضوع در چهل سال گذشته در قوانین محقق شده است و به همین دلیل همه قدرت‌های مستکبر با شورای نگهبان مخالفند.

ایشان درخصوص کارنامه و عملکرد اجرایی مسوولان نیز گفتند: در چهل سال گذشته، عملکرد مسوولان در تامین امنیت و ثبات، علم و فناوری، زیرساخت‌ها(همچون راه‌های ارتباطی، ساخت سدها، نیروگاه‌ها و بنادر) صادرات غیرنفتی، سرانه ناخالص ملی و توسعه اجتماعی بسیار خوب بوده است و آمارهای خرسند‌کننده‌یی وجود دارد اما دشمنان تلاش دارند در تبلیغات خود این واقعیات را کتمان کنند تا دل‌های مردم نسبت به انقلاب و نظام بدبین شود.

بخش بعدی سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص ضرورت و چگونگی استفاده بهتر از استعدادها و ظرفیت‌های فراوان طبیعی و انسانی برای پیشرفت ایران بود.

«جوانان تحصیلکرده و کوشا» نخستین ظرفیتی بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به آن اشاره کردند.

ایشان با اشاره به ۲۳برابر شدن جمعیت دانشجویی نسبت به قبل از انقلاب همچنین وجود جوانان فعال و نقش‌آفرین در حوزه‌های علمیه و سایر میادین علمی، صنعتی، فرهنگی و تربیتی افزودند: متاسفانه از این جوانان به‌ درستی استفاده نشده و نمی‌شود و به همین علت نیز اصرار دارم که جوانان در هر جای ممکن، خودشان به کار و تاسیس و ابتکار اقدام کنند.

ایشان توصیه به فعالیت‌های «آتش ‌به اختیار» را منحصر به فعالیت‌های فرهنگی ندانستند و گفتند: جوانان عزیز در همه زمینه‌های مورد نیاز برای پیشرفت کشور می‌توانند کار و نقش‌آفرینی کنند. البته مسوولان باید یک برنامه‌ریزی جامع درخصوص جوانان انجام دهند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی «موج جمعیتی» را امکان مهم دیگری برای ایران دانستند و با انتقاد از مخالفان افزایش جمعیت کشور گفتند: حتما باید سیاست تکثیر نسل دنبال و انجام شود.

ایشان مشکلات غربی‌ها را از اجرای سیاست «تحدید نسل» یادآور شدند و افزودند: ثمره این سیاست در کشورهای اسلامی نیز محروم شدن کشورها از جمعیت جوان است درحالی که نیروی انسانی واردکردنی نیست و کشور باید بتواند نیاز فردای خود را به جوانان فعال و کارآمد تامین کند.

«مزیت‌های جغرافیایی» و «منابع طبیعی ارزشمند» ازجمله وسعت سرزمینی، همجواری آب‌های آزاد، همسایگی با ۱۵کشور و قرار داشتن در نقطه اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب از دیگر نقاط قوت کشور بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی به آنها اشاره کردند.

ایشان گفتند: ایران عزیز از لحاظ مجموع منابع نفت و گاز در دنیا اول است البته اکنون این منابع بدون ارزش ‌افزوده به خارج فروخته می‌شود اما این حجم از منابع امکان مهمی است و دشمنان نیز به همین دلیل همواره به دنبال تسلط بر ایران هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در یک جمع‌بندی از امکانات و ظرفیت‌های کشور تاکید کردند: اگر این ظرفیت‌های فراوان با ابتکار و حضور جوانان و مدیران فعال و کوشا در عرصه همراه شود، اقتصاد ایران جزو ۱۲ اقتصاد اول پیشرفته دنیا خواهد شد.

ایشان سپس به تبیین علل و موانع استفاده نشدن کامل ظرفیت‌ها پرداختند.

نخستین مانع مورد اشاره رهبر معظم انقلاب «باور نداشتن یا اهمیت ندادن برخی مسوولان در دولت‌های مختلف به ظرفیت‌های کشور» بود.

ایشان با اشاره به پیشرفت‌های خیره‌کننده جوانان در صنایع و فناوری‌های نوین افزودند: روزی که صنعت هسته‌یی آغاز به کار کرد حتی برخی از دانشمندان نسل قدیمی منکر توانایی جوانان دست‌اندرکار این صنعت بودند اما روزی که صنعت هسته‌یی به اوج رسید همان افراد اعتراف کردند که جوانان ایرانی خواستند و توانستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مهم‌ترین چالش کشور را چالش ذهنی و ناآگاهی افکار عمومی و برخی مسوولان از ثروت انسانی و طبیعی ایران دانستند و گفتند: دشمن از همین بی‌اطلاعی استفاده و اینگونه القا می‌کند که ایرانی «نمی‌تواند» و ایران منابع کافی در اختیار ندارد ولی من در مقابل اصرار دارم که «ما می‌توانیم» و ایران از امکانات فراوانی برخوردار است.

ایشان تاکید کردند: مسوولان باید به قدرت و توانایی جوانان ایمان بیاورند و جوانان نیز باید کار را با ابتکار و بدون خستگی دنبال کنند و از برخی قدرنشناسی‌ها دلسرد نشوند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی مانع دیگر پیشرفت کشور را «کم‌کاری» و «تنبلی» برخی مسوولان برشمردند و گفتند: اقتضای کشور، کار بی‌وقفه و پر توان است بنابراین مسوولان بر تلاش‌هایشان بیفزایند.

«اعتماد به نسخه بیگانه» مانع دیگری بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: مردم در مقابل بیگانگان منفعل نیستند اما برخی مسوولان به نسخه بیگانه اعتماد بیشتری دارند تا نسخه داخلی.

ایشان «عمل‌ کردن به سیاست‌های بانک جهانی، سیاست تعدیل اقتصادی و برخی معاهدات بین‌المللی» و در مقابل «بی‌توجهی به درون‌زایی و اقتصاد مقاومتی» را مانعی دیگر برای پیشرفت کشور دانستند و گفتند: درون‌زایی یعنی تولید ثروت به ‌واسطه فعالیت‌های درونی کشور نه چشم دوختن به دست بیگانه.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: در طول سال‌های گذشته دولت‌های گوناگون درصدد گرفتن وام از بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول بودند اما بنده اجازه ندادم زیرا از بیگانه طلب‌ کردن و متعهد شدن به آن خطایی بزرگ است؛ البته درونزایی به معنای بستن درهای کشور نیست بلکه اقتصاد باید درون‌زا و برون‌گرا باشد.

ایشان «قبیله‌گرایی سیاسی و جناحی» را یک گرفتاری و از دیگر موانع پیشرفت خواندند و گفتند: کار خوب را هر کسی انجام داد باید آن را در مقام مدیریت و تصمیم‌گیری ترویج کرد و کنار گذاشتن یک کار خوب به علت انجام دادن آن از طرف جناح مقابل خطاست.

«نبود مبارزه جدی با فساد» مانع دیگر پیشرفت کشور بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند.

ایشان در عین حال افزودند: فساد در سطحی که امروز گفته و تبلیغ می‌شود، وجود ندارد و اکثر مدیران کشور افرادی مومن و پاکدست هستند اما کمترین فساد نیز مضر و نیازمند مبارزه جدی است و نباید پس از تاکید بر مبارزه با فساد مدتی سروصدا و سپس کار رها شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از «متکی بودن کشور به نفت» به عنوان یکی از بزرگ‌ترین موانع پیشرفت یاد کردند و با تاکید بر اینکه باید ایران را از «اقتصاد نفتی» خلاص کنیم، افزودند: باید اقتصاد کشور را به ‌گونه‌یی از نفت مستقل کنیم که اختیار نفت در دست ما باشد نه اختیار ما در دست نفت. نباید اجازه دهیم دشمنان با سوءاستفاده از این حربه و با اعمال تحریم و سیاست‌هایی همچون کاهش قیمت نفت، کار را دشوار کنند.

وجود برخی عیوب اساسی در سبک زندگی مردم ازجمله «اسراف، مصرف‌گرایی، رفاه‌طلبی افراطی و اشرافی‌گری» همچنین «مصرف جنس خارجی» موانع بعدی مورد اشاره رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه پیشرفت ملت ایران بود.

ایشان تاکید کردند: همه باید بر اقتصاد ملی و مصرف جنس داخلی تعصب داشته باشند و اگر جوانان همآنقدر که در فوتبال و طرفداری از آبی و قرمز یا برخی باشگاه‌های خارجی تعصب دارند بر اقتصاد داخلی و استفاده از تولید ملی نیز متعصب باشند، اقتصاد کشور اصلاح خواهد شد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان به تبیین اهمیت، الزامات و راه‌های تحقق شعار سال جدید یعنی «حمایت از کالای ایرانی» پرداختند.

ایشان در مقدمه این بحث با رد دیدگاهی که معتقد است، تعیین شعار سال به علت عمل ‌نکردن مسوولان بی‌فایده است، افزودند: مطرح کردن شعارهای سالانه با دو هدف:«جهت دادن به سیاست‌های اجرایی و عملکردی مسوولان حکومتی» و «توجه دادن افکار عمومی به مسائل و نیازهای مهم کشور» صورت می‌گیرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: البته مسوولان نیز در حد توان، کار و تلاش می‌کنند که البته اگر این تلاش‌ها بیشتر شود، نتایج بهتری در پی خواهد داشت.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، کالای ایرانی را از این جهت که «محصول نهایی برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و کار و ابتکار قشرهای مختلف مردم و مسوولان است»، با عظمت و مهم خواندند و افزودند: فعالان اقتصادی و تولیدگران با «سرمایه‌گذاری»، مسوولان با «برنامه‌ریزی»، جوانان با «دانش و طراحی» و کارگران با «کار و تلاش»، محصولی به جامعه ارائه می‌کنند که مردم نیز علاوه بر نقش‌آفرینی در تولید، باید با تعصب و غیرت و خرید و مصرف کالای ایرانی از محصول نهایی این زنجیره کار و تلاش حمایت کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه چگونگی حمایت از کالای ایرانی نیز نکاتی کاربردی بیان کردند.«برنامه‌ریزی برای افزایش تولید»، «ارتقای کیفیت کالاها»، «انطباق با نیازهای روز و سلایق مردم»، «ارزان تمام شدن و رقابت‌پذیر کردن کالاهای ایرانی با اجناس خارجی» ازجمله این نکات بود.

ایشان «بازاریابی صادراتی» را از دیگر راه‌های حمایت از کالای ایرانی برشمردند و با اشاره به وظایف سنگین وزارت خارجه، مسوولان بازرگانی و فعالان اقتصادی افزودند: اگر بتوانیم ۲۰درصد نیاز بازارهای ۱۵همسایه ایران را با کالای مرغوب ایرانی تامین کنیم در ایجاد اشتغال و افزایش ثروت ملی گام‌های مهمی برداشته‌ایم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پس از تبیین چرایی و راه‌های حمایت از کالای ایرانی به موضوع الزامات و زمینه‌های تحقق شعار سال پرداختند.

«اقدام دولت در مدیریت جدی واردات»(چه واردات دولتی و چه واردات بخش خصوصی) و «خودداری کامل از واردات اجناسی که در داخل تولید می‌شوند یا قابل تولید هستند» نخستین تاکید رهبر معظم انقلاب در این بحث بود.

ایشان تاثیر مخرب واردات بر تولید را کاملا اساسی خواندند و افزودند: جنس خارجی مثل سیل وارد می‌شود و آن وقت از بیکاری هم انتقاد می‌کنیم! حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «مبارزه جدی با قاچاق» را دومین الزام جدی حمایت از کالای ایرانی دانستند و افزودند: مردم هم باید متعصبانه از خرید و مصرف جنس قاچاق خودداری کنند تا قاچاق برای کسی به صرفه نباشد.

ایشان با توصیه موکد به سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی در امر تولید افزودند: این سرمایه‌گذاری ضمن اینکه سود هم به دنبال دارد اگر با نیت خالص و برای پیشرفت کشور انجام شود، عبادت نیز محسوب می‌شود.

جمع‌بندی رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش شعار سال این جمله بود:«ما مسوولان، فعالان اقتصادی، فروشندگان و مصرف‌کنندگان، همه و همه با تعصب و غیرت به ‌دنبال حمایت از کالای ایرانی باشیم.»

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنانشان به مسائل منطقه و خباثت امریکایی‌ها اشاره کردند و گفتند: در سالی که گذشت جمهوری اسلامی توانست پرچم عزت و اقتدار ملت ایران را در منطقه به اهتزاز درآورد و سهم مهمی در شکستن کمر تکفیری‌ها و برقراری امنیت ایفا کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی با این اقدام بزرگ خود نقشه امریکایی‌ها را در منطقه خنثی کرد، افزودند: اکنون قدرت‌های بین‌المللی که همواره در مسائل داخلی مناطق مختلف جهان دخالت می‌کنند به جمهوری اسلامی معترضند و می‌گویند چرا ایران در مسائل منطقه دخالت می‌کند؟ که در پاسخ می‌گوییم این موضوع به شما ربطی ندارد.

ایشان با تاکید بر اینکه حضور جمهوری اسلامی ایران در برخی کشورهای منطقه با خواست دولت‌ها و ملت‌ها انجام شده است، خاطرنشان کردند: ما نه زورگویی کردیم و نه دخالت در امور داخلی کشورها. کمک خواستند و ما کمک کردیم و این کمک را هم با انگیزه‌های منطقی و با محاسبات بسیار عاقلانه و نه از روی احساس انجام دادیم.

رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به طراحی امریکایی‌ها برای منطقه گفتند: امریکایی‌ها به دنبال آن بودند که با به وجود آوردن گروه‌های «شریر، ظالم و هتاک» همچون داعش، ملت‌های منطقه را مشغول جنگ داخلی و ذهن آنها را از رژیم غاصب صهیونیستی دور کنند ولی ما به توفیق الهی توانستیم این نقشه را خنثی کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به ادعای امریکایی‌ها مبنی بر نقش آنها در سرکوب داعش تاکید کردند: این ادعا دروغ است زیرا سیاست امریکا، حفظ داعش و امثال آن است البته به‌ گونه‌یی که آنها در اختیار امریکایی‌ها باشند.

ایشان با تاکید بر اینکه امریکایی‌ها هیچ انگیزه‌یی برای از بین بردن داعش نداشتند، افزودند: علاوه بر این موضوع، امریکا قادر به تامین امنیت در منطقه نیست و نمونه بارز آن حضور ۱۴ساله در افغانستان است که نه تنها هیچ امنیتی را برای مردم افغانستان به ارمغان نیاورده بلکه شرایط امنیتی را بدتر هم کرده است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی توانسته در منطقه امنیت را برقرار کند، گفتند: بعد از این هم همین ‌گونه خواهد بود و بدون شک امریکا در مسائل منطقه به اهداف خود نخواهد رسید و جمهوری اسلامی ایران به فضل الهی تمام اهداف خود را در منطقه محقق خواهد کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان و در جمع‌بندی سخنانشان به 5 نکته مهم اشاره کردند:

۱- در کشور هیچ مشکل غیرقابل حلی وجود ندارد و کلید حل مشکلات نیز در دست مسوولان و ملت ایران است و نه در دست بیگانگان.

۲- انقلاب اسلامی با قدرت و نشاط و با حفظ شعارها و اصول بنیادین به پیش می‌رود و چهل سالگی انقلاب دوران پختگی و نشاط آن است و نه دوران پیری و عقبگرد.

۳- جوانان، سرمایه ارزشمند و امید کشور هستند و در میدان‌های مهمی همچون صنایع برتر، فرهنگ و هنر، نظامی‌گری و فرماندهی و مدیریت حضور دارند که در مدیریت‌ها باید بیشتر از این سرمایه ارزشمند استفاده شود.

۴- با وجود امید واهی دشمن به روی‌گردانی نسل سوم و چهارم از انقلاب، گرایش و پایبندی این دو نسل بسیار عمیق است و اگر از نسل اول بیشتر نباشد کمتر نیست و

۵- دشمن تلاش زیادی برای بزرگنمایی بیش از حد مشکلات دارد اما همه این مشکلات به دست جوانان و با توفیق الهی قابل حل است و برای همین دشمن به ‌شدت از بالندگی نسل جوان، ناراحت و عصبانی است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی سخنان خود را با این فراز به پایان رساندند:«جوان‌های عزیز ایران، کشور را بهتر از آن چیزی که در ذهن نسل قبلی بود، خواهند ساخت و پرچم استقلال، عزت و عظمت و شرافت کشور را بلند‌تر از گذشته به اهتزاز درخواهند آورد.»

پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین رییسی، تولیت آستان قدس رضوی گزارشی از فعالیت‌های آستان قدس در زمینه خدمات به محرومان و اقشار ضعیف در تسهیل زیارت، گسترش و توسعه مفهوم خدمت به آستان امام رضا علیه‌السلام، حضور گروه‌های جهادی در مناطق محروم، فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی و حمایت از هنر اسلامی و هنرمندان انقلابی بیان کرد.