ایران و ترکیه شهرکهای صنعتی مشترک ایجاد میکنند
محمد مرتضوی در مراسم امضای تفاهمنامه کشاورزی ایران و ترکیه در اتاق بازرگانی ایران گفت: ایران و ترکیه دو کشور بزرگ به لحاظ اقتصادی و دارای رتبه زیر ۲۰ در تولید ناخالص داخلی در میان کشورهای دنیا هستند به نحوی که رتبه ایران هجدهم و رتبه ترکیه سیزدهم است. بنابراین پتانسیلهای عظیمی برای همکاریهای مشترک در اختیار دارند. رییس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران افزود: در این میان باید از پتانسیل دو کشور حداکثر بهرهبرداری را صورت داد و با توجه به اینکه صنعت غذا یکی از صنایع بسیار حساس و مهم برای هر کشور از جمله ترکیه و ایران است، امضای تفاهمنامه همکاری میان کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران و سازمان تعاونی اعتبار کشاورزی ترکیه که یک سازمان موثر در تامین مایحتاج ترکیه و صادرات صنایع غذایی این کشور است، میتواند منجر به توسعه همکاریهای دو کشور شود.
تفاهمنامه همکاریهای درازمدت انجمنهای صنایع غذایی ایران و اتحادیه تعاونیهای ترکیه در مراسمی در اتاق بازرگانی ایران امضا شد. فاحرتین فویراز مدیرکل تعاونیهای اعتباری کشاورزی ترکیه در حاشیه این مراسم با بیان اینکه این تفاهمنامه مقدمهیی برای همکاریهای بلندمدت کشاورزی و صنایع غذایی میان دو کشور است، گفت: بر اساس این تفاهمنامه مواد و احتیاجهای طرفهای ایرانی را با کیفیت عالی، راحت و بدون واسطه تامین میکنیم. او افزود: بر اساس این تفاهمنامه انتظار داریم، احتیاجهای ترکیه نیز که از طریق ایران قابل تامین است در اختیار ما قرار گیرد. محمدرضا مرتضوی رییس کانون انجمنهای صنایع غذایی نیز در این مراسم گفت: دو بازار بزرگ در اختیار ایران و ترکیه است که میتوانیم با همکاری نیازهای همدیگر را تامین و تکمیل کنیم. او با بیان اینکه باید فهم درستی از نیازهای متقابل به وجود آوریم، گفت: هر کشوری برای تامین نیازهای خود هم به تولید داخل کشور نیاز دارد و هم میتواند ظرفیتهای خالی خود را با استفاده از امکانات دیگر کشورها تکمیل و ارزش افزوده ایجاد کند. به گزارش تسنیم، فویراز افزود: ترکیه در حوزه فناوری، آبیاری و زراعت نوین پیشرفتهای خوبی داشته که میتواند در ایران مورد استفاده قرار گیرد ما هم میتوانیم در تامین مواد مورد نیاز برای کشاورزی مانند کودهای شیمیایی و کالاهایی مانند زعفران و پسته که در ترکیه تولید نمیشود در نقش تامینکننده برای این کشور باشیم.
مرتضوی هم در ادامه گفت: اگر بازارهای خود را به صورت منطقی و دوستانه به روی یکدیگر باز کنیم، میتوانیم تکمیلکننده نیازهای یکدیگر باشیم. مرتضوی ادامه داد: 50درصد ظرفیت صنایع تبدیلی غذایی در ایران خالی است و این صنایع با مشکلات نقدینگی و مواد اولیه دست و پنجه نرم میکنند که میتوانیم با استفاده از امکانات ترکیه این ظرفیتها را فعال کنیم. رییس کانون انجمنهای صنایع غذایی گفت: عراق، سوریه و روسیه بازارهای جذابی برای دو کشور ایران و ترکیه است که میتوانیم در همکاری مشترک با یکدیگر تاثیر خوبی روی این بازارهای منطقهیی داشته باشیم.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران: ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک مهمترین توافق اتاق بازرگانی ایران و اتاقهای بازرگانی استانبول و آنکاراست که به زودی اجرایی میشود. حسین پیرموذن در مراسم امضای تفاهمنامه کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران و اتحادیه تعاونیهای ترکیه افزود: در ساخت شهرکهای صنعتی مشترک، اتاقهای بازرگانی دو کشور سرمایهگذاری میکنند که در این باره ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک در استانهای آذربایجانشرقی، قزوین و قم در دست بررسی است.
او با بیان اینکه مهمترین تمرکز شهرکهای صنعتی مشترک در حوزه صنایع غذایی است، ابراز امیدواری کرد که با سرمایهگذاری مشترک اتاقهای بازرگانی دو کشور شاهد رشد و شکوفایی صنایع غذایی و صنایع وابسته باشیم. پیرموذن همچنین گفت: با استفاده از ظرفیت اتاقهای بازرگانی دو کشور ترتیبی اتخاذ کردیم تا موضوعات مربوط به تعرفههای گمرکی و شناخت ظرفیتهای تجاری دو کشور از طریق پایگاه اطلاعرسانی اتاقهای ایران و ترکیه قابل دسترس برای فعالان اقتصادی دو کشور باشد.