حمایت از کالای ایرانی با حمایت از سودآوری شرکت‌ها

۱۳۹۷/۰۱/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۹۶۹۳

مقررات‌زدایی در راس فعالیت‌های سازمان بورس قرار گرفته و اصلاح دامنه نوسان و حجم مبنا نیز در صورت موافقت شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت. رییس سازمان بورس با اشاره به مطالب فوق عنوان کرد: در بازار سرمایه برای حمایت از کالای ایرانی باید نرخ تامین مالی تولید‌کنندگان داخل کشور را با انتشار اوراقی که نرخ آنها بهتر از تسهیلات بانکی است، مورد توجه قرار داد. وی افزود: بر این اساس امسال سازمان بورس بنا دارد برای تولید‌کننده‌های بخش خصوصی از طریق تامین مالی و افزایش وزن آن نسبت به تامین مالی دولت اقدام‌های موثری را ترتیب دهد. این موضوع در نهایت به دولت نیز کمک می‌کند، چون لازم به حضور آن در همه بخش‌های اقتصاد نخواهد بود. به گزارش فارس، شاپور محمدی دومین اقدام برای حمایت از کالای ایرانی را تلاش برای تداوم و رشد سودآوری شرکت‌های بورسی به عنوان شرکت‌های شفاف کشور عنوان کرد و افزود: باید سیاست‌هایی که در کشور اتخاذ می‌شود، چنین شرکت‌ها و واحدهای اقتصادی دچار آسیب و خسارت نشوند، از سودآوری آنها صیانت کرد. به گفته وی وقتی شرکت‌های بورسی سودآوری خوبی داشته باشند، می‌توانند قیمت‌ها و کیفیت محصولات خود را به گونه‌یی تنظیم کنند که خرید کالای ایرانی توجیه بیشتری داشته باشد. کالاهایی که همگن بوده و عرضه آنها در بورس کالا را باید با جدیت دنبال و کمک کرد تا بدون واسطه بتوانند به خریداران دست پیدا کنند. رییس سازمان بورس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در شرایط التهاب بازار ارز و سکه چه تمهیداتی اندیشیده شده که پول‌های پارک شده و نقدینگی در گردش بازار سرمایه از بورس خارج نشود، پاسخ داد: بحث سودآور شدن شرکت‌های بورسی و تقویت سودآوری شرکت‌ها اصلی‌ترین اقدامی است که سازمان بورس کمک همه‌جانبه آن را نیاز دارد. به باور محمدی بخش صنعت کشور باید به تولید‌کننده‌ها کمک کند و سازمان بورس نیز با شفافیت بیشتر و کمک به تامین مالی آنها و ارتقای تکنولوژی و بهره‌وری به این واحدها یاری خواهد رساند. وی افزود: در بازار سرمایه باید اوراقی وجود داشته باشد که علاوه بر جذابیت باعث نگهداشتن پول‌ها در این بازار شود. اگر سهام بازدهی و رشد داشته باشد به‌طور طبیعی کمک می‌کند که نقدینگی در این بازار بماند. محمدی با بیان اینکه پارسال وعده اصلاح توقف و بازگشایی نمادهای معاملاتی محقق شد، گفت: امسال مقررات‌زدایی در راس فعالیت‌های سازمان بورس قرار گرفته و این در حالی است که اصلاح دامنه نوسان پویا و حجم مبنا نیز در صورت موافقت شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت.

 لزوم تعامل با سایر بازار‌ها

در سوی دیگر محمدی بیان کرد: رابطه میان بازار سرمایه و بازارهای بیمه و پول باید تقویت شود، چرا که این بازارها مکمل یکدیگر بوده و رقیب به شمار نمی‌روند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک و بیمه گفت: از چند جهت می‌توان پیش‌بینی کرد که نمایشگاه امسال می‌تواند دستاوردهای بسیار خوبی داشته باشد. تجارب ارزشمند نمایشگاه دوره قبل به علاوه افزایش حجم و ارزش معاملات در سال 96 از مواردی است که چشم‌اندازها نسبت به فاینکس 2018 را مثبت می‌کند. شاپور محمدی در ادامه به ویژگی‌های موثر نمایشگاه اشاره کرد و گفت: افزایش ارتباطات را می‌توان یکی از ویژگی‌های موثر نمایشگاه اعلام کرد. از سوی دیگر نمایشگاه بورس، بانک و بیمه می‌تواند سواد سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را افزایش دهد. در این حالت مردم به این سطح از دانش می‌رسند که خرید و فروش سهام را با ریسک پایین‌تری انجام دهند. به گزارش سنا، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص حضور قابل توجه بازار پول نسبت به سال گذشته در نمایشگاه و محکم‌تر شدن حلقه ارتباطی سه بازار سرمایه، پول و بیمه اظهار داشت: بازار سرمایه باید بتواند تعامل بسیار قوی با دو بازار بانک و بیمه داشته باشد، چرا که این بازارها مکمل یکدیگر هستند و رقیب به شمار نمی‌روند.

 سخنگوی سازمان بورس با تاکید بر اینکه این سه بازار کنار هم می‌توانند یک پرتفوی خوب تشکیل دهند، افزود: ممکن است یک نفر بیمه عمر خریداری کند و واحد صندوق سرمایه‌گذاری (یونیت) هم داشته باشد. در این حالت می‌توان شرایطی را فراهم آورد که با همکاری صنعت بیمه محصول مشترکی طراحی کرد که بیمه عمر قابل تبدیل به واحد صندوق سرمایه‌گذاری به وجود بیاید. محمدی در خصوص رابطه بازار پول و سرمایه گفت: بازار سرمایه همچنین می‌تواند با بازار پول ابزارهای مشترک تعریف کند، بحث حاشیه سود Margin bank و فروش استقراضی Short sell از مباحثی است که بازار سرمایه و بازار پول در کنار یکدیگر می‌توانند به خوبی آنها را پیش ببرند.

وی همچنین در زمینه حضور سایر کشورها در این گردهمایی بزرگ مالی گفت: در این خصوص شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس با کشورهای مختلف و نهادهای ناظر هماهنگی‌هایی را صورت داده و تعدادی از این کشورها در نمایشگاه حضور خواهند داشت. از سوی دیگر دهمین نشست بازار سرمایه با حضور شرکت‌کنندگانی از کشورهای افغانستان، پاکستان، سوریه، مالزی، سنگاپور، فلسطین، مونته‌نگرو، عراق، یونان، روسیه و انگلیس در روزهای 26 و 27 فروردین برگزار می‌شود که این نشان از تعامل ایران با نهادهای ناظر بین‌المللی دارد. محمدی به حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در نمایشگاه امسال گفت: سازمان بورس از حضور گسترده و پررنگ شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در نمایشگاه حمایت می‌کند. با این وجود برخی از این شرکت‌ها با مشکلاتی مواجه شدند که مربوط به بحث ثبت شرکت‌هاست و سازمان بورس در تلاش است با کمک به این شرکت‌ها، حضور موثری از استارت‌آپ‌ها را در نمایشگاه امسال رقم بزند. وی بیان کرد: معاونت علمی رییس‌جمهور تمایل زیادی برای حضور این شرکت‌ها نشان داده و همکاری می‌کند تا مشکلات آنها برای حضور در نمایشگاه کم شود. امید است حضور این گروه از شرکت‌ها در نمایشگاه قوی‌تر از سال قبل باشد تا از طریق فرابورس بتوانند توسعه یابند.