ابزارهای بازار سرمایه مهر تایید شرعی دارند
نایبرییس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار همه ابزارهای مورد استفاده در بازار سرمایه را شرعی دانست و گفت: ابزارهایی که در این بازار مورد دادوستد قرار میگیرند، قبل از به کارگیری، در کمیته فقهی سازمان بررسی میشوند لذا حتما مهر تایید شرعی دارند.
به گزارش سنا، سیدعباس موسویان گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار ترتیبی قانونی اتخاذ کرده تا همه ابزارهایی که قرار است در بخشهای مختلف بازار سرمایه مورد استفاده قرار بگیرد به تصویب کمیته فقهی برسد؛ اینگونه مردم به جهت شرعی میتوانند از محصولات بازار سرمایه با اطمینان خاطر استفاده و در این بخش سرمایهگذاری کنند.
وی اظهار کرد: کمیته فقهی در حقیقت یک بازوی مشورتی فقهی برای سازمان بورس و اوراق بهادار است؛ به ویژه این کمیته همواره در مرحله ابزارسازی و طراحی ابزارها در خدمت بازار سرمایه بوده است.
نایبرییس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: خوشبختانه امروز میشود با اطمینان گفت که ابزارهای مورد داد و ستد در بازار سرمایه همه تایید شرعی را کسب کردهاند و در مقام اجرا هم خوشبختانه سازمان نظارت خوبی دارد که این ابزارها مطابق مصوبات کمیته فقهی به جریان گذاشته شود.
موسویان با اشاره به اینکه تفاوت مهمی بین بازار سرمایه اسلامی و بازار متعارف وجود دارد، خاطرنشان کرد: در واقع در بازار سرمایه کشور، کلیه عقود و روابط موجود براساس عقود اسلامی سازماندهی میشود؛ ضمن اینکه در این بازار، ارتباط طبیعی با بخش واقعی و مولد اقتصاد برقرار است.
وی در ادامه، مهمترین دغدغه در معاملات اسلامی را عملیاتی کردن و کاربردی کردن یافتههای علمی دانست و گفت: باید متفکران و اساتید این حوزه یافتههای علمی را که در عرصه اقتصاد اسلامی شکل گرفته به مرحله اجرا بیاورند و متناسب با نیاز جامعه به معرفی محصولات و ابزارهای جدید بپردازند.
نایبرییس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مطالعات زیادی در حوزه مالی اسلامی انجام گرفته ولی همچنان احساس میشود در عرصه ابزارسازی و نهادسازی بازار سرمایه نیاز به کار جدیتر داریم.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات بازار سرمایه در نهایت باید در خدمت اقتصاد ملی باشد، اظهار کرد: لازمه برخورداری از بازار سرمایه غنی و قدرتمند نیز این است که طراحی نهادها و ابزارهای متنوع را با قوت ادامه دهیم تا افراد مطابق با نیازها و سلایق خود به این بازار وارد شوند.
موسویان با اشاره به ضرورت طراحی محصولات به روز و جدید در بازار سرمایه کشور گفت: کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار اخیرا بحث انتشار اوراق اجاره روی سهام را مطرح کرد که جلسات زیادی هم صرف بررسی آن شد. در پایان هم به نتایج خوبی در این خصوص رسیدیم و چند مورد از شرکتهای سهامی که قابلیت اوراق اجاره روی سهام داشتند، شناسایی شدند و این ابزار مورد استفاده قرار گرفت.
نایبرییس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان اظهار کرد: کمیته فقهی در سال جاری نیز متناسب با تحولاتی که در بازار سرمایه رخ میدهد طراحی و ارائه ابزارهای مختلف تامین مالی و پوشش ریسک را در دستور کار خود قرار داده است.