اخبار
تحصیل دانشآموزان در کلاسهای ۴۰ نفره
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه کمبود نیرو بحثی جدی است و تراکم بالای دانشآموزی کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار میدهد، گفت: بر اساس آمارهای ما 12.49درصد جمعیت دانشآموزی در کلاسهای ۳۶ تا ۴۰ نفره و و 1.15درصد دانشآموزان ما در کلاسهای ۴۱ تا ۴۵ نفر درس میخوانند و این موضوع شرایط را برای آموزش دشوار میکند و باعث میشود یاددهی و یادگیری به شکل خوبی اتفاق نیفتد.
رضوان حکیمزاده درباره وجود بیش از ۲۰هزار مدرسه کمتر از 6 دانشآموز در کشور و نگرانیهایی درباره احتمال تعطیلی این مدارس در صورت عدم تامین نیروی انسانی در سال آینده اظهار کرد: این موضوع را تکذیب میکنم، هیچ مدرسهیی در معرض تعطیلی نیست.
او افزود: با وجود تمام محدودیتها و مشکلات، در دور افتادهترین نقاط کشور پرچم جمهوری اسلامی در مدارس برافراشته است. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مناطق صعبالعبوری داریم که معلمان ما با سختی در آنجا حضور مییابند و کلاس درس را برای تعداد کمی دانشآموز برگزار میکنند به ایسنا گفت: هرچند معتقدیم باید بهرهوری را بالا ببریم. حکیمزاده افزود: کمبود نیرو بحثی جدی است و تراکم بالای دانشآموزی کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار میدهد. بر اساس آمارهای ما 12.49درصد جمعیت دانشآموزی ما در کلاسهای ۳۶ تا ۴۰ نفره و 1.15 درصد دانشآموزان ما در کلاسهای ۴۱ تا ۴۵ نفر درس میخوانند و این موضوع شرایط را برای آموزش دشوار میکند و باعث میشود یاددهی و یادگیری به شکل خوبی اتفاق نیفتد.
او در ادامه بر ضرورت توجه به بحران نیروی انسانی در آموزش و پرورش از سوی تصمیمگیران تاکید کرد و گفت: کشور برای تربیت معلمان هزینه میکند و چه خوب است همچون گذشته که دانشجویان علوم تربیتی جذب سیستم میشدند، در کنار ظرفیت دانشگاه فرهنگیان از سایر ظرفیتها برای جذب معلم بهویژه در دوره ابتدایی استفاده کنیم.
بحران زیستمحیطی مرز با کشتار اسبها
عضو هیات رییسه فراکسیون محیط زیست مجلس، ابعاد زیست محیطی، اقتصادی و روانی کشتار دسته جمعی اسبها را برشمرد و از روند بررسی طرح حمایت از کولهبران انتقاد کرد.
عبدالکریم حسینزاده در واکنش به انتشار فیلم کشتار نزدیک به ۹۰ اسب باربر در نبردلهای امیرآباد شهرستان اشنویه در توییتر خود نوشته بود «مسوولان بایـد هر چه سریعتر از کشتن اسبهـای کولهبران دست بردارند» در تشریح جزئیات این اظهارنظر به خانهملت گفت: هماکنون بدبینانهترین حالت این است که این اسبها برای قاچاق استفاده شده باشد و خوشبینانهترین حالت نیز این بوده که آنها را اسب مورد استفاده کولهبران بدانیم، اما در هر دو صورت کشتن اسبها نمیتواند قابل قبول باشد و تنها پاک کردن صورت مساله است. نماینده نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آنچه مسلم است، کشته شدن اسبهای کولهبران نه تنها مشکلاتی را برای این افراد ایجاد میکند، بلکه منطقه را نیز از ابعاد مختلف زیست محیطی، روانی و اقتصادی با مشکلاتی مواجه میکند. او در بیان مشکلات زیست محیطی این اقدام تصریح کرد: بیتردید بعد از کشته شدن تعدادی از حیوانات، لاشه آنها در محیط رها میشود که این امر میتواند آثار زیست محیطی مختلفی را از جمله آلوده کردن سفرههای آب زیرزمینی و خاک که بیماریهای متعددی را ایجاد میکنند، به همراه داشته باشد.
حسینزاده با اشاره به ابعاد روانی این موضوع افزود: بعد روانی این مهم نیز از این نظر دارای اهمیت است که کشته شدن این حیوانات ممکن است ایجاد فضای خشنی را در یک منطقه خاص به نمایش بگذارد که این امر مطلوب جامعه ایرانی نیست.
او با یادآوری مشکلات اقتصادی که کشتار اسبها در این منطقه میتواند ایجاد کند، اظهار کرد: کشتار اسبها از این نظر دارای اشکال است که استفاده از آنها تامینکننده معیشت بخشی از مردم این منطقه از جمله کولهبران و افرادی است که این اسبها را برای باربری استفاده میکنند، ضمن اینکه برخی نیز از طریق اجاره آنها به امرار معاش میپردازند. حسینزاده با تاکید بر اینکه مشاغل جایگزین میتواند راهکاری در جهت ممانعت از کشتار اسبها باشد، یادآورشد: البته از مدتی قبل اجرای طرحی در این منطقه آغاز شده است مبنی بر تعویض گاو شیرده با اسبها که اگر دولت نیز از آن حمایت کند و فعالیتها در این زمینه گستردهتر شود، میتواند مشاغل جدید و ایمنتری را برای صاحبان اسبها ایجاد کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به راهکاری ایمن در جهت بهرهمندی از ظرفیت اسبهای این منطقه اظهار کرد: این مناطق به دلیل برخورداری از دشتهای گسترده میتواند مکان مناسبی برای گردشگری باشد، بنابراین میتوان از این اسبها در پیستهای اسبدوانی که یکی از جاذبههای گردشگری بوده، استفاده کرد تا در پی آن منبع درآمد جدیدی نیز برای صاحبان این اسبها ایجاد شود. عضو هیات رییسه فراکسیون محیط زیست مجلس در پایان با انتقاد از طولانی شدن روند بررسی طرح حمایت از کولهبران تاکید کرد: متاسفانه در صحن در مورد این طرح که به صورت دوفوریتی مطرح شده بود، شفافسازی نشد و همین امر باعث شد که این طرح به حاشیه کشیده شود، بنابراین در نهایت به صورت طرحی عادی در کمیسیون اجتماعی در حال بررسی است و مراحل پایانی خود را نیز طی میکند.