حمایت دولت در کنار شفافیت بورس
دولت میتواند در راستای اقدامات حمایتی خود از تولیدکنندگان مابهالتفاوت قیمت محصول را پرداخت کند و با این اقدامات، بار مالی دولت کاهش و کشاورز بخش عمدهیی از پول خود را از طریق بورس دریافت میکند. به گزارش خانه ملت علی ابراهیمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درخصوص فواید و معایب عرضه گندم در بورس کالا اظهار کرد: عرضه هر نوع کالایی در بورس میتواند به شفافیت تجارت و نظارت بر کیفیت محصول اثر مثبت بسیار زیادی داشته باشد. اگر چنانچه گندم یا هر محصول دیگری در بورس کالا ارائه شود و در بورس در معرض اطلاع و دید خریداران قرار بگیرد، میتوان گفت قیمت واقعی بازار نیز مشخص میشود. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با وجود نظارتها در خرید تضمینی گندم این امکان وجود دارد که به دلیل شریک نبودن عاملین در سود و زیان محصول خریداری شده هر نوع گندمی با هر نوع کیفیتی تحویل گرفته شود، گفت: تا زمانی که منافع خریدار مستقیما در ارتباط نباشد، خرید تضمینی نمیتواند روی خرید محصول با کیفیت و استخراج قیمت واقعی موثر باشد.
روش نگهداری سنتی
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با اقداماتی که آغاز شده تا مبادلات از طریق بورس کالا باشد، حجم مبادلات میتواند تصمیم را برای واردات و صادرات محصولات روشنتر کند، تصریح کرد: برداشت محصولات در سال جدید آغاز شده و به صورت سنتی عمل میکنیم و همیشه تناژی را از کشاورز خریداری میکنیم و در انبارهای غیراستاندارد نگه میداریم سپس به سیلو منتقل میکنیم و تا به شکل نان به دست مردم برسد، افت بسیار زیادی را دارد.
کاهش مباشری دولت
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه در این زمینه باید هر نوع کمک و اقدامی از ناحیه برنامهریزان، سیاستگذاران و دولت صورت بگیرد، عنوان کرد: عرضه کالا در بورس باعث میشود تا مباشری دولت کاهش پیدا کند.