اخبار
نقش دولت در نظام مهندسی کشاورزی کم میشود
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی از کاهش نقش دولت در سازمان نظام مهندسی خبر داد.
علی وقفچی در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت با اشاره به برخی اصلاحات در ساختار سازمان مهندسی کشاورزی اظهار کرد: در یک نظام اقتصادی پویا و قوی و به دور از چالشهای سیاسی و حتی برای تضمین امنیت توجه دولت به عنوان ناظر قوی بر مسائل و بخش خصوصی به عنوان اجرایکنندگان موفق، سعی کردیم حضور دولت را در بخش خصوصی در بحث سازمان نظام مهندسی کشاورزی کم رنگ کنیم.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین در اصلاحات اخیر مقرر شد که در شهرستانها و مراکز استانی و کشوری کارمندان نمیتوانند به عنوان عضو هیات رییسه سازمانهای نظام مهندشی کشاورزی در سطح شهرستانها، مراکز استانی و کشوری در این مجموعه حضور یابند.
نماینده زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این تغییر رویکرد مثبت است چراکه در سالهای گذشته روسای سازمانهای نظام مهندسی کشاورزی در شهرستانها و سطح کشور از دولتیها انتخاب شده بود که به پویایی سازمان منجر نشد.
وی گفت: در انتخابات سازمان نظام مهندسی کشاورزی، شروطی در خصوص سوابق و مدارک تحصیلی را حذف کردیم تا به دنبال آن فرصت حضور جوانان خلاق و توانمند در جایگاه سازمان نظام مهندسی فراهم شود و دست دولتیها از این جایگاه کوتاه شود.
وقفچی در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به تغییر در روند معرفی رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی توضیح داد: در گذشته 3نفر برای سمت ریاست سازمان به وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد داده و یک نفر برای صدور و ابلاغ حکم به رییسجمهور معرفی میشد، اما برای کم رنگ کردن حضور دولتی و احتمال حضور فرد غیرمتخصص در این جایگاه نحوه معرفی رییس تغییر کرد.
این نماینده مجلس ادامه داد: با اصلاحی که صورت گرفت، هیات رییسه سازمان نظام مهندسی کشاورزی یک نفر را برای دریافت حکم به رییسجمهور معرفی میکنند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این اصلاحات در کمیسیون دنبال میشود و امیدوار است اصلاحات در صحن رای بیاورد، اظهار کرد در این اصلاحات تلاش شده که نقش دولت را نه به معنای مخالفت با آن بلکه در حمایت کمرنگ کنیم چراکه کشور موفق دولت کوچک و قوی دارد و باید مسائل اجرایی به بخش خصوصی واگذار شود.
دامداران به حجتی نامه نوشتند
رییس اتحادیه سراسری دامداران با بیان اینکه از وزیرجهاد خواستهایم حجم خرید توافقی شیرخام افزایش یابد، از واردات گسترده گوشت در پی کاهش تعرفه واردات گوشت گوساله منجمد اظهارنگرانی کرد.
علیرضا عزیزالهی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به کاهش تعرفه واردات گوشت قرمز گوساله منجمد از ٢٦ به ١٢درصد اظهار کرد: اگر قرار باشد در پی کاهش تعرفه، واردات در حجم وسیع انجام شود برای دامداران مشکلات جدی ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار ربطی به عملکرد دامداریها ندارد و قیمت دام زنده سنگین افزایش چشمگیری طی این مدت در بازار نداشته است.
رییس اتحادیه سراسری دامداران کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه طی حدود ١٥روز گذشته توافقی نامهیی بین این اتحادیه، انجمن صنفی گاوداران و انجمن لبنی مبنی بر اعمال مصوبه ١٤٤٠تومانی قیمت شیرخام مبادله شده است، گفت: ستاد تنظیم بازار هنوز این مصوبه را ابلاغ نکرده ضمن اینکه کارخانجات نیز نه تنها قیمت را افزایش ندادهاند بلکه در برخی موارد با کاهش قیمت و جذب شیرخام مواجه بودهایم.
وی با اشاره به گران فروشی برخی کارخانجات لبنی طی هفتههای اخیر و جریمه شدن آنها به این دلیل، اضافه کرد: اعمال مصوبه ١٤٤٠تومانی و اجرای آن از سوی کارخانجات به بخشودگی جرایم آنها کمک میکند.
عزیزاللهی تاکید کرد: با این حال کارخانجات درباره مساله توافق با ما تبلیغ میکنند در صورتی که همانگونه که اشاره شد هنوز اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: هماکنون کارخانجات باکیفیتترین نوع شیر را از دامدار بطور میانگین حدود ١٣٠٠تومان میخرند.
عزیزاللهی با بیان اینکه تا زمانی که ستاد تنظیم بازار ابلاغیه ندهد و مصوبه اجرایی نشود، تبلیغ روی این موضوع معنا ندارد، تصریح کرد: کارخانجات لبنی باید به صنعت دامداری کمک کنند چراکه اگر دامداران ضعیف شوند در آینده سبب تضعیف خود کارخانجات خواهد شد. وی ادامه داد: درحال نزدیک شدن به فصل گرم هستیم، در این زمان تولید افزایش و مصرف کاهش مییابد اگر حمایت نباشد شرایط برای دامداران دشوار میشود.
عزیزاللهی با اشاره به افزایش قیمت نهادههای دامی، گفت: به همین دلیل قیمت تمام شده شیرخام خیلی بالاست، محصول با قیمت مناسب خریداری نمیشود و به همین دلیل تنها راهحل حذف دام است؛ به همین دلیل بنده نگرانم سطح تولید کشور افت کند.
وی تصریح کرد: چراکه با این شرایط زمانی که حفظ دام در گلهها شدت میگیرد و برگشت و جبران آن کار دشواری است. عزیزاللهی با بیان اینکه در 2 الی 3ماه گذشته تقاضا برای شیرخام افزایش یافته و قیمت مناسبتر شده بود، افزود: معمولا درزمستان این اتفاق رخ میدهد به همین دلیل کارخانجات به دولت فشار آوردند که میزان خرید توافقی را کاهش دهد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون حجم خرید افت زیادی داشته است، گفت: در این راستا ما نامهیی به وزیر جهاد نوشته و به مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز رونوشت زدهایم که حجم خرید توافقی شیرخام مجددا افزایش یابد و به جریان بیفتد.