تاکید بر فسادزدایی از شهرداری پایتخت

۱۳۹۷/۰۳/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۲۴۷۷

گروه راه و شهرسازی

نخستین نشست دوره‌یی شهردار جدید تهران با معاونان و شهرداران مناطق به فرصتی بدل شد تا محمدعلی افشانی در سخنانی صریح جزئیات بیشتری از برنامه‌های خود را با حاضران در میان بگذارد.  شهردار تهران گفت: به شایعات درباره برکناری گسترده توجه نکنید و مطمئن باشید برای اینکه بفهمم رضایت‌مندی مردم چقدر است، بازرسانی را به محل کارتان می‌فرستم. افشانی افزود: به اعتقاد من مدیری که توان انجام کار و سلامت داشته باشد و مخالفتی با تفکری که مردم به آن رای داده‌اند، نداشته باشد خوب و شایسته است. مردم از خیلی چیزها خسته شده‌اند و می‌خواهند خیلی چیزها عوض شوند. مهم‌ترین شاخص ارزیابی مدیران رضایت‌مندی مردم است. روز اول در شورا هم گفتم محور کل برنامه من دو واژه است؛ ارتقای کیفیت زندگی مردم و افزایش رضایت‌مندی آنها. فکر نکنید فهم و درک مردم از ما کمتر است؛ اساسا آنچه مردم می‌پسندند اغلب درست‌تر است.  شهردار تهران با اشاره به ضرورت تامین منابع مالی گفت: ممکن است، برنامه‌های بسیاری داشته باشیم اما اگر اعتبار و منابع کافی موجود نباشد، امکان انجام کار نیست. توسعه پایدار یعنی پاسخگویی به نیاز امروز بدون فدا کردن نسل‌های آینده.  افشانی با تاکید بر اینکه ریشه بسیاری از مشکلات عدم رعایت حقوق انسان‌هاست، خطاب به مدیران شهری گفت: انتظار دارم مبنای فعالیت همه شما همین باشد چون نخستین عامل فساد کنار گذاشتن قانون است، اگر قانون باشد فساد وجود نخواهد داشت.  او با اشاره به دو برنامه اصلی دولت در نوسازی ناوگان حمل و نقل و بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد شهری گفت: ما هم باید هر دو این موارد را دنبال کنیم و البته مهم‌تر اینکه از این فرصت استفاده ببریم و منابعی را نیز برای شهرداری تهیه کنیم.  او مساله پسماند و آلودگی هوا را از دیگر مسائل مهم شهر تهران عنوان کرد و گفت: آلودگی هوا هر سال مشکلاتی ایجاد می‌کند؛ از جمله اینکه پارسال به خاطر آلودگی روزهای زیادی مدارس به تعطیلی کشانده شدند و این یعنی همه باید برای حل این معضل چاره‌اندیشی کنیم.  افشانی راه‌حل بخشی از این مشکل را حمل و نقل عمومی دانست و اظهار امیدواری کرد که قرارداد 630 واگن تا انتهای هفته آینده آماده شود.  او ادامه داد: در جلسه دیگری نیز گفتم این بیماری نیست که بیمار را از پا درمی‌آورد بلکه بیمار را ناامیدی از پا درمی‌آورد. کارمان سخت است اما به هیچ‌وجه نباید آیه یأس بخوانیم و در همین شرایط دشوار نیز باید بتوانیم کارمان را انجام بدهیم.

 تهران پایتخت یک ملت

افشانی یکی از راه‌های پیشبرد امور را ارتباط با دولت دانست و تصریح کرد: تهران پایتخت دولت و پایتخت یک ملت است و دولت باید هزینه پایتخت بودنش را پرداخت کند. هزینه پایتخت بودن را باید همه کشور بپردازد و نه فقط شهروندان تهرانی.  او ادامه داد: باید توسعه فضای سبز را جدی بگیریم. باید از الان تا سه سال بعد در شمال تهران یک کمربند سبز متصل و منسجم ببینیم تا گذشته از سرسبزی و حریمی برای شهر تهران هم باشند. افشانی گفت: موضوع بعدی که باید مورد توجه قرار گیرد، آسیب‌های اجتماعی است. مدتی قبل در جمع استانداران صحبت کردم و گفتم باید مراقب جنبش پابرهنگان باشیم. مردم حق دارند. این زندگی دوگانه در تهران با این فاصله جغرافیایی ناچیز آسیب‌زاست. درک و فهم درد مردم به حرف زدن نیست، به این است که اگر کاری برایشان نکردید شب نتوانید خواب آرام داشته باشید.  شهردار تهران اظهار کرد: مردم در طول روز با چالش‌های مختلف مواجهند و شب که به خانه می‌روند در ماهواره دنیای دیگری می‌بینند؛ این باعث می‌شود با تمام‌ وجودشان تبعیض را احساس کنند. ‌امروز مردم ناراحتند چون تبعیض را می‌بینند. وظیفه ماست که تبعیض را از بین ببریم. ما با رای مردم اینجاییم پس درد مردم باید واقعا درد ما و منعکس در عملکرد ما باشد، نه فقط در قالب کلمات ما. عمل آدم‌ها را معیار سنجش ایمان بدانید نه زبانشان را. عمل شما نشان می‌دهد که درد مردم را دارید.  شهردار تهران تاکید کرد: اقتصاد این شهر به اندازه‌یی بزرگ است که باید مشکلاتش را خودش بدون توجه به بیرون حل کند.

 سالم‌سازی شهرداری

او با اشاره به اینکه خیلی رنج‌آور است که شهرداری در صحبت‌های مردم تبدیل به نماد بعضی چیزهای ناشایست شده است، گفت: هرکس می‌خواهد درباره فساد صحبت کند از شهرداری مثال می‌زند. باید به ما بر بخورد. جمع کثیری از کارمندان ما آدم‌های سالمی هستند. اگر چند نفر بد عمل می‌کنند چرا نباید شناسایی شوند؟ چرا باید با آنها برخورد نشود؟ او گفت: بنابراین موضوع سالم‌سازی شهرداری باید اولویت اول باشد.  افشانی ادامه داد: قیمت تمام شده پروژه‌ها را باید دقیق مشخص کنیم چون بخش بزرگی از صرفه‌جویی از همین جا شروع می‌شود. باید مشخص شود هر متر از هر پروژه دقیقا چقدر هزینه داشته است. بهینه کردن هزینه هم اهمیت دارد که ببینیم اعتبار دقیقا کجا هزینه شده است. پروژه باید واقعا پاسخگوی نیاز مردم باشد. از این به بعد اصلا دنبال کلنگ زدن نباشید مگر اینکه واقعا ضرورت داشته باشد. از طرف دیگر یکی از دلایل نارضایتی‌ها این است که پروژه‌ها طولانی می‌شوند. به جای معرفی 10پروژه که بیشترشان خوابیده‌اند و به مردم بهره‌یی نرساندند، باید یک پروژه معرفی می‌کردیم و فقط همان را انجام می‌دادیم، اما به بهترین شکل ممکن.  شهردار تهران با اشاره به اینکه مردم باید در بودجه‌نویسی محلی دخیل باشند، توضیح داد: قانون می‌گوید، شهرداری موظف است هر 6ماه گزارش مالی شفاف به مردم بدهد. آن قدر برخلاف قانون عمل کردیم که بدعادت شده‌ایم و حالا اندکی شفافیت را بزرگ جلوه می‌دهیم، در حالی که اتفاقا تازه داریم به وظیفه قانونی‌مان عمل می‌کنیم. من خلاف قانون عمل نمی‌کنم، از شما هم انتظار دارم خلاف قانون عمل نکنید.  او اظهار کرد: وظیفه ما این است که شادی را به مردم بدهیم. هر کسی متناسب با فطرت خود باید برای شادی مردم تلاش کند. همین که یک شهروند مراجع ببیند یک روزه کارش انجام می‌شود از صمیم قلب شاد و امیدوار می‌شود. افشانی حاضران را به خواندن برنامه خود سفارش کرد و خواست اصلاحات و نظراتشان درباره آن را ظرف یک هفته به او بدهند. وی گفت: این برنامه یک ویژگی بسیار مهم دارد، اینکه بر ضرورت در نظر گرفتن تاثیر تهران بر شهرهای اطراف تاکید کرده است. ویژگی دوم برنامه من این است که بر ضرورت دیدن و در نظر گرفتن محلات پافشاری می‌کند. از شاخص‌های زیست‌پذیری معطلی در ترافیک، قدرت خرید و میزان دسترسی به تنوع حمل و نقل عمومی است. تک‌تک محلات باید شروع به احصای وضعیت خود در مورد هر یک از این شاخص‌ها کنند. افشانی با تاکید بر اینکه باید اولویت‌بندی هر محله را براساس نیازهای همان محله در نظر بگیریم، گفت: تمام این شاخص‌ها همراه با نظر مردم می‌توانند راهنمای خوبی برای عملکرد ما باشند.

 رفع تبعیض در استخدام‌ها

شهردار جدید تهران استخدام‌ها را یکی از جاهایی دانست که مردم به هیچ‌وجه نباید در آنها تبعیضی ببینند و تصریح کرد: متاسفانه فارغ‌التحصیلان بهترین دانشگاه‌هایمان خارج از کشورند. کسی که دانش دارد سرش را خم نمی‌کند، اما کسی که بی‌سواد است صبح تا شب در حال ساختن ارتباطات و پارتی‌‌بازی و اطاعت کردن است؛ من نمی‌خواهم چنین کسی زیر دست من کار کند. این مورد باید برای تمام مدیران من هم صدق کند. به جوانان با دانش‌مان اعتماد کنیم.

او ادامه داد: سهم خانم‌ها را باید متناسب کنیم، نه اینکه به هر قیمت دو، سه خانم در جلسه باشند تا بتوانیم بگوییم به زنان هم فرصت داده‌ایم. باید قدر نیروهای خانم را بدانیم چون خانم‌ها در مجموع سالم‌تر هستند. البته این جمله نباید به معنای ناسالم بودن آقایان تلقی بشود.