اخبار
مشکلات گذشته «هپکو»
عامل بازگشت آن به صاحب قبلی
سازمان خصوصیسازی اعلام کرده با توجه به مشکلاتی که درباره هپکو وجود دارد، خریدار آن نتوانسته آن مشکلات را برطرف کند در نتیجه این شرکت به واگنسازی کوثر خریدار قبلیاش بازمیگردد.
سیدجعفر سبحانی در گفتوگو با ایسنا درباره واگذاری شرکت هپکو اظهار کرد: هپکو ۱۰سال قبل به صورت مزایده واگذار شده بود و خریدار آن شرکتی به نام واگنسازی کوثر بود. شرکت خریدار در دو سه سال اول تعهداتش را انجام داد و بعد از آن برای انجام تعهداتش ناتوان بود.
وی افزود: با توجه به اینکه شرکت واگنسازی کوثر در انجام تعهداتش ناتوان بود، ما از او وکالت گرفتیم تا با آن وکالت بتوانیم هپکو را واگذار کنیم. بعد از آن دو یا سه نوبت هم برای این شرکت مزایده برگزار کردیم اما متاسفانه مشتری برای خرید آن نیامد. سبحانی ادامه داد: چون این واگذاری قرار بود از طریق وکالت انجام شود و از طریق مزایده مشتری برای آن نیامده بود، میتوانستیم از طریق مذاکره این مشکل را حل و فصل کنیم. در واگذاریهای دولتی معمولا به خاطر حاشیهها و جوی که وجود دارد از روش مذاکره استفاده نمیکنیم و حتی اگر بنگاه چندین بار هم برایش مزایده انجام شده باشد، باز هم از طریق مذاکره کار را جلو نمیبریم اما در مورد بنگاههایی که با وکالت آنها را واگذار میکنیم به نوعی بخش خصوصی محسوب میشوند و ما میتوانیم از طریق مذاکره واگذاری را انجام دهیم. مشاور رییس سازمان خصوصیسازی توضیح داد: در سالهای گذشته با توجه به مذاکراتی که انجام دادیم، هپکو به شرکت هیدرو اطلس واگذار شد. آقای احمدپور دو سال و اندی عهدهدار هپکو بودند اما در نهایت با توجه به مشکلاتی که از قبل وجود داشت ایشان هم نتوانستند آن مشکلات را حل کنند. در نتیجه در بهمن ماه سال گذشته او از سهامداری هپکو استعفا داد. او امروز هم اصرار دارد که از سهامداری این شرکت استعفا دهد و حالا قرار بر این است، سهام را به خریدار قبلی که واگنسازی کوثر است، برگرداند.
گفتنی است سازمان خصوصیسازی برای حفظ منافع دولت و مردم طبق قانون در اینگونه مواقع میتواند یا خودش شرکت را برای بار دیگر عرضه کند یا به وکالت از خریدار این عرضه صورت پذیرد.
موافقت اولیه معاون اول رییسجمهور
مستثنی شدن بازگشت ارز صادراتی محصولات کشاورزی به سامانه «نیما»
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از موافقت اولیه معاون اول رییسجمهور برای مستثنی شدن ارائه ارز ناشی از صادرات محصولات کشاورزی به سامانه نیما خبر داد. محمدرضا پورابراهیمی گفت: هفته گذشته نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اعضای اتاق بازرگانی برگزار شد و مسائل مختلف بخش تولید و صادرات مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش «تعادل» به نقل از خانه ملت، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از درخواستهای کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی در نشست مذکور، مستثنی شدن ارائه ارز ناشی از صادرات محصولات کشاورزی به سامانه ارزی نیما بود که در راستای حمایت از بخش کشاورزی این خواسته از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس مورد پیگیری قرار گرفت. نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مستثنی شدن ارائه ارز ناشی از صادرات محصولات کشاورزی به سامانه نیما در نامهیی به معاون اول رییسجمهور مورد پیگیری قرار گفت و در این راستا در جلسه حضوری که با جهانگیری داشتم دغدغههای صادرکنندگان بخش کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت و موافقت اولیه معاونت اول رییسجمهور با مستثنی شدن ارائه ارز ناشی از صادرات محصولات کشاورزی از طریق سامانه نیما
در راستای حمایت از صادرات بخش کشاورزی اخذ شد.