اخبار
استقبال مردان از اهدای جسدشان به پزشکی قانونی
مدیربانک نسوج مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با بیان اینکه تاکنون ۴۵۰ نفر رضایت دادهاند تا جسدشان پس از مرگ به پزشکی قانونی اهدا شود، گفت: میانگین سنی اهداکنندگان جسد از ۱۹ تا حدود ۹۰ سال است. همچنین حدود یک سوم از آنها زن و دو سوم مرد هستند. امین رادمنش با اشاره به تعداد افرادی که در پی فراخوان سازمان پزشکی قانونی کشور مبنی براهدای جسد برای استفاده در مراکز آموزشی و دانشگاهی، اعلام رضایت کردهاند، گفت: از هفت ماه گذشته تاکنون حدود ۴۵۰ نفر ثبتنام کردهاند. تعداد زیادی از این افراد از شهر تهران و شهرهای بزرگ بودند و با هماهنگیهایی که ایجاد شده بود، این افراد به سازمان پزشکی قانونی مراجعه کرده و نظرشان را محضری کردند.
مدیربانک نسوج مرکز تحقیقات پزشکی قانونی ادامه داد: از مجموع این تعداد تنها یک نفر فوت شده و به دانشگاه منتقل شده است. البته ما خدا را شاکریم افرادی که ثبتنام کردهاند در صحت و سلامت کامل هستند. این طرحها در درازمدت نتیجهبخش خواهد بود. انتظار ما این است، آمار افرادی که در این مجموعه ثبتنام میکنند در طولانی مدت افزایش یابد. مدیربانک نسوج مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به ایلنا گفت: کسانی که متقاضی اهدای جسد هستند میتوانند با مرکز ما تماس گرفته و اطلاعات خود را ارائه دهند. در شهرهای بزرگ روال بر این اساس است که این افراد پس از ثبت اسامیشان در مرکز به دفاتر ثبت اسناد رسمی معرفی میشوند و درخواست آنها محضری میشود و در بانک اطلاعاتی ما ثبت و ضبط میشود. هرچه این بانک بزرگتر باشد، شانس اینکه از میان این افراد نمونههای مناسب انتخاب شود، بیشتر میشود. رادمنش با بیان اینکه همچنان نیاز دانشگاهها به جسد برطرف نشده است، خاطرنشان کرد: این طرح برای این است که تمام دانشگاهها را به صورت زنجیرهیی در زیر مجموعه این سازمان داشته باشیم تا بتوانیم به بسیاری از دانشگاهها که به جسد دسترسی ندارند، جسد اهدا کنیم. البته دانشگاههای بزرگ یک عده متقاضی به عنوان اهداکننده جسد دارند و این تقاضا را به دانشگاهها نیز اعلام کردهاند. او با بیان اینکه در دانشگاههای کوچک و در شهرستانها دچار مشکل هستیم، اظهار کرد: روال بر این اساس است که فردی که فرم درخواست را تنظیم و محضری کرده است، اگر در هر نقطهیی از ایران فوت کند، از طریق خانواده به مراکز پزشکی قانونی اطلاع داده میشود و از آنجا به مجموعه ما منتقل میشود و پس از طی مراحلی به ترتیب به دانشگاههایی که در نوبت هستند، ارسال میشود. مدیربانک نسوج مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در خصوص افرادی که تاکنون ثبتنام کردهاند، گفت: در طول ۹ ماهه گذشته میانگین سنی افراد از ۱۹ تا حدود ۹۰ سال بوده است. همچنین حدود یک سوم از افرادی که ثبتنام کردهاند زن و دو سوم آنها مرد هستند.
۴۰ فروند بالگرد جدید نیاز داریم
وزیر بهداشت گفت: ساخت بیمارستان در مناطق حاشیه تهران مدنظر وزارت بهداشت قرار گرفته است. حسن هاشمی وزیر بهداشت در حاشیه آیین رونمایی از ۶ فروند بالگرد پیشرفته اورژانس هوایی در فرودگاه پیام کرج، اظهار داشت: خوشحالیم که شرکت هلی کوپتری داخلی برای اهداف غیر نظامی و ارائه خدمات اورژانس به بیماران و مصدومان در کشور راهاندازی شد و مجوزهای لازم را از سازمان هواپیمایی کشوری دریافت کرد.
وزیر بهداشت اظهار کرد: علاوه بر این ۶ فروند بالگرد جدید و پیشرفته، ۶ فروند بالگرد دیگر از همین نمونه به زودی به کشور وارد میشود. همچنین از ارتش، هوانیروز، هلال احمر و نیروی انتظامی نیز تشکر میکنیم که در طول سالهای گذشته، ۴۰ فروند بالگرد را برای تقویت اورژانس هوایی در اختیار سازمان اورژانس کشور قرار دادند.
وزیر بهداشت ضمن تقدیر از دولت و مجلس برای کمک به تکمیل زنجیره خدمات اورژانس در کشور، خاطرنشان کرد: اطمینان دارم که این حرکت، مورد رضایت مردم قرار خواهد گرفت. لازم است از دوستان و همکاران خودم در دولت به ویژه دکتر ظریف و تیم مذاکرهکننده هستهیی که این فرصتها را با لطف و عنایت خداوند و حمایت مقام معظم رهبری، فراهم کردند تشکر کنم.
هاشمی اضافه کرد: خوشبختانه توسعه ناوگان هوایی، دریایی و زمینی اورژانس با برخورداری از (۳۰۰۰ دستگاه آمبولانس جدید) پس از توافق هستهیی و برجام، رخ داد و امیدوارم که تلاش برای تقویت این خدمات مورد قبول مردم و خداوند باشد. وزیر بهداشت با اشاره به استقرار بالگردهای پیشرفته اورژانس هوایی در استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی، گفت: با توجه به اینکه برخی از مناطق حاشیه تهران محروم بوده و فاقد زیرساختهای بیمارستانی هستند، برخی از این بالگردها در استان البرز و تهران توزیع میشوند. البته در حال حاضر تعدادی بیمارستان در این مناطق در حال ساخت هستند. هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه به ازای هر یک میلیون نفر باید یک بالگرد اورژانس هوایی در کشور وجود داشته باشد، افزود: در کشور به ۸۰ فروند بالگرد نیاز داریم که البته با راهاندازی بالگردهای جدید و پیشرفته، در کشور ۴۶ بالگرد وجود خواهد داشت و به ۴۰ فروند بالگرد جدید نیز نیاز داریم که امیدواریم برای تهیه این تعداد بالگرد، ظرف ۵ سال آینده مشکلی نداشته باشیم. وزیر بهداشت در مورد امکان دید در شب بالگردهای اورژانس در کشور، گفت: بالگردهای جدید و پیشرفته، با سرعت بیشتری نسبت به بالگردهای نظامی، پرواز و فرود دارند و در کمتر از ۹ دقیقه میتوانند به پرواز در آیند.