تصویب یکی از لوایح FATF با 6 شرط
اعلامیهها و شروط الحاق به این کنوانسیون نیز به شرح زیر است:
دولت جمهوری اسلامی ایران به موجب جزو (1) بند (2) ماده (2) کنوانسیون اعلام مینماید که مفاد آن دسته از کنوانسیونها و پروتکلهای مندرج در پیوست کنوانسیون که به عضویت آنها درنیامده است را به عنوان بخشی از کنوانسیون تلقی نمینماید و الزامآور شدن مفاد ماده (23) در خصوص اصلاح فهرست موافقتنامههای منضم به کنوانسیون برای جمهوری اسلامی ایران منوط به رعایت اصول 77 و 125 قانون اساسی است.
همچنین جمهوری اسلامی ایران با نظر به اصول و هنجارهای حقوق بینالملل تا حین پذیرش کنوانسیون از جمله کنوانسیون 1999 سازمان کنفرانس اسلامی و قطعنامههای مرتبط ملل متحد از جمله قطعنامه 2625 و 1514 تعریف عمل تروریستی را مشتمل بر مبارزات مشروع مردمی علیه از جمله سلطه استعماری و اشغال خارجی نمیداند و نسبت به اطراف متعاهدی که قلمرو عمل تروریستی را مستند به زیر بند (ب) بند (1) ماده (2) کنوانسیون مشتمل بر این مبارزات میدانند، تنها در حدود پیش گفته، متعهد میداند و اعلام میدارد ماده 6 کنوانسیون ارتباطی به این حق ندارد. این مبارزات فارغ از انگیزه آن مجاز و مشروع است و اعمال تروریستی به هر انگیزهیی ممنوع است.
در بند سوم نیز آمده است: موضوع بند (1) ماده (24) کنوانسیون در خصوص جمهوری اسلامی منوط به رعایت اصل 139 قانون اساسی است و بند (2) ماده (7) کنوانسیون و موضوع ماده (17) کنوانسیون در چارچوب قوانین داخلی اعمال خواهد شد.
همچنین صلاحیت مقرر در بند 5 ماده 9 کنوانسیون برای کمیته بینالمللی صلیب سرخ تنها در چارچوب اسناد حقوق بشردوستانه لازمالاجرا برای جمهوری اسلامی ایران پذیرفته میشود.
مفاد کنوانسیون در موارد تعارض با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران لازمالرعایه نیست.
الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون به معنای شناسایی و برقراری ارتباط با رژیم اشغالگر صهیونیستی نیست.
گروه بانک و بیمه محسن شمشیری
در روزهای اخیر، لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در دستور کار بود. این لایحه با ۶شرط در این کمیسیون مصوب شد که به گفته یک نماینده مجلس یکی از این شروط این بود که تعریف از تروریسم را خودمان انجام دهیم. این لایحه در اختیار هیات رییسه مجلس قرار میگیرد تا احتمالا در جلسه علنی بعدی مجلس بررسی شود.
به گزارش «تعادل» مذاکرات سیاسی این روزهای ایران و اروپا بر سر برجام، نقش تعیینکنندهیی در آینده روابط بانکی ایران در عرصه بینالملل خواهد داشت؛ در عین حال با وجود خروج امریکا از برجام، فعلا روابط خارجی بانکها برقرار است. اما لازم است که اقدامات لازم نیز در این زمینه انجام شود.
یکی از مباحث مهم اقتصادی که در جریان توافقات برجام مطرح شده بود، موضوع تسهیل روابط بانکی، ایجاد شعب بانکهای ایرانی در خارج کشور، همچنین فعالیت بانکهای خارجی در ایران، برقراری روابط کارگزاری، توافق بر سر تامین مالی پروژهها، فاینانس و... بود. با این حال در دوران پسابرجام، توافقات بانکی در سطحی که پیشبینی میشد و لازم بود، شکل نگرفت.
تصویب مشروط یکی از لوایح FATF
در این راستا موضوع لوایح FATF در دستور کار مجلس است و روز چهارشنبه، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از تصویب لایحه کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در کمیسیون امنیت ملی با ۶ شرط خبر داده است.
بهگزارش فارس، حجتالاسلام مجتبی ذوالنور گفت: در جلسه کمیسیون لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در دستور کار بود. ۱۹ نفر از اعضای ۲۳ نفره این کمیسیون در جلسه حضور داشتند و لایحه مذکور با ۱۱رای مصوب شد.این لایحه با ۶شرط در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مصوب شد که یکی از این شروط این بود که تعریف از تروریسم را خودمان انجام دهیم. این لایحه در اختیار هیات رییسه مجلس قرار میگیرد تا احتمالا در جلسه علنی بعدی مجلس بررسی شود.
مذاکرات جدید ایران و اروپا
پیگیریها و مذاکرات مقامات سیاسی و اقتصادی ایران با بانکهای خارجی و رفت و آمدها نیز چندان کارساز نبود. با این حال روابطی در سطح کارگزاری با برخی بانکها شکل گرفت و مراودات جدیدی نیز پس از توافقات برجام صورت پذیرفت. حال با خروج امریکا از برجام، مذاکرات جدیدی بین مقامات مسوول ایرانی با طرفهای اروپایی در جریان است تا در صورت انجام توافقات جدید، احتمالا دریچه تازهیی به روی روابط بانکی ایران و اروپا باز شود.
از آن سو اقدامات موثری نیز از سوی بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور در یکی، دو سال اخیر برای انجام برخی بهروزرسانیها و شفافسازی در عملکرد بانکها، تشدید نظارت بر نظام بانکی و... صورت گرفته است. پیش از این مقامات بانک مرکزی عنوان کرده بودند؛ یکی از مهمترین پیشنیازهای برقراری روابط بانکی خارجی اجرای ارز تک نرخی است که میتوان گفت این مهم به نوعی از مدتی پیش عملیاتی شده است.
در این زمینه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از هیات رییسه جدید مجلس خواست تا اصلاح نظام بانکی و بهبود وضعیت صندوقهای بازنشستگی را در دستورکار مجلس قرار دهند.
به گزارش خانه ملت، مهرداد بائوجلاهوتی در نشست علنی روز چهارشنبه ۹خردادماه مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور، ضمن تبریک به مناسبت انتخاب هیات رییسه جدید مجلس از اعضای جدید خواست تا در دو سال آینده برای رفع برخی مشکلات موجود تلاش کنند. نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی از اصلاح نظام بانکی به عنوان یکی از مشکلاتی که باید در جهت رفع آن تلاش شود، یاد کرد و خطاب به رییس مجلس ادامه داد: اگر ساختار نظام بانکی کنونی اصلاح نشود، مشکل اشتغال کشور را نمیتوانیم حل کنیم، موضوع صندوقهای بازنشستگی از دیگر مسائلی است که به مرز بحران رسیده است و اگر به داد آنها نرسیم در آینده به یکی از بحرانهای بزرگ کشور تبدیل میشود.
وی افزود: اشتغال از دیگر موضوعاتی است که امروز باید روی آن متمرکز شویم، متاسفانه یکی از اقدامات خوب مجلس که تاکنون دولت نتوانسته از آن بهرهبرداری کند، این است که مبلغ یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی گذاشتیم و مبلغ یک و نیم میلیارد دلار هم از بانکها بگذارید که جمعا 11هزار میلیارد تومان میشود.
بائوجلاهوتی خطاب به رییس مجلس یادآور شد: ما در کمیسیون برنامه و بودجه روند پرداختها را پیگیری کردیم، متاسفانه از این 11هزار میلیارد تومان تاکنون ۲۰۰میلیارد تومان به دست مردم رسیده است و این فرصت و ابتکار خوبی بود که مجلس ایجاد کرد، هماکنون درصد بهره بانکها بالاست، اما در اینجا ۶درصد سود را با بازپرداخت ۶ساله تعیین کردیم، بنابراین دولت باید همکاری کند. وی با بیان اینکه ما باید مانع از واردات بیمورد شویم، عنوان کرد: آمار دولت مبنی بر وجود ۱۲میلیارد دلار قاچاق غلط است، کما اینکه در شرایط کنونی ۲۵میلیارد دلار قاچاق وجود دارد که باید از آن جلوگیری کنیم، همچنین مانع از ورود کالاهایی شویم که امکان تولید آن در کشور وجود دارد. بائوجلاهوتی یادآور شد: ما بارها در همین صحن مجلس گفتهایم که زمینهای شمال در حال تغییر کاربری است که این امر باعث میشود در سالهای آینده محصولات کشاورزی مورد نیاز خود را از سایر کشورها وارد کنیم. وی خطاب به نمایندگان مجلس خاطرنشان کرد: سیاستهای ارزی کشور غیرکارشناسانه است، درست که دولت نرخ ارز دولتی را ۴۲۰۰تومان تعیین کردهاند، اما هم بازار و هم دولت راه خود را میروند، دولت نمیتواند سیاستهای بازار ارزی را نادیده بگیرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم خطاب به رییسجمهور تاکید کرد: شما ۲ سال قبل قول دادید که راهآهن گیلان را افتتاح کنید، اما این روندی که میبینیم امسال نیز این راهآهن به بهرهبرداری نخواهد رسید و این در حالی است که شما ۳ سال پیاپی قول دادید، تقاضا دارم دستور بدهید که این روند تسریع یابد و حداقل در سال ۹۷ به بهرهبرداری برسد. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: شما بارها در مورد بندر چمخاله تاکید کرده و دستور دادید، اما زیرمجموعه این وزارتخانه حرف شما را نادیده میگیرد.
روابط بانکی فعلا مشکلی ندارد
محمد بیگدلی در گفتوگو با ایبنا در خصوص روابط بانکی کشور و فعالیت شعب خارجی بانکها پس از خروج امریکا از برجام با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد، گفت: ممکن است در ماههای آینده اندکی مشکلات در این زمینه بیشتر شود.
مدیرعامل بانک ملت اظهار داشت: در عین حال شعب خارجی بانک ملت مشغول فعالیت و خدماترسانی هستند. البته اگر اروپا در برجام بماند، بانکهای کوچکی که با ایران مشغول فعالیت هستند به همکاری ادامه خواهند داد ولی اگر ایران در مذاکرات جدید با اروپا به نتیجه نرسد، شرایط کار سختتر خواهد شد و احتمالا امکان ادامه همکاری با بانکهای کوچک اروپایی نیز وجود نخواهد داشت.
بیگدلی ادامه داد: به صورت کلی با به نتیجه رسیدن مذاکرات با اروپا، فعالیت بانکها ادامه مییابد و میتوان از این طریق نیازها و مشکلات موجود را نیز حل کرد.