اخبار
ادغام ثامن در بانک انصار کارشناسی بود
براساس اعلام بانک مرکزی، این بانک موفق شد موسسه ثامن را با ۲۸هزار میلیارد تومان سپرده و ۵۶۹شعبه و بیش از 7میلیون و 200هزار نفر سپردهگذار در بانک انصار ادغام کند.
به گزارش «تعادل» بانک مرکزی در واکنش به انتقاد احمد توکلی نماینده سابق مجلس نسبت به ضعف این بانک در برخورد و ساماندهی موسسات غیرمجاز توضیحاتی ارائه کرد که در ادامه میخوانید:
بانک مرکزی در ادامه فرآیند ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی با طرحریزی یک برنامه جامع و پیشبینی تمام فرآیندها و مراحل اجرای کار و نظارت عالیه بر آن، ادغام تعاونی اعتبار ثامن در بانک انصار را به مرحله اجرا درآورد که از این رهگذر، این تعاونی با ۵۶۹شعبه در سراسر کشور و حدود ۲۸۰هزار میلیارد ریال سپرده جذب شده مربوط به بیش از 7میلیون و 200هزار نفر ساماندهی شد.
در این مسیر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای حفظ حقوق تمام ذینفعان شامل سپردهگذاران، کارکنان، دریافتکنندگان تسهیلات، سهامداران و سایر ذینفعان، اقدامات و تلاشهای گستردهیی را از خردادماه سال ۱۳۹۶ به عمل آورده که از آن جمله میتوان به مساعدت در جهت تداوم دسترسی این تعاونی به سوییچ بانک صادرات برای استفاده سپردهگذاران تعاونی از دستگاههای خودپرداز بانک صادرات، بازپرداخت سپرده قانونی تعاونی، تامین نقدینگی تعاونی از طریق دو بانک انصار و موسسه اعتباری کوثر و اطلاعرسانی و ایجاد اعتماد عمومی با تبیین شرایط تعاونی و اعلام حمایت بانک مرکزی از تعاونی مذکور و درج نام تعاونی در پایگاه اطلاعرسانی بانک به عنوان نهاد پولی متقاضی دریافت مجوز اشاره کرد. همچنین تامین نقدینگی کافی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به میزان ۸۰هزار میلیارد ریال برای این تعاونی جهت پاسخگویی به سپردهگذاران و پرهیز از ایجاد هرگونه نگرانی و بینظمی در بازار پول، نقش بسزایی در حفظ آرامش سپردهگذاران و جلوگیری از هرگونه تنش در جامعه ایفا کرد. اما نهادهای پولی غیرمجاز، مولود خلأ قانونی بوده و در بستر فقدان نظارت نهادهای اعطاکننده مجوز در سنوات گذشته رشد و گسترش یافتهاند. بهطوری که پیش از تصویب قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی، بعضی بدون مجوز و برخی با مجوز نهادهایی غیر از بانک مرکزی (مانند وزارت تعاون وقت و نیروی انتظامی) شکل گرفته و به موازات شبکه بانکی و در سطحی وسیع، برخلاف قوانین و مقررات حاکم و حتی مغایر با مفاد اساسنامه مورد پذیرش خود به فعالیت بانکی در بازار پولی اشتغال داشتند و بانک مرکزی به دلیل خلأ قانونی حق دخالت در امور آنها را نداشت و برخی نهادها و اشخاص نیز از آنها حمایت میکردند.
تاسیس و گسترش فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز با ایجاد شعب فراوان در سراسر کشور تحت عنوان تعاونیهای اعتبار آزاد یا موسسات و صندوقهای قرضالحسنه از دهه ٧٠ آغاز شد و تا اوایل دهه ٩٠ به اوج خود رسید که متاسفانه مردم و حاکمیت در طول سالهای گذشته با تبعات بحرانی شدن این موسسات روبهرو شدهاند. علت بحرانی شدن این موسسات که فاقد هرگونه مجوز از بانک مرکزی به عنوان یگانه مقام ناظر پولی کشور بودهاند را میتوان در مواردی همچون عدم صلاحیت حرفهیی مدیران این موسسات، آشفتگی و عدمشفافیت عملکرد، به خطر انداختن منافع سپردهگذاران با سرمایهگذاریها و اقدامات با ریسک بالا، سوءاستفاده شخصی از منابع سپردهیی و... تبیین کرد. در همین رابطه موسساتی که انحلال آنها در دولت یازدهم و دوازدهم در دستور کار بانک مرکزی و سایر مراجع ذیربط قرار گرفت، عبارتند از: تعاونی اعتبار میزان با ۱۱۰شعبه، تعاونی اعتبار ثامنالحجج با ۴۸۰ شعبه، تعاونیهای اعتبار هشتگانه ساماندهی شده توسط موسسه اعتباری کاسپین با ۴۴۵ شعبه، تعاونی اعتبار وحدت با ۱۴۵ شعبه، تشکیلات موسوم به البرز ایرانیان با ۵۳ شعبه، تعاونی اعتبار افضل توس با ۲۱۷ شعبه، صندوقهای قرضالحسنه غیرفعال با ۱۰۲۸ شعبه و تعاونیهای اعتبار غیرفعال با ۱۷۸۲شعبه که تعداد آنها در مجموع برابر ۴۲۶۰ شعبه است.
به موازات ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز از طریق انحلال و جلوگیری از فعالیت آنها، برخی نهادها با تطبیق خود با مقررات بانک مرکزی موفق به اخذ مجوز بانک مرکزی شدهاند. همچنین ۵۶۹ شعبه تعاونی اعتبار ثامن ساماندهی شده و ۷۳۲ شعبه بانک مهر اقتصاد متقاضی مجوز در مرحله نهایی ساماندهی قرار دارد.
رشد 357 درصدی سودخالص بیمه کوثر
سود خالص شرکت بیمهکوثر در سال96 نسبتبه سال گذشته 357درصد رشد داشت.
بهگزارش روابطعمومی و اعلام مدیر اقتصادی و سرمایهگذاری بیمهکوثر؛ در این دوره شاهد رشد 344درصدی سود عملیاتی شرکت بودهایم.
نوید خاندوزی تاکیدکرد: رشد سودهای خالص و عملیاتی در سال گذشته ناشی از سرمایهگذاریهای موفق در حوزه بازار سرمایه و نیز رونق بازار بوده است.
وی افزود: درآمد حقبیمه نیز نسبت به سال گذشته 11درصد رشد داشته است.
مدیر اقتصادی و سرمایهگذاری بیمهکوثر با بیان اینکه جمع حقوق صاحبان سهام و داراییها بهترتیب از رشد 13 و 41درصدی برخوردار بوده است، تصریحکرد: ارزش ویژه هر سهم شرکت حدود هزارو350 ریال است.