ویرانه‌هایی بیشتر از آبادانی

۱۳۹۷/۰۳/۲۱ - ۰۰:۲۸:۳۸
کد خبر: ۱۲۳۳۵۹
ویرانه‌هایی بیشتر از آبادانی

گروه گوناگون  طبق تازه‌ترین گزارش‌های منتشر شده از سوی انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم، هزینه نظامی جهانی در سال 2017 به بالاترین میزان خود از زمان جنگ سرد رسید. همچنین، گفته شده که هزینه خشونت در سال گذشته میلادی در سراسر جهان حدود 14.8 تریلیون دلار برآورد شد؛ 2 هزار دلار برای هر فرد. این هزینه‌ها براساس تخریب‌های ناشی از جنگ‌‌ و ناآرامی‌های داخلی بررسی شده که شامل تخریب ساختمان‌ها، سازه‌های شهری، زیرساخت‌های عمرانی، کارخانه‌ها، تلفات انسانی و... همچنین خسارت‌های اقتصادی بلندمدت -مانند از بین رفتن فرصت‌های شغلی، زمین‌های کشاورزی، تاسیسات صنعتی و...- بود. براساس تازه‌ترین یافته‌های منتشر شده، این هزینه در سوریه به بالاترین میزان رسید. طبق آمار منتشر شده در برخی گزارش‌ها در سال 2017 بیش از 39 هزار نفر در جنگ سوریه کشته شدند که یک‌چهارم آنها افراد غیرنظامی بودند. بر این اساس به نظر می‌رسد بخش قابل‌توجهی از تخریب‌ انفجارهای ناشی از جنگ در این کشور در مناطق مسکونی و غیرنظامی رخ داده است. آن‌طور که گفته شده، خسارات جنگ در این کشور در سال 2017 معادل حدود 68درصد از تولید ناخالص داخلی سوریه بود. این آمار در حالی اعلام شده که در بسیاری از پیش‌بینی‌ها باتوجه به آزادسازی سوریه از اشغال گروه‌های تروریستی، سال 2017 پایان بحران سوریه خواهد بود.

طبق این گزارش، در سال 2017 افغانستان نیز هزینه‌های بسیاری را برای جنگ‌های داخلی متحمل شد. در سال میلادی گذشته، حملات طالبان شتاب بیشتری گرفت که در بسیاری از این عملیات‌ها هدف نابودی راه‌ها و مراکز اقتصادی مورداستفاده افغانستان بود. آن‌طور که در تازه‌ترین آمار گفته شده، خسارت‌هایی که جنگ و ناآرامی‌های داخلی به افغانستان وارد کرد، حدود 63درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور برآورد شده است. گفته شده علاوه بر حملات طالبان، گروه تروریستی داعش نیز در سال 2017 چندین حمله انفجاری مرگبار در افغانستان داشت که علاوه بر وارد کردن خسارت به ساختمان و سازه‌های شهری، باعث کشته و زخمی شدن صدها نفر در این کشور شد. در ادامه این گزارش، هزینه‌های جنگ و خشونت در عراق نیز معادل 51درصد از GDP این کشور در سال 2017 اعلام شد. علاوه بر اینکه جنگ‌های داخلی در افغانستان و عراق خسارات زیادی وارد کرد، از طرفی جنگ و حضور چندین ساله نیروهای امریکایی در این دو کشور منجر به افزایش بدهی‌های خارجی امریکا و کشته شدن بسیاری از غیرنظامیان شد. السالوادور نیز از کشورهایی است که در سال 2017 هزینه‌های بسیاری برای جنگ و ناآرامی‌های داخلی متحمل شد. آن‌طور که گفته شده، از سال 1980 تاکنون السالوادور هدف برنامه کنترل جمعیت و جنگ قرار گرفت؛ چراکه طبق بسیاری از گزارش‌ها، السالوادور کشوری ناآارم با مشکلات عمده جمعیتی و سیاسی است. از طرفی، علاوه بر جنگ‌های داخلی روزانه شمار قابل‌توجهی افراد در این کشور در خشونت‌های خیابانی به‌ قتل می‌رسند. آن‌طور که گفته شده بیشتر خشونت‌ها ناشی از فعالیت گروه‌های تبهکار است. طبق آمار منتشر شده، هزینه‌های خشونت در السالوادور در سال 2017 معادل 49درصد از تولید ناخالص داخلی در این کشور بود. در سودان جنوبی نیز خسارات جنگ و ناآرامی‌ها معادل 49درصد از GDP این کشور در سال 2017 اعلام شد. طبق گزارش‌های منتشر شده، جمهوری آفریقای مرکزی نیز سال‌هاست شاهد درگیری میان گروه‌های داخلی در این کشور است؛ به‌طوری که سازمان‌های امدادرسان از بحران انسانی در این کشور ابراز نگرانی کردند. طبق تازه‌ترین آمار منتشر شده، در سال 2017 خسارت‌ خشونت در این کشور حدود 38درصد از تولید ناخالص داخلی بود که در قبرس 37درصد اعلام شد. همچنین، گفته شده که در سال 2017 هزینه‌های جنگ و خشونت در کلمبیا، معادل 34درصد از تولید ناخالص داخلی در این کشور بود. این آمار در حالی اعلام شد که در سال 2016 رییس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپگرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ

۵۲ ساله‌یی که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

در انتهای این گزارش، خسارت‌‌های ناشی از جنگ و خشونت در لسوتو و سومالی نیز معادل 30درصد از GDP این دو کشور اعلام شده است. این در حالی است که طبق بسیاری از گزارش‌های منتشر شده، جنگ‌های داخلی در سومالی، این کشور را دچار فقر شدید کرده و شمار تلفات ناشی از سوءتغذیه و فقر را نیز افزایش داده است.