کوتاه از دنیای انرژی

۱۳۹۷/۰۳/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۳۷۶۶

توافق روسیه و عربستان برای تمدید توافق اوپک

ایرنا| وزیر انرژی روسیه اعلام کرد: روسیه و عربستان سعودی بر سر تمدید توافق کاهش نفت اوپک برای مدت نامحدود به توافق رسیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ریانووستی، آلکساندر نواک به خبرنگاران گفت: ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی تصمیم گرفتند از تمدید توافق اوپک برای کاهش تولید نفت برای مدت نامحدود حمایت کنند.

ولادیمیر پوتین و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی پنج‌شنبه هفته گذشته پیش از مراسم افتتاحیه جام جهانی فوتبال در کاخ کرملین دیدار کردند.

اوپک در نشست رسمی 30نوامبر 2016(10 آذر ماه) 1395 خود در وین برای نخستین ‌بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها به بالا رفتن سطح قیمت‌ها کمک کند.

براساس این توافق مقرر شد، اوپک یک میلیون و ٢00هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.

اوپک همچنین در بیستم آذر ماه 1395 موفق شد تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه کند و این تولیدکنندگان در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.

توافق کاهش تولید تا پایان سال 2018 تمدید شده است و همه کشورهای عضو موظف به تبعیت از آن هستند.

افزایش فروش گاز به ارمنستان طبق قرارداد

شانا| ایران و ارمنستان در سال ۲۰۰۴ قرارداد تهاتر گاز و برق امضا کردند که براساس آن روزانه یک میلیون مترمکعب گاز ایران به ارمنستان صادر می‌شود؛ اما طبق قرارداد باید از سال جاری میلادی(۲۰۱۸) میزان گاز صادراتی ایران به ارمنستان افزایش یابد.

حمیدرضا عراقی درباره افزایش صادرات گاز ایران به ارمنستان گفت: پیش از این، قرارداد صادرات گاز ایران به ارمنستان با هدف تهاتر گاز و برق امضا شد که براساس آن، ارمنستان در ازای هر مترمکعب گاز ۳کیلووات ساعت برق به ایران تحویل می‌دهد.

وی با بیان اینکه مطابق قرارداد از سال ۲۰۱۸ باید میزان گاز صادراتی ایران به ارمنستان و برق ارسالی از ارمنستان به ایران افزایش یابد، افزود: به این منظور، صادرات روزانه یک میلیون مترمکعب گاز به یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب گاز افزایش می‌یابد.

به گفته عراقی، ارمنستان ظرفیت تولید برق با حجم زیاد را ندارد اما از عهده تهاتر برق با حجم اندک برمی‌آید. مقرر شده تا خطوط جدیدی برای دریافت گاز و ارسال برق در ارمنستان احداث شود تا ظرفیت تولید برق در ارمنستان و ارسال آن به ایران افزایش یابد.

وی اظهار کرد: در شرایط کنونی، ارمنستان مطابق افزایش حجم گاز صادراتی ایران می‌تواند برق تولید کند و به این شرکت تحویل دهد.