نگاهی به تحولات بازار
بازار مشتقه و آتی بورس کالا تابع بازار نقدی: بازارهای مشتقه و آتی سکه بعد از بازارهای رسمی شروع به کار میکنند بنابراین بازارهای مشتقه و آتی همواره تابع بازارهای نقدی هستند و هیچگونه جهتدهی به بازارهای نقدی نمیدهند. به گزارش ایبنا حامد سلطانینژاد، مدیرعامل بورس کالا با بیان این مطلب که افرادی که در بازارهای مشتقه و آتی بورس کالا فعالیت میکنند به دنبال این هستند از منابع مالی که در این بازارهاست، منفعت کسب کنند، گفت: سازوکار معاملات در این بازارها در واقع به هیچ وجه نشاندهنده و تعیینکننده یک قیمت خاص نیست بلکه در بازارهای مشتقه و آتی بورس کالای ایران، پیشبینی و انتظارات افراد است که قیمت کالاها را تعیین میکنند. مدیرعامل بورس کالا با تاکید بر اینکه تحولات بازارهای آزاد بر بازارهای مشتقه و آتی بورس کالا تاثیرگذار است، افزود: یکی از مزایای معاملات در بورس این است اگر افرادی که وارد بازارهای آتی شدهاند، سرمایه خود را به بازارهای آزاد میبردند درحال حاضر شاهد تلاطم بیشتری در این بازارها میبودیم. سلطانینژاد با بیان اینکه معاملاتی که در بازارهای آتی صورت میگیرد منجر به تحویل داراییهای فیزیکی نمیشود، گفت: این اقدام به اقتصاد ملی هم کمک میکند؛ چراکه به جای اینکه افراد به سمت بازارهای فیزیکی بروند به سمت بازارهای مشتقه رفته و از قیمتهای انفجاری جلوگیری میشود. وی با بیان اینکه در تمام کشورهای دنیا سعی میشود، فعالیتهایی که به دنبال کسب سود و منفعت از قیمت هستند در بازار مشتقه مدیریت شود، اذعان کرد: بازارهای مشتقه و آتی سکه بعد از بازارهای رسمی شروع به کار میکنند و به همین دلیل همواره تابع بازارهای نقدی هستند و هیچگونه جهتدهی به بازارهای نقدی نمیدهند. سلطانینژاد با بیان اینکه اگر بازار آتی سکه نباشد بسیاری از سرمایهگذارانی که به دنبال کسب سود هستند، وارد بازار آزاد سکه میشوند، گفت: این اقدام سبب میشود، تقاضای بیش از حد برای سکه در بازار آزاد به وجود بیاید و قیمت سکه افزایش زیادی به همراه داشته باشد؛ درحالی که در کشورهای دیگر دنیا روی سکه و کالاهای مختلف، بازار مشتقه تشکیل میشود. وی افزود: برای اینکه از ورود افراد به بازار نقدی جلوگیری شود و آن بازارها در آرامش باشد، بازارهای مشتقه به وجود میآید و این بازار پوشش ریسک را برای فعالانش به همراه خواهد داشت.
افزایش سرمایه 200درصدی سمات: عضو هیاتمدیره و قائم مقام مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از تصویب افزایش سرمایه 200درصدی این شرکت در هیاتمدیره خبر داد. سعید رضوانیفرد با اشاره به برگزاری جلسه هیاتمدیره سمات در روز گذشته گفت: این افزایش سرمایه از محل سود انباشته و سایر اندوختهها بوده است. به گزارش سنا به گفته رضوانیفرد، هیاتمدیره سمات برای رعایت کفایت سرمایه مصوب هیاتمدیره سازمان بورس اقدام به افزایش سرمایه 200درصدی کرده است. قائم مقام مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه افزود: بر این اساس سرمایه شرکت از 50 به 150میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. وی با بیان اینکه شرکت سمات باید هر چه سریعتر گزارش توجیهی خود را آماده و به تایید حسابرس و بازرس قانونی برساند، اظهار کرد: بعد از آن نیز باید سازمان بورس و اوراق بهادار با این موضوع موافقت کند سپس در مجمع عمومی به طور فوقالعاده به تصویب برسد. رضوانیفرد در پایان خاطرنشان کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه درحال فراهم کردن زیرساختهای برگزاری مجامع الکترونیکی است که قرار است امسال به صورت پایلوت چند شرکت مجامع خود را به صورت الکترونیکی برگزار کنند و تلاش خواهد شد، مجمع افزایش سرمایه سمات نیز به صورت الکترونیکی برگزار شود.
فرابورس در بالاترین ارتفاع: معاملات فرابورس ایران در نخستین هفته تابستان با حفظ روند صعودی خود و ثبت رکورد جدید برای شاخص کل همراه بود و نماگر بازار با نزدیک به 30 واحد افزایش تا ارتفاع 1287 واحدی صعود کرد تا بدینترتیب آیفکس در بالاترین ارتفاع تاریخی خود بایستد. بر این اساس، در جریان بیش از 59 هزار دادوستد روز یکشنبه نزدیک به 636 میلیون ورقه بهادار به ارزش نزدیک به 2 هزار و 849 میلیارد ریال دست به دست شد که به افزایش حدودا 2 درصدی آیفکس انجامید.