روز صنعت
گردهمایی صنعتگران در آستانه روز صنعت
رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با خبرنگار اگزیمنیوز از برگزاری سمینار روز صنعت، پنج تیرماه جاری در محل اتاق بازرگانی تهران خبر داد و گفت: دهم تیرماه روز صنعت نامگذاری شده و بدین مناسبت کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران با همکاری موسسه مطالعات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سمینارروز صنعت را پنج روز زودتر در اتاق بازرگانی تهران برگزار خواهد کرد. مهدی پورقاضی بررسی سیاستهای سیاستهای کلان صنعتی، نگاه به سیاستهای گذشته و تاثیر آنها بر صنعت کشور و ارزیابی آنچه که در برنامه ششم توسعه برای حوزه صنعت گنجانده شده را به عنوان محورهای سمینار برشمرد و گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی، حال صنعت خوب نیست؛ بسیاری از بنگاههای صنعتی تحت فشار بوده و با شرایط دشواری روبهرو هستند و میزان صادرات صنعتی ناچیز است.وی افزود: متاسفانه با محدودیتهای پیشرو، پیشبینیها حاکی از بهبود اوضاع نیست و با به حداقل رسیدن ارتباطات بینالمللی باید برای آینده صنعت کشور و حفظ آن چارهیی اندیشید. رییس کمیسیون صنعت اتاق تهران بیان داشت: در گردهمایی روز صنعت تلاش داریم به این سوال پاسخ دهیم که در شرایط فعلی صنعت باید چه راهکاری را به کار ببندد تا در شرایط نامطلوب سرپا بماند. به گزارش اگزیمنیوز، صنعت به عنوان یکی از حلقههای حیاتی اقتصاد، نقش مهمی در توسعه کشورها دارد و میتوان با برنامهریزی دقیق و موثر برای آن از فرصتها و مزیتهای بزرگی که در اختیار اقتصاد قرار میدهد، بهره جست. سهم ۹درصدی صنعت از رشد اقتصادی شش ماه اول سال گذشته اینطور نشان میداد که دولت توانسته با تسهیلاتدهی از بنگاههای صنعتی حمایت کند اما رییس کمیسیون صنعت اتاق تهران بر این باور است که این موضوع تنها نیاز صنعت کشور نیست و افزایش بهرهوری، آسیبشناسی مسیر طی شده و برنامهریزی برای تحقق اهداف آینده از دیگر نیازهای امروز صنعت است.
تعیین تکلیف نرخ لبنیات شاید زمانی دیگر
احمد مقدسی رییس انجمن صنفی گاوداران درباره آخرین وضعیت تعیین تکلیف افزایش نرخ خرید شیرخام و لبنیات در بازار اظهار کرد: اگرچه قرار بود در جلسه ستاد تنظیم بازار در هفته گذشته نرخ خرید شیرخام و محصولات لبنی تعیین و تکلیف شود، اما متاسفانه تاکنون ستاد تنظیم بازار نرخهای جدید را اعلام نکرده است، چرا که متناسب با افزایش قیمت شیر باید مجوز افزایش به صنایع لبنی را نیز بدهد. وی افزود: هماکنون قیمت تمام شده دامدار به قدری بالا رفته که افزایش 10درصدی جوابگوی هزینه آنها نیست و از رییسجمهور انتظار میرود همانگونه که اجازه افزایش 20درصدی کرایه به کامیوندارها داد، حداقل نرخ محصولات لبنی و شیرخام 14 تا 15 درصد گران کند تا بخشی از هزینه تولیدکنندگان جبران شود. به گفته مقدسی؛ در هفته آتی قرار است نرخ شیرخام و محصولات لبنی پس از بررسی مجدد اعلام شود. رییس انجمن صنفی گاوداران با انتقاد از تعلل در اعلام نرخ جدید شیرخام بیان کرد: با توجه به آنکه دولت از سال 90 هیچ گونه یارانهیی به دامدار و کارخانههای لبنی نمیدهد، این سوال مطرح است که به چه دلیل نرخ محصولات لبنی و شیر باید جز گروه یک کالاهای اساسی باشد؟ به گفته وی در تمام کشورها نرخ محصولات لبنی تابع عرضه و تقاضاست و از آنجا که تمام مواد اولیه با نرخ آزاد خریداری میشود، شیرخام و محصولات لبنی باید از گروه یک کالاهای اساسی خارج شود. رییس انجمن صنفی گاوداران گفت: متوسط قیمت تمام شده هر کیلو شیرخام را یک هزار و 563 تومان است، در حالی که طی یکسال اخیر دامداران با زیان حداقل 263 تومان محصول خود را عرضه میکنند. وی در بخش پایانی سخنان خود از افزایش خرید حمایتی شیرخام از دامداران خبر داد و گفت: روزانه 1200 تن شیر با نرخ یک هزار و 440 تومان از دامداران 17 استان برای تنظیم بازار و کاهش ضرر و زیان آنها خریداری میشود.
آماری از واردات سویا و ذرت تراریخته نداریم
آزاد عمرانی عضو هیات رییسه انجمن ارگانیک با انتقاد از واردات سویا و ذرت اظهار کرد: با وجود آنکه 70درصد ذرت تولیدی دنیا غیرتراریخته است اما واردکنندگان اقدام به واردات ذرت تراریخته میکنند که این امر در مورد سویا نیز صادق است. وی در پاسخ به این سوال که آیا واردات محصولات تراریخته توسط دو نفر به صورت انحصاری انجام میشود، گفت: اخیرا اسامی افرادی که اقدام به واردات دو محصول تراریخته ذرت و سویا و انحصار در این بازار میکنند، منتشر شده است اما به سبب آنکه بنده به این موضوع ورود نکردم، نمیتوانم اظهارنظری در این باره داشته باشم. عمرانی ادامه داد: هماکنون 26 کشور دنیا اقدام به تولید 4 محصول تراریخته ذرت، سویا، پنبه و کلزا میکنند و از آنجا که اکثر این محصولات تولیدی وارد زنجیره مستقیم خوراک انسان میشود، جای سوال است که چرا با استفاده از تجربه سایر کشورها از مصرف این محصولات تراریخته امتناع نمیکنیم؟. این مقام مسوول با انتقاد از گرایش شدید به مصرف محصولات تراریخته بیان کرد: باوجود آنکه کارگروههای متعدد با شرکت در مناظرات مختلف، نظر خود را درباره محصولات تراریخته اعلام کردهاند، اما نمیدانم که به چه دلیل این سیاستگذاریها رعایت نمیشود و همچنان بدون ترمز به این سمت و سو میرویم. عمرانی با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان واردات ذرت و سویا تراریخته وجود ندارد، بیان کرد: سالانه رقمی بالغ بر 6 میلیون تن ذرت و 2.5 تا 4 میلیون تن سویا و کنجاله سویا وارد میشود که معلوم نیست چند درصد این میزان تراریخته و مابقی غیر تراریخته است.