اخبار
دام زنده در حال خروج از مرزهای کشور است
حسن شکوهی رییس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره آخرین وضعیت بازار گوشت قرمز اظهار کرد: هماکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 49 تا 50 هزار تومان و گوساله 35 تا 36 هزار تومان به مشتری عرضه میشود.
وی با انتقاد از خروج غیرقانونی دام زنده از کشور گفت: در هفتههای اخیر دام سبک و سنگین از مرزهای غربی کشور در حال خروج است که اگر این روند ادامه یابد، نرخ گوشت با نوساناتی در بازار روبهرو خواهد شد. شکوهی ادامه داد: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار، خروج غیرقانونی دام زنده تاثیر زیادی در التهاب بازار نداشته است، اما همواره از مسوولان ذی ربط انتظار میرود که از قاچاق دام جلوگیری کنند تا در آستانه عید قربان با کمبود دام زنده و افزایش قیمت روبهرو نشویم.
این مقام مسوول نرخ هر کیلو دام زنده سبک را 22 هزار و دام زنده سنگین را 17 هزار و 500 تا 18هزار تومان اعلام کرد.
وی با تکذیب اظهارنظر برخی افراد مبنی بر آنکه امکان صادرات قانونی وغیرقانونی دام زنده به دلیل افزایش دما و گرمای هوا وجود ندارد، بیان کرد: هماکنون با کمبود عرضه دام زنده ناشی از خروج غیرقانونی آن در میادین روبهرو هستیم و این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد.
رییس اتحادیه گوشت گوسفندی شهرستان ری درباره وضعیت بازار دام زنده در آستانه عید قربان گفت: اگر از خروج غیرقانونی دام از کشور جلوگیری نشود، بیشک قیمت دام با نوسانات چشمگیری در بازار روبهرو خواهد شد، چرا که اتحادیه غیر از اطلاعرسانی کاری از دستش بر نمیآید.
سقف ۱۷ درصدی برای افزایش قیمت کالاهای وارداتی
دبیرکل اتاق اصناف ایران گفت: هر واحد صنفی بین ۷ تا ۱۷ درصد میتواند برای کالاهای وارداتی افزایش قیمت دهد و بیشتر از آن تخلف است. علی عوضپور دبیرکل اتاق اصناف ایران، در خصوص نظارت بر بازار گفت: بازرسی از وظایف اتاقهای اصناف و اتحادیههای صنفی است که بهطور دقیق سازماندهی شده و در مقاطع مختلف با توجه به افزایش تقاضا به صورت خاص صورت میگیرد. وی با تاکید بر اینکه وظایف بازرسی کنترل و نظارت بر قیمت است، افزود: در خصوص تخلفات اصناف پروندههایی را تشکیل و به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع دادهایم.
او تصریح کرد: ماموریت اصلی بازرسان، رصد قیمت، نظارت بر ارائه فاکتور و گران فروشی است.
پاکستانیها خواستار اصلاح تعرفه سیمان ایران شدند
انجمن تولیدکنندگان سیمان پاکستان در اعتراض به قاچاق سیمان از ایران به این کشور اصلاح تعرفههای گمرکی سیمان وارداتی از ایران را خواستار شدند.
به گزارش ایرنا از روزنامه «نیشن» پاکستان، انجمن تولیدکنندگان سیمان پاکستان از دولت این کشور خواسته است، برای حمایت از صنعت سیمان این کشور، تعرفههای گمرکی بر واردات سیمان از ایران را افزایش دهد. این انجمن همچنین از دولت خواسته مالیات بر تولید سیمان در داخل کشور را کاهش دهد. سخنگوی انجمن تولیدکنندگان سیمان در پاکستان با هشدار به دولت درباره روند رو به افزایش قاچاق سیمان به کشور گفت: سیمانهای خارجی در بازار پاکستان به وفور دیده میشود و این نشان میدهد که قاچاقچیان به اقدام غیرقانونی خود ادامه میدهند. وی همچنین از نبود مکانیسم کنترل بر واردات سیمان به صورت غیرقانونی انتقاد کرد و گفت: دولت هیچ عملی برای کاهش قاچاق سیمان به داخل کشور نمیکند.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان سیمان در پاکستان همچنین با بیان اینکه افزایش قیمت سوخت نفت کوره و زغال سنگ باعث افزایش هزینه تولید سیمان شده است، گفت: دولت نباید با ایجاد موانع در مسیر تولیدات سیمان در داخل راه رشد و پیشرفت کشور را بگیرد. وی با تاکید بر حمایت دولت از صنعت رو به رشد سیمان گفت: در صورت حمایتهای دولت سیمان تولید شده در پاکستان با وجود تعرفههای سنگین از سوی دولت هند میتواند جایگاه مناسبی در بازار هند پیدا کند. این فعال اقتصادی پاکستان در ادامه گفت: صنعت سیمان در پاکستان ضمن استفاده از فناوری جدید توانسته است تولیدات باکیفیت روانه بازار کند.
وی با اشاره به تقاضاهای زیادی سیمان در بازارهای داخلی و خارجی گفت: صنعت سیمان پاکستان در صورت توجه دولت و رفع موانع پیشرو میتواند بیش از پیش مسیر پیشرفت را طی کند.
به گزارش ایرنا مصرف سیمان جهان در سال ۲۰۱۲ برابر با 3.7میلیارد تن (۹۷درصد تولید سیمان جهان) سال ۲۰۱۳ معادل 4میلیارد تن (۹۸درصد تولید سیمان جهان) و در سال ۲۰۱۴ معادل 4.3میلیارد تن (۱۰۳درصد تولید سیمان جهان) بوده است.
مروری بر ۱۰۰ شرکت برتر این حوزه گویای آن است که چهار گروه ایرانی رتبههای ۶۰، ۶۲، ۶۴ و ۷۵ این جدول را به خود اختصاص دادهاند.
طی سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۵ ظرفیت سیمان ایران با ۱۵۶ درصد رشد از 32.6 میلیون تن به 83.5 میلیون تن در سال رسید. همچنین براساس چشمانداز ۱۴۰۴ محصولات کانی غیرفلزی به عنوان اولویت سوم با محوریت صنایع سیمان و کاشی سرامیک در بین ۱۲ اولویت صنعتی مورد توجه قرار گرفتهاند. با در نظر گرفتن آخرین پیشبینیهای انجام شده در خصوص نرخ رشد 4.9درصدی مصرف سیمان تا سال ۲۰۱۸ یا به عبارت دیگر افزایش سرانه مصرف جهانی از ۵۳۹ به ۶۴۰ کیلوگرم کسب جایگاه سوم جهان با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰میلیون تن و رتبه اول در صادرات جهانی و ظرفیت تولید در منطقه برای صنعت سیمان ترسیم شده است.