اخبار
جلوگیری مجلس از ورود به لیست سیاه FATF
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری، کمیسیون اقتصادی مجلس در حال پیگیری جدی مباحثی از جمله مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم است.
به گزارش ایبنا سیده فاطمه حسینی درباره وضعیت تصویب قانون FATF با توجه به تمدید مدت زمان سه ماهه برای تصمیمگیری نهایی ایران و پیوستن به این قانون، افزود: FATF در جلسهیی که نمایندگان با رهبر معظم انقلاب داشتند مورد بحث قرار گرفت و رهبری نیز به رفع خلاءهای قانونی با ایجاد قوانینی در حوزه تامین مالی تروریسم و پولشویی تاکید داشتند و بر همین اساس نیز کمیسیون اقتصادی مجلس در حال پیگیری جدی مباحثی از جمله مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم است تا ایران وارد لیست سیاه نشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتقادات برخی از اعضای مجلس در کمیسیون امنیت ملی درباره سیاسی بودن این قانون، گفت: همه مبادلات میتواند رنگ و بوی سیاسی و اقتصادی داشته باشد اما این قانون یک نیاز اولیه برای سیستم بانکی و اقتصادی برای رشد و تعامل با دنیا است که با پذیرش و تصویب قوانینی در این حوزه میتوان علاوه بر شفافیت به جامعه بینالملل نیز اطمینان خاطرنشان داد که در نتیجه رفع مشکلات مالی و بانکی با توجه به سطح بالای شفافیت را به دنبال دارد؛ اعتقاد دارم این قانون نیز یک دیپلماسی است و کشور میتواند با استفاده از ظرفیتهایی که در اختیار دارد تصویر ایران را به عنوان مبارز در زمینه پولشویی و حمایت از تروریسم ثبت کند.
نماینده تهران در مجلس دهم با بیان اینکه رشد اقتصادی و سیستم بانکی نیاز به تصویب قوانین جدید دارد، اظهار داشت: در صورتی که بخواهیم به آرمانهای اقتصادی کشور در برنامههای تببین شده برسیم، باید در کشور رشد اقتصادی ۸ درصدی حاصل شود که تنها با استفاده از فعال شدن تمامی ظرفیتهای داخلی و ارتباط با بازارهای بینالمللی ممکن خواهد بود اما یکی از مشکلات برای رسیدن به این هدف که از سوی قانون گذار اعلام شده است، عدم ارتباط بانکها، کارگزاری بانکهای خارجی و شفافیت بسیار پایین سیستم بانکی کشور است که صرفا با ایجاد قوانین در حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم میتوان میزان شفافیت را افزایش داد و در عین حال نیز باید از ریسکهای اعتباری و بانکی کشور نیز کاسته شود تا سیستم بانکی کشور پویا شود.
تعیین تکلیف ارز مسافرتی ظرف چند روز آتی
مدیرکل سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی از تعیین تکلیف ارز مسافرتی ظرف چند روز آتی خبر داد.
مهدی کسراییپور درباره تعیین تکلیف ارز مسافرتی، اظهار داشت: نحوه پرداخت ارز مسافرتی تا چند روز آینده مشخص میشود.
مدیرکل سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی، گفت: بانک مرکزی پیشنهادهای جدیدی برای اصلاح نحوه پرداخت ارز مسافرتی مطرح کرده که در ستاد اقتصادی دولت در دست بررسی است.
جمعآوری نقدینگی راهکار ساماندهی اقتصاد کشور
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: در شرایط فعلی تنها راهکار ساماندهی وضعیت اقتصادی کشور، جمعآوری نقدینگی است.
محمد عزیزی با انتقاد از وضعیت فعلی اقتصاد، گفت: در شرایط فعلی نقدینگی بالا در دست مردم بازارهای مختلفی را درگیر التهاب قیمتی کرده است. نماینده مردم ابهر، خرمدره در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه افزایش نرخ سود بانکی مانند گذشته تمایل مردم برای سپردهگذاری نزد بانکها را افزایش میدهد، افزود: در شرایط فعلی باید نقدینگی از دست مردم خارج شود تا حباب قیمتی ایجاد شده در بازارهای مختلف فروکش کند.
وی با تاکید بر اینکه سپردهگذاری نزد بانکها تبعات خاصی را نیز به دنبال دارد، تصریح کرد: شاید با این سیاست سرمایهها از تولید سلب شود اما بطور حتم تبعات آن کمتر از ادامه وضعیت فعلی و نابسامانی هر روزه بازار ارز، سکه، طلا و مسکن است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه دغدغه دیگری که در حوزه افزایش نرخ سود بانکی وجود دارد افزایش نرخ بهره بانکی در حوزه تسهیلاتدهی است، گفت: دولت در این حوزه باید با حمایت از بخش تولید یارانهیی را به بانکها در این راستا اختصاص دهد.
عزیزی با تاکید بر اینکه ما به التفاوت افزایش نرخ بهره بانکی باید از سوی دولت تامین شود، افزود: با تامین بخشی از بهره تسهیلات اعطایی بانکها به تولید از سوی دولت نگرانی تولیدکنندگان نیز از افزایش نرخ سود بانکی کاهش مییابد.
او با بیان اینکه در بودجههای سنواتی به ویژه بودجه ۹۷ کل کشور بر ضرورت اعطای یارانهیی به بانکها در راستای ارائه تسهیلات ارزان به تولید دیده شده است، تصریح کرد: دولت باید در این راستا به قانون عمل کرده و از انحراف منابع جلوگیری کند. در شرایط فعلی که نقدینگی رها شده عامل اصلی التهاب قیمتی در بازار است راهی جز ایجاد انگیزه در مردم برای سپردهگذاری نزد بانکها و ساماندهی نقدینگی نداریم.