تاکید بر اجرای وعدهها
گروه ایران|
جلسات مشترک با هدف اتخاذ راهبرد مشترک برای عبور از چالشهای پیش رو، یکی پس از دیگری از راه میرسند. در روزهایی که روحانی در گیرودار تغییرات احتمالی کابینه است دیدار با اعضای فراکسیون امید به عنوان مهمترین بازوی حمایتی دولت در مجلس معنا و مفهوم خاصی را به افکار عمومی و رسانهها متبادر میکند. کابینهیی که این روزها دوست و دشمن اذعان میکنند که نیازمند تزریق روح تازه و انرژی نو است و باید چهرههای کارآمدتر به خود ببیند؛ در چنین شرایطی است که قبل از آغاز این نشست برخی رسانهها تحلیلهایی درخصوص تغییرات کابینه و حضور اصلاحطلبان در ترکیب کابینه دوازدهم منتشر میکنند و دیدار رییسجمهوری با فراکسیون امید را در راستای این ترکیب جدید اصلاحطلبانه کابینه ارزیابی میکنند؛ ارزیابیهایی که پیشبینی میکنند کابینه دوازدهم بیش از هر زمان دیگری رنگ اصلاحطلبی به خود بگیرد. سخنان رییسجمهوری نیز در دیدار دیروز با اعضای فراکسیون امید نشان از آن دارد که دولت روی حمایت و همراهی فراکسیون امید حساب جدی باز کرده است و تلاش میکند تا از ظرفیتهای تخصصی و حرفهیی اعضای فراکسیون به نفع توسعه پایدار کشور استفاده کند.
مطابق نشستهای قبلی با روحانی؛ اصلاحطلبان نیز به روشنی اعلام کردهاند که هرگز بهدنبال سهمخواهی نبوده و نیستند؛ اما معنا و مفهوم این راهبرد این نیست که اصلاحطلبان توصیه و مشاورههای خود را از دولت دریغ کنند و برعکس آنها اعلام کردهاند هر کجا که به مشارکت و مدیریت آنها در دولت نیاز باشد آماده خدمتگزاری هستند. برخی چهرههای برجسته فراکسیون امید هم به دولت توصیه کردند که هرگز ارتباط خود را با مردم قطع نکند و از ظرفیتهای مردم برای عبور از گردنههای سخت پیش رو استفاده کند. دیدار روز گذشته فراکسیون امید و حسن روحانی در چنین جوی پیش رفت.
الیاس حضرتی عضو هیات رییسه فراکسیون امید بعد از نشست با روحانی در گفتوگویی رسانهیی تاکید کرد: «آقای روحانی راجع به تغییرات و ترمیم در کابینه چیزی نگفتند و سکوت کردند تنها اعضای فراکسیون امید تذکراتی دادند. البته سکوت رییسجمهور طبیعی است و تا زمانی که افرادی را معرفی نکردند نمیتوانند بگویند.»
شنیدن صدای واحد در کشور
رییسجمهور با اشاره به ضرورت تقویت هماهنگی و همدلی هرچه بیشتر دولت و مجلس، بر تلاش مضاعف همه مسوولان در راستای توجه به مطالبات و رفع مشکلات مردم و کشور در شرایط کنونی تاکید کرد.
به گزارش پاد، حسن روحانی دیروز در نشست صمیمی با رییس و اعضای هیات رییسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آرمان، گفتمان و اهداف دولت تدبیر و امید با فراکسیون امید مجلس بسیار نزدیک بوده و منجر به شکلگیری تعاون و همکاری مثبتی در راستای حل مشکلات مردم و توسعه کشور در سالهای اخیر شده است، اظهار داشت: امروز کشور و ملت ایران با شرایط جدیدی روبرو شده است که ایجاب میکند مسوولان بیش از هر زمان دیگری با همدلی و همکاری برای عبور از مشکلات و پاسخگویی به نیازهای جامعه تلاش کنند.
رییسجمهور ضمن تقدیر از حمایتهای فراکسیون امید مجلس از برنامههای دولت، به تشریح مهمترین مسائل حوزه سیاست خارجی و اقتصاد پرداخت و گفت: در شرایط ویژهیی که امروز بهواسطه خروج یکجانبه امریکا از برجام با آن مواجه هستیم، مدیریت شرایط برای گذر از این دوران، حفظ امید به آینده در کشور بسیار حائز اهمیت است و باید بکوشیم تا مردم نسبت به آینده، هیچگونه نگرانی نداشته باشند.
روحانی با اشاره به اینکه شرایط و اقتضائات فعلی، گسترش تعامل و همکاری بیش از پیش مجلس و دولت در موضوعات مختلف را ضروری میسازد، خاطرنشان کرد: امروز تعاون و ارتباط دولت و مجلس باید برای دستیابی به اهداف مهم و سامان دادن به برخی مشکلات کشور شکل بگیرد تا بتوانیم در کنار هم کار بزرگی را در تاریخ سیاسی ایران رقم بزنیم.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه دولت تدبیر و امید همچنان مصمم پای وعدههای خود به مردم در دوران انتخابات ایستاده و برای عملی کردن قولهایش تلاش میکند؛ آمار مثبت در زمینه اشتغال، فقر زدایی، صادرات غیر نفتی، درآمدهای عمومی دولت و اختصاص بیست برابری بودجه عمرانی در چهار ماهه سال جاری را که با وجود شرایط و مشکلات خاص سیاسی و اقتصادی محقق شده، گواه بخش مهمی از آنها دانست.
اهمیت اجرای وعدهها
محمدرضا عارف رییس فراکسیون امید مجلس نیز در این نشست موفقیت دولت در عمل به وعدهها و اجرای برنامههایش را دغدغه اصلی اعضای این فراکسیون عنوان کرد و بر ضرورت هماهنگی و همکاری بیشتر دولت و مجلس در راستای پاسخ به مطالبات مردم و رفع مشکلات کشور تاکید کرد.
همچنین تعدادی از اعضای هیات رییسه و فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پیرامون مسائل و موضوعات مختلف پرداختند.
ضرورت تعامل گسترده دولت و مجلس به ویژه در شرایط کنونی، پاسخ گویی به مطالبات و خواستههای مردم، ضرورت کمک به دولت در راستای اجرایی کردن برنامهها و عمل به وعدههای خود به مردم، اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور، تقویت بخش خصوصی، ضرورت سخن گفتن بیشتر و صادقانه مسوولان با مردم، حمایت از سخنان قاطعانه رییسجمهور در همایش سفرا، توجه به لزوم تغییر و تحول در اعضای دولت در راستای ایجاد تحرک در فعالیتها، توجه به اعتراضهای صنفی، تقویت ارتباط مسوولان و نخبگان کشور، توجه به صرفهجویی، استفاده از نخبگان اقوام، مذاهب و اقلیتها در ردههای مختلف مدیریتی، تقدیر از توجه ویژه دولت به جایگاه زنان و دختران، مقابله با فساد، حفظ و تقویت امید و نشاط در کشور، اعتماد به جوانان، توجه به سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم و ضرورت استمرار عقلانیت و تعامل سازنده با جهان از جمله موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.
سکوت رییسجمهوری درباره تغییرات کابینه
الیاس حضرتی عضو هیات رییسه فراکسیون امید بعد از جلسه درباره جزییاتی که در این نشست مطرح شد گفت: رییسجمهور درباره رفع حصر گفتند تلاشهای زیادی کردم و جلسات زیادی گذاشتم منتها اینکه به مردم گزارش بدهم تاثیری در اصل ماجرا ندارد اما من همه تلاشم را کردم. همانطور که در انتخابات گفتم من مخالف هرگونه حصرم اما بااینکه پیگیریهایم تبدیل به یک معضل سیاسی- اجتماعی شود، موافق نیستم.
حضرتی با اشاره به مباحث اقتصادی مطرحشده در دیدار با روحانی، گفت: در حوزه اقتصادی نیز مباحثی مطرح شد مبنی بر اینکه دولت باید در خصوص هدایت نقدینگی و کنترل آن اقداماتی را انجام دهد. همچنین راجع به مساله سهمیهبندی سوخت و چگونگی تخصیص ارز به کالاهای مختلف صحبتهایی مطرح شد.
او ادامه داد: درباره مشکلات حوزه اقتصادی رییسجمهور گفتند با وجود اینکه فشارهای بینالمللی بر ما وجود دارد دولت موفقیتهای زیادی داشته است. قبل از اینکه ترامپ رسماً تحریمها را اعلام کند، این تحریمها اعمالشده است و بانکهای دنیا محدودیتهایی پیدا کردند و همکاریهایی که در سطح بینالملل داشتیم کاهش پیدا کرده است اما ما 750 هزار شغل در دولت دوازدهم در طول یک سال گذشته ایجاد کردیم که این رقم بسیار خوب و کارنامه درخشانی است. برای نخستین بار در طول تاریخ تعداد شاغلین به 24 میلیون و 60 هزار رسیده است و هیچوقت به این اندازه شاغل نداشتیم.