اخبار
تدوین طرح کاهش آسیبهای اجتماعی
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: کاهش برخی آسیبهای اجتماعی درحوزه مبارزه با فقرو اعتیاد نیازمند تصویب قانون است.
سلمان خدادادی در مورد تاکیدات رییس مجلس شورای اسلامی در ارائه لایحه درحوزه آسیبهای اجتماعی، گفت: پیگیری حل برخی آسیبهای اجتماعی نیازمند تصویب قانون بوده و عدم رفع خلاءهای قانونی در افزایش آسیبهای اجتماعی نیز تاثیرقابل توجهی دارد، رییس مجلس شورای اسلامی خوشبختانه در نشست با کمیسیون اجتماعی به این مسائل تاکید و رفع خلاءهای قانونی را مد نظر قرار دادند؛ بهطورحتم آسیبهای اجتماعی به ویژه در5 محورفقر، اعتیاد، طلاق، زنان بیسرپرست و مواد مخدر باید درکمیسیون اجتماعی مورد بررسی و برای حل آن راهکارهای موثر در نظرگرفته شود. او با اشاره به اینکه درصورت لزوم خلاءهای قانونی درمجلس با محوریت کمیسیون اجتماعی باید رفع شود، به خانه ملت گفت: دولت باید لایحه رفع نواقص قانونی در هربخش از آسیبهای اجتماعی را به مجلس ارسال کند، اما برای کسب نتیجه بهتر در زمان کوتاهتر نمایندگان میتوانند طرح آماده و در اولویت بررسی قرار دهند؛ به عنوان مثال درحوزهها و بخشهایی مانند پوشش خدمات عمومی، خدمات مشاورهای، مراقبتهای سالمندی و جایگزین آن باید قانون تصویب شود، ضمن اینکه برای مبارزه با مواد مخدر هم پیش نویس قانون جدید آماده شده و قرار است به مجلس ارسال شود.
او با بیان اینکه به دستور رییس مجلس برای خلاءهای قانونی درحوزه آسیبهای اجتماعی وزارت کشور باید لایحه ارائه کند، تصریح کرد: نمایندگان میتوانند درصورت تاخیر در ارسال لایحه طرح مورد نیازرا درمجلس بررسی کنند، البته باید در اجرای قوانین مربوط به حوزه آسیبهای اجتماعی درقانون برنامه ششم توسعه درخصوص کاهش نرخ بیکاری، حاشیهنشینی، طلاق و اعتیاد نیز پیگیریهای لازم انجام شود؛ ضمن اینکه برخی دستگاهها باید درحوزه آسیبهای اجتماعی نیز اقداماتی را انجام دهند که کمیتهیی در کمیسیون اجتماعی باید این مساله را دردستورکار قرار دهد. رییس کمیسیون اجتماعی مجلس، با تاکید براینکه در برخی بخشهای مربوط به آسیبهای اجتماعی ضعف قانونی وجود ندارد، گفت: اما دربرخی حوزهها تصویب قانون ضرورتی انکار ناپذیر است که درقالب طرح و لایحه باید رفع شود.
یارانه مسکن به معتادان مجرد تعلق نمیگیرد
یک کارشناس درمان اعتیاد سازمان بهزیستی با بیان اینکه یارانه مسکن به معتادان مجرد تعلق نمیگیرد، گفت: بهزیستی زمانی یارانه مسکن را در اختیار فرد معتاد میگذارد که بیکاری و عدم توانایی مالی آن فرد به سازمان اثبات شود.
سعیده مددی اظهار کرد: تمامی فعالیتهای سازمان بهزیستی در حوزه پیشگیری، درمان و بازتوانی افراد معتاد در قالب آموزش یا اقدامات مختلف نوعی از حمایت اجتماعی است. او افزود: ارائه یارانه درمان به افراد بیبضاعت و پوشش بیمه آنها از جمله اقدامات حمایتی مالی سازمان بهزیستی در حوزه اعتیاد است. این کارشناس درمان اعتیاد سازمان بهزیستی اضافه کرد: سازمان بهزیستی با توجه به مقررات موجود و اولویتبندیهای مختلف میتواند به افراد معتاد یارانههای تهیه مسکن پرداخت کند. مددی با اشاره به شرایط دریافت یارانه مسکن، تصریح کرد: بهزیستی زمانی یارانه مسکن را در اختیار فرد معتاد میگذارد که بیکاری و عدم توانایی مالی آن فرد به سازمان اثبات شود، از طرفی دیگر این یارانه به افراد مجرد تعلق نمیگیرد، همچنین تعداد فرزندان بیشتر یک فرد معتاد اولویت دریافت یارانه تهیه مسکن را ارتقاء میدهد. او با اشاره به وضعیت مسکن افراد بهبود یافته، توضیح داد: افراد بهبود یافتهیی که از سوی خانواده خود طرد میشوند پس از تمام شدن مراحل درمان میتوانند در مراکز اقامتی سازمان بهزیستی به مدت سه ماه ساکن شوند. این کارشناس درمان اعتیاد سازمان بهزیستی افزود: بر اساس نظر پزشک افراد بهبود یافته میتوانند با پرداخت مبلغهای بسیار ناچیز مدت اقامت خود را در مراکز اقامتی سازمان بهزیستی تمدید کنند.
ورود بدون کنکور ۱۲ درصد متقاضیان به دانشگاههای دولتی
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه طبق قانون باید به تدریج ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاهها صرفا از طریق سوابق تحصیلی تکمیل شود، گفت: در آخرین کنکور ۱۲ درصد دانشآموزان در دانشگاههای دولتی هم صرفا بر مبنای سابقه تحصیلی ۱۰۰ درصدی پذیرفته شدند.
علی زرافشان درباره سهم سوابق تحصیلی در کنکور سراسری اظهار کرد: تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری مصوبه مجلس است. قانون میگوید اعمال سوابق باید به نحوی باشد که به تدریج ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاهها از طریق سوابق تحصیلی پر شود که سهم سوابق تحصیلی در آن ۱۰۰ درصد است. او افزود: اما برای باقی رشتهها دو روش دیگر در قانون آمده که یکی «اعمال سابقه تحصیلی و کنکور عمومی» و دیگری «اعمال سابقه تحصیلی و کنکور عمومی و اختصاصی» است. در واقع در هر صورت در برگزاری کنکور، سابقه تحصیلی اثرگذار و این اصل قانون است. به همین جهت مادامی که کنکور برقرار باشد سابقه تحصیلی هم در آن اعمال میشود. معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تاکید قانون مبنی بر تکمیل ظرفیت ۸۵ درصد دانشگاهها از طریق سوابق تحصیلی عنوان کرد: اکنون در دفترچههای ثبت نام سنجش بر مبنای سابقه تحصیلی، یکسری رشته اعلام میشود که میتوان ثبتنام کرد و بدون کنکور وارد شد. در آخرین کنکور ۱۲ درصد دانشآموزان در دانشگاههای دولتی هم صرفا بر مبنای سابقه تحصیلی 100 درصدی پذیرفته شدند. زرافشان افزود: قانون گذار تاکید کرده است که در سال اول اجرای قانون، سهم سوابق تحصیلی ۲۵ درصد است. تا سال ۹۵ آن ۲۵ درصد به صورت قطعی اعمال میشد؛ اما به علت شکایت یک کنکوری به دیوان عدالت اداری رای جدیدی صادر شد.