مناطق آزاد؛ فصل مشترک گسترش دیپلماسی اقتصادی

۱۳۹۷/۰۵/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۶۵۰۳

مشاور رییس‌جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: مناطق آزاد با ایجاد اکوسیستم کسب و کار مبتنی بر فناوری اطلاعات آماده پذیرش سرمایه‌گذاران از تمامی کشورهای دنیا است.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مرتضی بانک در همایش روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور که در مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه در تهران برگزار شد، گفت: انتخاب هوشمندانه عنوان گسترش هدفمند دیپلماسی و ارتباطات خارجی برای این دور از اجلاس سفرا بر نیاز سیاست خارجی کشور به اتخاذ این رویکرد در مسیر منافع ملی کشور تاکید کرد. او با اشاره به جایگاه دیپلماسی اقتصادی در سیاست خارجی کشورها و ضرورت محوریت دیپلماسی اقتصادی گفت: اشراف سفرا بر ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها، مقررات، مزیت‌ها و مشوق‌های مناطق آزاد کشور و معرفی و ترویج آنها در محل ماموریت خود و جلب و جذب سرمایه‌گذاران می‌تواند به جریان سرمایه‌گذاری در این مناطق کمک کند. مرتضی بانک بااشاره به ضرورت توجه به ظرفیت‌ها و کارکردهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دیپلماسی اقتصادی گفت: افزایش سهم کشورها از اقتصاد جهانی، تعمیق ورود اقتصادهای ملی به اقتصاد بین‌الملل، جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی، استفاده از فناوری‌های جدید، استفاده از ظرفیت‌های علمی و تخصصی موجود در سطح بین‌المللی علاوه بر کارکرد آنها در توسعه مناطق کمتر توسعه یافته، کاهش پیامدهای بیکاری و پیاده‌سازی مدل‌های جدید مدیریتی از جمله راهبردهایی است که در مناطق آزاد کشور دنبال می‌شود. مشاور رییس‌جمهور همچنین بر ضرورت همکاری دستگاه دیپلماسی کشور برای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در مناطق آزاد کشور تاکید کرد. او همچنین اظهار کرد: توسعه پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای منطقه و جهان به ویژه همسایگان مستلزم نقش آفرینی موثر دستگاه دیپلماسی است. بانک مزیت‌های قانونی مناطق آزاد را نیز برشمرد وافزود: مناطق آزاد کشور قابلیت‌ها و فرصت‌های متعدد سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف صنعتی، گردشگری، کشاورزی و خدماتی در هفت منطقه آزاد کیش، قشم، چابهار، اروند، انزلی، ارس و ماکو را دارند.

او در ادامه خطاب به سفرای ایران در خارج از کشور گفت: شناسایی سرمایه‌گذاران و صنایع فعال بزرگ و کوچک کشور محل ماموریت خود و معرفی اجمالی مناطق آزاد کشور، دعوت از بانک‌ها و موسسات مالی مورد تایید بانک‌های مرکزی کشور محل ماموریت برای تاسیس شعبه خود در مناطق آزاد کشور، شناسایی کسب و کارها و فناوری‌های نوین و برتر کشورهای محل ماموریت و انعکاس آن به کشور به ویژه سازمان‌های مناطق آزاد برای استفاده موثر و سریع از آنها، شناسایی مهندسین مشاور برخوردار از صلاحیت و تجربه فعالیت‌های بین‌المللی و معرفی آنها به سازمان‌های مناطق آزاد کشور در حوزه‌های مختلف را از جمله مواردی دانست که مجموعه مناطق آزاد کشور برای ایفای نقش موثرتر در اقتصاد کشور از سفرای ایران در خارج از کشور به ویژه سفرای کشورهای همسایه و دارای بازار هدف، انتظار دارند. مرتضی بانک همچنین بر آمادگی مناطق آزاد بر ایفای نقش جدی در کمک به نظام اقتصاد ملی و عملیاتی‌سازی راهبردهای پیوند دو و چند جانبه با کشورهای همسایه تاکید کرد وگفت: همکاری و افزایش تبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری مناطق آزاد اروند با عراق، کیش با قطر و عمان، قشم با عمان و کشورهای حاشیه خلیج فارس، چابهار با عمان، هند، پاکستان و افغانستان، انزلی با روسیه و کشورهای آسیای میانه، ارس با ارمنستان و آذربایجان و ماکو با ترکیه افق‌های روشنی را پیش روی توسعه روابط سیاسی و اقتصادی ایران با کشورهای همسایه قرار داده است.