ایرانشهر
700 اتوبوس پایتخت در انتظار نصب فیلتر
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از لزوم نصب فیلتر دوده روی اتوبوسهای دیزلی شهر خبر داد.
به گزارش ایسنا، محسن پورسید آقایی در خصوص سرانجام نصب فیلتر دوده، اظهار کرد: نصب فیلتر دوده جزو ابلاغیات شورای شهر اسلامی تهران و همچنین در مصوبه دولت مورد تاکید قرار گرفته است و نه تنها اتوبوسرانی، بلکه تمامی کامیونهایی که در سطح شهر تردد میکنند، باید فیلتر دوده را نصب کرده باشند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته تنها 50 فیلتر دوده روی اتوبوسها شرکت واحد نصب شد، گفت: با این حال برنامه ابلاغی به اتوبوسرانی این است که نیمی از اتوبوسهای «بی آر تی» یعنی حدود 700 دستگاه را مجهز به فیلتر دوده کنند که در حال حاضر اتوبوسرانی در مرحله مذاکره با شرکتهای سازنده و در حال انجام مذاکرات قیمتی است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، با بیان اینکه البته فیلتر دوده نیز محصولی وارداتی است و نوسانات بازار ارز بر خرید این فیلتر تاثیرگذار است، ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال بتوان 700 دستگاه اتوبوس بیآرتی را مجهز به فیلتر دوده کنیم.
پورسیدآقایی در پاسخ به این سوال که هزینه هر فیلتر دوده به چه میزان است؟ خاطرنشان کرد: در شرایط ارزی یک ماه قبل، هر فیلتر دوده حدود 60 میلیون تومان قیمت داشت، اما اگر ما بتوانیم فیلترها را با ارز دولتی خریداری کنیم، قطعا قیمت آن کمتر خواهد شد، ولی اگر قرار باشد بر اساس قیمت ارز بازار ثانویه خریداری شود، نمیتوانیم قیمت دقیقی را اعلام کنیم.
لایحه واکنش اضطراری در برابر زلزله در راه شورای شهر
ساختار مدیریت بحران شهر تهران با تصویب لایحهیی جدید در شورای اسلامی شهر تهران تقویت و روند اجرای طرحهای کاهش خطرپذیری، آمادگی و مقابله پایتخت در برابر سوانح و حوادث تسریع خواهد شد.
به گزارش مهر، در حال حاضر متن لایحه پیشنهادی براساس مصوبه اردیبهشت ماه شورای اسلامی شهر تهران از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ارائه شده است که به زودی پس از طی مراحل قانونی از سوی شهرداری تهران برای تصویب در دستور کار شورای شهر تهران قرار میگیرد، به این ترتیب پس از گذشت بیش از یک دهه از تاسیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و پیش بینی ساختار شورای هماهنگی مدیریت بحران تهران، قانون جدید بالادستی در این حوزه تصویب و زمینه تغییرات و تحولات جدید در حوزه ایمنی و تاب آوری پایتخت در برابر سوانح طبیعی و حوادث انسان ساز فراهم میشود. احمد صادقی در نشست نهاییسازی این لایحه که پیشنویس آن با عنوان «واکنش اضطراری در مقابل زلزله شهر تهران» تهیه شده است، گفت: به دنبال مصوبه اردیبهشت ماه سال جاری شورای شهر تهران مبنی بر تهیه لایحهیی برای تقویت توان مدیریت شهری در برابر زلزله احتمالی، بلافاصله کمیتهیی ویژه در سازمان با عضویت کارشناسان و متخصصان داخل و خارج از سازمان تشکیل شد و طی دهها جلسه در سطوح کارشناسی و مدیریتی موضوع مورد تقاضا شورای شهر مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پیشنویس لایحه تهیه شده ماحصل ساعتها بحث و بررسی کارشناسان و متخصصان در این حوزه است که انتظار میرود با تصویب آن در شورای اسلامی شهر تهران، بستر لازم برای تقویت ساختار مدیریت بحران پایتخت و هم افزایی و تعامل بیشتر مدیریت شهری در راستای تحقق اهداف کلان ترسیم شده در تاب آوری شهر در برابر حوادث و سوانح به ویژه زمین لرزه به عنوان مهمترین مخاطره تهران فراهم شود.
وی گفت: سیر حوادث و سوانح در نظام بینالملل و کشورهای توسعه یافته همواره از رابطه معنیداری با تصویب قوانین و الزامات قانونی برخوردار بوده است و تجربه حاصل از هر حادثه و سانحه منجر به بهبود روشها، تقویت ساختارها براساس قوانین جدید شده است و از همین رو انتظار میرود حوادث سالهای اخیر به ویژه زمین لرزه ۲۹ آذر سال گذشته تهران که هشداری ملی توصیف شده منجر به اصلاحات لازم و تقویت چارچوبها و زیرساختهای مدیریت بحران در تهران و برخوردار از حمایتها و اعتبارات ملی شود.
وی گفت: پیشنویس این لایحه در ۸۸ ماده تهیه شده و بهرهگیری از دانش روز مدیریت بحران و تجربههای جهانی در این حوزه از دیگر ویژگیهای این لایحه به شمار میآید که به زودی در دستور کار شورای شهر قرار میگیرد و تحولی جدید را نوید میدهد.