بازسازی بمباران اتمی «هیروشیما» با واقعیت مجازی

۱۳۹۷/۰۵/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۷۳۷۴
بازسازی بمباران اتمی «هیروشیما» با واقعیت مجازی

دیلی‌میل|

دانش‌آموزان ژاپنی یک تجربه واقعیت مجازی ۵ دقیقه‌ای از فاجعه هیروشیما و نابودی این شهر توسط بمب اتمی ایالات متحده تهیه کردند.

این فیلم واقعیت مجازی سعی می‌کند حال و هوای شهر هیروشیما را در قبل، در حین و پس از حمله اتمی امریکا در ۷۳ سال پیش به نمایش بگذارد.

شهر هیروشیمای ژاپن داشت یک صبح دوشنبه (۶ اوت ۱۹۴۵) تابستانه و بسیار عادی را با درختان سبز و خندان سپری می‌کرد که یک هواپیما در آسمان ظاهر می‌شود. فقط یک هواپیما دیده می‌شود و خبری از حمله هوایی با گروهی از هواپیماها نیست.اما یک باره جرقه نوری در شهر هیروشیما دیده شده و همه‌چیز نابود می‌شود. صدای انفجار با دود و آتش موسیقی پس‌زمینه شهری است که حالا کاملا مسطح و ویران شده است.

دانش‌آموزان ژاپنی بیش از دو سال روی همین فیلم واقعیت مجازی ۵ دقیقه‌ای به سختی کار کردند تا یک حس کاملا طبیعی و واقعی از ماجرای شهر هیروشما را به تصویر بکشند.

این تجربه واقعیت مجازی نیازی به صحبت یا توضیح ندارد و هر فردی می‌تواند با استفاده از یک هدست VR خودش را وسط ویرانه‌های شهر هیروشیما ببیند و عمق یک فاجعه انسانی را درک کند.وقتی هدست VR را روی سر می‌گذارید؛ در حال قدم زدن در طول رودخانه موتویاسو هستید. ساختمان‌های بلند تجاری شهر، دفتر پست، یک خیاط‌خانه و بیمارستان بزرگ شهر را تماشا می‌کنید تا اینکه همه‌چیز زیر و رو می‌شود.

در این واقعیت مجازی می‌توان وارد برخی ساختمان‌ها یا حتی بیمارستان شهر شد و از روی پل رودخانه موتویاسو عبور کرد.

این پروژه در یک دبیرستان فنی شهر فوکویاما انجام شده است؛ شهری در ۱۰۰ کیلومتری شرق هیروشیما. دانش‌آموزانی این واقعیت مجازی را ساختند که فقط ۱۸ سال سن داشته و نیم قرن پس از حمله هیروشیما به دنیا آمدند.این دانش‌آموزان برای بازسازی فاجعه هیروشیما از اسناد تاریخی، عکس‌ها و کارت پستال‌های قدیمی استفاده کردند. به علاوه، با برخی از بازماندگان این حمله هسته‌ای گفت‌وگو کردند.در مرحله بعد، سعی کردند با نرم‌افزارهای گرافیکی برخی جلوه‌های ویژه و جزییات مانند نورپردازی‌ها و خرابی‌های ساختمان‌ها را خلق و بازسازی کنند.

این دانش‌آموزان در تابستان و تعطیلات هم به مدرسه آمده و روی این پروژه کار کردند. گاهی اوقات مجبور می‌شدند در اتاق‌هایی بدون خنک‌کننده مناسب و در دمای بالا کار کنند تا زودتر به پایان برسد و با دیگران به اشتراک بگذارند.

برخی از این دانش‌اموزان ابتدای پروژه چندان علاقه‌ای به واقعه هیروشیما نشان ندادند ولی در زمان کار و مشاهده عکس‌ها و ویدیوهایی که برجای مانده است؛ انگیزه و انرژی مضاعف برای بازسازی حمله اتمی هیروشیما پیدا کردند.

حمله هسته‌ای به هیروشیما حدود ۱۴۰ هزار نفر را از بین برد و سه روز پس از آن، بمب اتمی ناکازاکی بیش از ۷۰ هزار ژاپنی را کشت تا این کشور تسلیم شده و جنگ جهانی دوم به پایان برسد.