مضر بودن نور آبی ساطع شده از تلفن همراه
دیلیمیل|
پژوهشگران امریکایی در پژوهش جدید میزان اثرات مخرب نور آبی بر چشم را بررسی کردند.
پژوهشگران «دانشگاه تولیدو» (UT) امریکا باور دارند که این نور، توسط مولکولهای حیاتی موجود در شبکیه جذب و به تولید ماده سمی منجر میشود که سلولها را از بین میبرد. این آسیب، نقاط کور وسیعی در بینایی ایجاد میکند که نشانه بیماری «دژنراسیون ماکولا » (AMD) است و به نابینایی منجر میشود.پژوهشگران، همیشه بر کار نکردن با تلفن همراه در تاریکی تاکید دارند زیرا این کار میتواند موجب گشاد شدن مردمکها و نهایتا ورود مقدار بیشتری از نور آبیرنگ به چشم شود.
به گفته «موسسه ملی بینایی امریکا» (NEI)، «دژنراسیون ماکولا » میتواند یکی از دلایل نابینایی در افراد 50 سال به بالا باشد. این بیماری هنگامی پیش میآید که
«لکه زرد» یا «ماکولا »ی شبکیه که امکان دید قوی را فراهم میکند، آسیب ببیند. افراد مبتلا به دژنراسیون ماکولا، به تاری دید یا نقاط کور در بینایی مرکزی دچار میشوند.
تمرکز این پژوهش جدید، بر نوعی از ویتامین A موجود در شبکیه است که نور را به انرژی متابولیک تبدیل میکند. دکتر «آجیث کاروناراثن» ، استادیار دانشکده شیمی و بیوشیمی دانشگاه تولیدو و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: چشم انسان، نور ماوراءبنفش را به خونی منعکس میکند اما به نور آبیرنگ، اجازه ورود به چشم را میدهد و شبکیه میتواند این نور را به خوبی جذب کند.جذب نور آبی توسط شبکیه، واکنشهایی به دنبال دارد که سلولهای اکسیژن را به مولکول سمی تبدیل میکنند. پژوهشگران، در بررسی چگونگی آسیب رساندن نور آبی به سلولهای شبکیه، سلولهای تحت تاثیر این نور را به سلولهای دیگری مانند سلولهای سرطانی و سلولهای قلب تزریق کردند که منجر به از بین رفتن آنها شد.