اخبار
تدوین سیاستهای جامع ارزهای رمزنگار تا آخر شهریور
معاون بانک مرکزی با بیان اینکه سیاستهای جامعی برای ارزهای رمزنگار از سوی بانک مرکزی تدوین شده است که تا پایان شهریورماه اعلام خواهد شد، گفت: نمیخواهیم مقرراتگذاری خام داشته باشیم.
ناصر حکیمی در گفتوگو با مهر گفت: بانک مرکزی در حال حاضر از هر مجموعهای که در زمینه تولید ارزهای رمزنگار فعالیت میکند، استقبال کرده تا بتواند از نظرها و بررسیهای آن مطلع شود؛ به این معنا که هر مجموعهای میتواند در این زمینه شروع به کار کرده و ابعاد و فرصتهای آن را استخراج کند و این مورد استقبال بانک مرکزی است.
معاون بانک مرکزی افزود: در این حوزه ابتدا باید محصولی وجود داشته باشد که شروع به کار کرده و به بازار بیاید و در محدوده مشخصی شروع به کار کند؛ چراکه لازم است ابعاد آن استخراج شده و مقرراتگذاری لازم صورت گیرد؛ چراکه در این زمینه قصد نداریم مقررات گذاری خام انجام دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که سرعت تحولات ارزهای رمزنگار بسیار سریع است، آیا بانک مرکزی در این زمینه کند عمل نمیکند، تصریح کرد: در این راستا با همه ارکانی که در این حوزه فعال هستند، در حال هماهنگی هستیم تا بتوانیم یک برنامه جامع را برای ارزهای رمزنگار تدوین کنیم، در این راستا سیاستهای جامعی از سوی بانک مرکزی تدوین شده و بر اساس برنامه زمانبندی، تا آخر شهریورماه نهایی خواهد شد.
۳۰ مرداد، پایان مهلت واگذاری چک سایر بانکها
با توجه به اجرایی شدن طرح صیاد، واگذاری چک سایر بانکها با طرح قدیم (غیر صیادی) فقط تا پایان مردادماه، امکانپذیر خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی بانک ملت، با استناد به مفاد نامه اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی، مهلت ثبت اطلاعات چکهای طرح قدیم (غیر صیادی)، صادره سایر بانکها در واحدهای صف بانک، حداکثر روز ۳۰ مردادماه سال جاری تعیین شده است.
بر اساس این گزارش، مشتریان باید برای واگذاری چکهای خود با هر تاریخی، تا پایان مردادماه به شعب بانک ملت در سراسر کشور مراجعه کنند. سامانه صیاد (صدور یکپارچه الکترونیکی دسته چک) به منظور یکپارچه سازی فرایند صدور دسته چکهای بانکی پیاده سازی شده است.
این سامانه با متمرکز سازی درخواستهای دسته چک، امکان اعتبار سنجی صاحبان حساب و امضا را فراهم میسازد و از اختصاص دسته چک به افراد بدون صلاحیت و بدسابقه جلوگیری میکند.
سامانه صیاد با اختصاص شناسه منحصر به فرد به هر برگ چک، استعلام و پیگیری وضعیت چک را تسهیل میکند و باعث افزایش اعتبار دسته چک در تبادلات مالی کشور میشود ضمن اینکه با ثبت دسته چکهای صادر شده، یک بانک اطلاعاتی یکپارچه و مدون از سوابق صدور دسته چک در سراسر کشور ایجاد میکند.