کوتاه از دنیای انرژی
نیروگاه هرمزگان، آماده گشایش «السی»
ایسنا| مدیرعامل شرکت مادر تخضصی تولید نیروی برق حرارتی اظهار کرد: طی سه هفته آینده قطعا ال سی پروژه نیروگاه حرارتی هرمزگان قابل استفاده است. محسن طرزطلب ظرفیت این نیروگاه را ۱۴۰۰ مگاوات عنوان کرد و افزود: میزان سرمایهگذاری برای این نیروگاه ۱.۵ میلیارد یورو تخمین زده شده که سهم روسها در تامین مالی ۱.۲ میلیارد یورو است. وی درباره تاثیر تحریمها در ساخت نیروگاهها و حفظ روشنایی، اظهار کرد: تاکنون شرایط برای ما تا حدودی مشخص شده و به همین دلیل پیشبینیهای لازم برای حل این مساله را انجام دادهایم، اما باید گفت که هدف این است تا در بدترین شرایط ظرفیت نیروگاههای فعلی را حفظ کنیم و با افزایش ظرفیت بتوانیم خاموشی را دور بزنیم. طرزطلب ابراز امیدواری کرد که با تلاش بیشتر و همراهی وزارت نیرو با بخش تولید این مساله مشکلساز نشود. طبق وعده مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، در سال ١٣٩۵ نیروگاه بخاری ۱۴۰۰ مگاواتی سیریک و پست فشارقوی بلافصل آن با تامین مالی دولت روسیه طی پنج سال آینده در استان هرمزگان احداث خواهد شد و شرکت مهندسی تکنوپروم اکسپورت روسیه با عنوان پیمانکار نیروگاه و پست فشار قوی GIS بلافصل آن با همکاری پیمانکاران و سازندگان ایرانی راهاندازی میشود. این نیروگاه بخاری در جنوب شرقی هرمزگان در ساختگاهی به مساحت ۱۹۹ هکتار راهاندازی میشود. همچنین باید گفت که این نیروگاه بخاری در چهار واحد ۳۵۰ مگاواتی با راندمان حدود ۴۵ درصد، ۱۴۰۰ مگاوات برق تولید خواهد کرد که از نظر فناوری از نوع پیشرفته و بویلر آن فوق بحرانی است.
خرید نفت هند از ایران ادامه مییابد
ایرنا| هند با رد درخواست امریکا برای قطع خرید نفت از ایران، اعلام کرد که واردات نفت از جمهوری اسلامی را متوقف نخواهد کرد. به گزارش وبسایت سواراج یاماگ، از رسانههای مطرح تحلیلی جنوب هند، این تصمیم دولت نارندرا مودی نخست وزیر هند در طول مذاکرات 2+2 میان سوشما سواراج وزیر امور خارجه و نیرمالا سیتارامان وزیر دفاع هند با همتایان امریکایی خود در دهلی نو به دولت دونالد ترامپ منتقل شد. هند خواهان دریافت معافیت از تحریمهای امریکا علیه ایران بوده و طرف امریکایی نیز اعلام کرده است که معافیتها بر اساس واقعیتهای منطقی و دلایل قابل قبول اعطا خواهند شد. مقامهای هندی به هیات امریکایی اعلام کردهاند که شهروندان هند اکنون تحت تاثیر قیمت بالای سوخت در این کشور هستند و اگر قیمت تولید سوخت از این مقدار بالاتر برود، برای اقتصاد هند بسیار زیانآور خواهد بود. یک مقام هندی در این باره گفت: در واقع امریکا در ارتباط با ایران کاملا منزوی است. اروپاییها، چینیها و روسها همچنان از برجام حمایت میکنند.
صادرات نفت به چین پس از وقفه 18 روزه
تسنیم| در حالی که تحریمهای قریبالوقوع امریکا صادرات نفت ایران را تحت فشار قرار داده است، تهران شاهد طولانیترین دوره عدم ارسال نفت به بزرگترین مشتری خود یعنی چین در طی ۳ سال گذشته بوده است. به گزارش بلومبرگ، آمارهای تانکری نشان میدهد، پس از 18 روز وقفه، 2 سوپرتانکر نفتی در اواخر روز چهارشنبه پایانه صادراتی ایران را به مقصد چین ترک کردهاند. دو سوپرتانکر دیون وان و دون، که قادر به حمل 4 میلیون بشکه نفت خام هستند، اواخر روز چهارشنبه جزیره خارگ را به مقصد سواحل چین ترک کردند. آخرین تانکری که پیش از آن نفت ایران را به سمت چین برده بود، سوپرتانکر استارلا بود که روز 25 اوت 2 میلیون بشکه نفت ایران را به سمت نینگبوی چین برده بود. هرچند توقف موقتی صادرات نفت ایران به چین احتمالا بدین معنا نیست که پکن تسلیم فشارهای ترامپ خواهد شد، اما میتواند حاکی از آن باشد که پالایشگاههای چینی خواهان خرید نفت با شرایطی بهتر هستند.