تبدیل چرنوبیل به نیروگاه انرژی خورشیدی
نیواطلس | نیروگاه هستهای بدنام چرنویل که در سال ۱۹۸۶ تعطیل شده بود، به تازگی در قالب یک مجموعه تولید انرژی خورشیدی مجددا آغاز به کار کرد.
پس از گذشت بیش از سی سال از انفجار نیروگاه هستهای چرنوبیل که بدترین فاجعه هستهای تاریخ را به وجود آورد، یک نیروگاه انرژی خورشیدی بر روی باقیماندههای سایت هستهای مذکور از روز جمعه بطور رسمی آغاز به کار کرده است. طرح یادشده موسوم به چرنوبیل خورشیدی توسط یک شرکت اوکراینی به نام Rodina و شرکت آلمانی AG بطور مشترک اجرا شده است.
به همین منظور بیش از ۳۷۰۰ صفحه خورشیدی در فضایی به وسعت ۱.۶ هکتار نصب شدهاند و نکته جالب اینکه صفحات یادشده تنها ۱۰۰ متر با راکتور ۴ نیروگاه هستهای چرنویل که محل اصلی وقوع فاجعه مذکور بود، فاصله دارند.
قرار است برق تولید شده از طریق این نیروگاه خورشیدی از اول جولای وارد شبکه توزیع برق کشور اوکراین شود. با توجه به آلودگی بالای رادیواکتیو منطقه یادشده که آن را به محلی نامناسب برای زندگی یا کشاورزی مبدل کرده، احداث یک نیروگاه خورشیدی از معدود گزینههای باقی مانده برای استفاده از آن بوده است.
ظرفیت تولید برق نیروگاه یادشده یک مگاوات در ساعت است که البته در مقایسه با ظرفیت ۴۰۰۰ مگاواتی نیروگاه هستهای چرنوبیل رقم قابل ملاحظهای محسوب نمیشود. اما قرار است این رقم در آینده به ۱۰۰ مگاوات افزایش یابد.