تحقیق از ۱۱ نظامی و بازداشت یک نفر در رابطه با حادثه اهواز
محکومیت یک جاسوس به 8 سال و نیم حبس
گروه ایران|
در شرایطی که افکار عمومی ایرانیان این روزها پیگیر اخبار مقابله با متخلفان اقتصادی است سخنگوی قوه قضاییه در تشریح اقدامات دستگاه قضایی برای مقابله با اخلالگران ارزی میگوید: «در تهران از ابتدای اقداماتی که برای مبارزه با اخلالگران اعم از ارزی و قاچاق سازمان یافته، داشتیم ۱۹۶ نفر دستگیر شدند. »اقداماتی که از منظر سخنگوی دستگاه طی روزها و هفتههای آتی نیز با قدرت و تمرکز بیشتر ادامه خواهد یافت تا بازار پول و سرمایه ایرانیان در برابر اخلالگران مصونسازی شود. غلامحسین محسنی اژهای که در جریان یکصد و سی و دومین نشست خبری خود با خبرنگاران گفتوگو میکرد، افزود: در تهران از ابتدای اقداماتی که برای مبارزه با اخلالگران اعم از ارزی و قاچاق سازمان یافته دست داشتند، داشتیم که ۱۹۶ نفر دستگیر شدند که ۱۳ نفر در همین روزهای اخیر دستگیر شدند. غیر از مساله اعدام، احکامشان قطعی است و هیچ اغماضی نمیشود. در شرایطی که دشمن در سخت گرفتن معیشت مردم دارد، دور از انصاف است که برای سودجویی و همدستی با دشمن بخواهند فشار آورند.
وی افزود: در تهران بیش از ۴۹ کیفرخواست صادر شده است و حدود ۱۰۰ نفر کیفرخواستشان صادر شده و تعیین وقت شده است. البته بیشتر از اینها هستند. مثلا همین امروز صبح یک کیفرخواست تعیین شده ولی بطور کلی این ۱۰۰ کیفرخواست تعیین وقت شده و بعضیها در حال رسیدگی است. در استان سیستان و بلوچستان ۱۷ نفر دستگیر شدند و ۱۰۰ میلیون دلار گرفتهاند و ۳۰۰ میلیون دلار نزدیک بود بگیرند که از آن جلوگیری شد.
رونمایی از اسامی محکومان قطعی
در استانها
محسنی اژهای افزود: در خراسان رضوی ۴ نفر و در همدان ۷ نفر دستگیر شدهاند و به پروندهشان رسیدگی شده و برخی نیز احکامشان قطعی شده است. او افزود: چند مورد صدور حکم قطعی در کرمانشاه داشتیم از جمله نریمان بختیاری فرزند قهرمان 15 سال حبس و مصادره اموال، محمدرضا آمریون فرزند علی اکبر 15 سال حبس و مصادره اموال، وحید محمدی فرزند محمد مراد 15 سال حبس و مصادره اموال، صدیق محمدی فرزند حسن 5 سال حبس و.... سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در شیراز دکتر عبدالنصیر کاظمی به اتهام احتکار دارو به 12 سال حبس، جزای نقدی معادل ارزش کالا و دو سال محرومیت محکوم شده و در بندرعباس علیرضا جهانی به اتهام قاچاق سازمان یافته به 15 سال حبس، 30 ضربه شلاق و جزای نقدی، علی نسرین 15 سال حبس 30 ضربه شلاق و جزای نقدی، محمد نفر سفیددشتی 2 سال حبس و 30 ضربه شلاق، خانم حمیده احمدی 2 سال حبس و 30 ضربه شلاق و جزای نقدی، آرش حسینی به اتهام معاونت در قاچاق سازمان یافته به 6 ماه حبس و 10 ضربه شلاق و جزای نقدی و....
محکومیت یک جاسوس به ۸ سال و نیم حبس
محسنی اژهای در پاسخ به سوال ایسنا درباره آخرین وضعیت پرونده حسین هدایتی گفت: پرونده وی با پرونده متهمان بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان است و در صحبتی که با معاون دادستان داشتم گفت که به زودی کیفرخواست صادر میشود و بطور کلی وی بازداشت است وکیفرخواست پرونده هنوز صادر نشده است. محسنی اژهای درباره نقل قول یکی از نمایندگان مجلس از او مبنی بر اعدام مفسدان اقتصادی در میدان آزادی؟ گفت: نقل قول درست نبود و تکذیب شد. محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پروندهای در خصوص حادثه تروریستی اهواز تشکیل شده است؟ گفت: پرونده در این زمینه تشکیل شده و به تهران احاله شده است. تا الان از ۱۱ نفر تحقیق شده و یک نفر در بازداشت است و چون در رسیدگی مقدماتی است از ذکر اسامی معذور هستم و همه متهمان، نظامی هستند و در سازمان قضایی نیروهای مسلح از آنها تحقیق خواهد شد. او در پاسخ به سوالی درباره شکایت خاتمی رییسجمهور دوره اصلاحات از سردار نقدی و برخی نمایندگان، گفت: تا جایی که من میدانم از چهار نفر شکایت کرده است و نمیدانم این چهار نفر چه کسانی هستند. پرونده در دادسرا است. او. در پاسخ به این سوال که حکم انفصال از خدمت آقای سیف از سال ۹۶ صادر شده بود، آیا عدم اجرای حکم در دستگاه قضایی پیگیری نمیشود؟ با این حکم آقای سیف میتواند مشاور رییسجمهور باشد؟ گفت: مواردی که دیوان محاسبات رسیدگی میکند، صرف تخلف است و قوه قضاییه به جرم ورود میکند. اگر در حین رسیدگی به جرم برسند به قوه قضاییه ارسال میکنند که تاکنون چیزی به قوه قضاییه ارسال نکردند. تا جایی که میدانم به این پرونده در دیوان محاسبات اعتراض شده است و در مرحله تجدیدنظر خواهی است و حکم قطعی نشده است. خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که در پروندههای مرتبط با فساد اقتصادی از جمله در رابطه با ارز و سکه شاهد متواری بودن برخی از متهمان از جمله پسر و برادرزاده متهم اصلی پرونده سکه، فراری بودن یکی از متهمان زن در پرونده خودرو و پنج متهم در پرونده باقری درمنی بودیم و حدود ۱۱متهم در این پروندهها فراری هستند، سرنوشت این متهمان چه میشود؟ آیا خاوری تکرار میشود یا همچون پرونده سکه ثامن به کشور عودت داده میشوند، که محسنیاژهای پاسخ داد: ضابطان از نهایت اختیارات خود استفاده میکنند که متهمان را بازگردانند و تلاش ناجا هم برای بازگرداندن بیشتر شده است. در مورد سایرین هم اقدام میشود و اگر افرادی باشند که در مظان اتهام باشند و اگر در کشور باشند و بمانند و به احکام آنها رسیدگی شود به نفع خودشان است با این حال پلیس و ناجا ورود خواهند کرد. اخیرا هم در رابطه با یکی از پروندهها فردی شناسایی شده و در کشور مربوطه در حال تحمل کیفر است.
توضیحات اژهای درباره یک نامهنگاری
محسنی اژهای در پاسخ به سوالی درباره مهریه و نامه آیتالله مکارم و پاسخ رییس قوه و نامه مجدد آیتالله مکارم گفت: داستان این قضیه بحث فنی دارد که اگر نگاه فنی به آن شود بسیار خوب است. رییس قوه قضاییه به مطالب اول آیتالله مکارم شیرازی جواب فنی دادند. قوه قضاییه از چند سال پیش به دنبال مساله محکومان مالی بوده و گاه منشأ این محکومیت هم مهریه است. قبلا اگر این فرد متمکن بود و طلب را نمیداد به درخواست طلبکار بازداشت میشد. ریاست قوه قضاییه نسبت به این موضوع حرف داشتند و بخشنامهای پیش از تغییر قانون صادر کردند که کسانی که تمکن مالی ندارند و مسبوق به تمکن مالی هم نیستند، نباید زندان بروند. الان هم افراد معسری که مسبوق به اعسار باشند زندان نمیروند و با افزایش قیمت سکه، بازهم با روسای کل دادگستری صحبت شد و اخیرا بخشنامهای صادر شده در مورد افرادی که تقسیط مهریه داشتهاند که خارج از نوبت تعدیل شوند و این افراد زندان نروند. در تعدیل هم به این موضوع توجه دارند که ماهی یک سکه را چهار ربع سکه نکنند زیرا قیمتها متفاوت میشوند. باید توانایی فرد را احراز کنند و برای چند ماه یک سکه حکم بدهند و اگر واقعا احراز شد که فرد توانایی پرداخت را به هیچوجه ندارد به زندان نمیروند.