رگولاتوری: آمار شکایت از تشعشعات رادیویی افزایش یافته است
گروه دانش و فن|
مدیرکل نظارت بر سرویسهای رادیویی رگولاتوری از روند صعودی شکایت از تشعشعات امواج رادیویی خبر داد و گفت: این در حالی است که تاکنون هیچ اثری از امواج الکترومغناطیسی بر بیماریها ثابت نشده است.
غلامرضا خاکسار با بیان اینکه بررسیها نشان میدهد که مردم از نصب آنتنهای تلفن همراه و سایر تجهیزات رادیویی به دلیل تشعشعات این تجهیزات نگرانند، اظهار داشت: از سال ۸۰ تاکنون شاهد روند صعودی میزان شکایات از تشعشعات امواج رادیویی و الکترومغناطیسی در کشور هستیم.
وی ادامه داد: طی ۶ ماهه اول امسال ۳۷۰ مورد شکایت از این تشعشعات به ثبت رسیده و این در حالی است که در سال ۹۶ میزان کل شکایات در یک سال ۵۸۷ مورد بوده است.
مدیرکل دفتر نظارت بر سرویسهای رادیویی رگولاتوری با بیان اینکه میزان شکایات از تشعشعات بر مبنای پراکندگی کل سطح جغرافیایی کشور است، به مهرگفت: اگرچه اثرات حرارتی امواج الکترومغناطیسی، موضوعی ثابت شده است اما تاکنون اثر این امواج بر بیماریها ثابت و تایید نشده است.
خاکسار با تأکید بر اینکه با این حال برای کاهش نگرانیهای مردم، رگولاتوری سامانههای پایش امواج را در برخی نقاط کشور نصب کرده و به زودی این سامانهها افزایش نیز پیدا خواهد کرد، گفت: سامانه پایش امواج بر مبنای تراکم جمعیت، حساسیت مناطق، آسیبپذیری افراد و میزان نگرانی مردم بر مبنای تعداد شکایات منطقه مورد نظر نصب شده است.وی تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که در مرکز و شرق تهران، میزان نگرانی از نصب تجهیزات رادیویی بیشتر بوده و بر این مبنا سامانههای پایش را در مناطق بیشتری نصب کردهایم.
مدیرکل دفتر نظارت بر سرویسهای رادیویی رگولاتوری خاطرنشان کرد: این سامانهها به صورت آنلاین امواج الکترومغناطیسی را سنجش و رصد میکنند و تاکنون حتی یک نمونه هم که نزدیک به سطح استاندارد (۲۸ ولت بر متر) است، مشاهده نشده است.
به گفته خاکسار، امواج ساطع شده از تجهیزات منصوبه در مکانهای مختلف، کمتر از ۵ ولت بر متر بوده است.وی با اشاره به اینکه تعداد منابع انتشار امواج و فاصله آن از منبع انتشار در سامانههای پایش رگولاتوری اندازهگیری میشود، افزود: دستگاههای پایش امواج در نقاطی نصب میشود که بالاترین حد تشعشع را دارد.
مدیرکل دفتر نظارت بر سرویسهای رادیویی رگولاتوری گفت: با این وجود مردم میتوانند شکایت خود را از تجهیزات نصب شده در سطح کشور به صورت آنلاین و از طریق سامانه تلفنی (۱۹۵) یا سامانه پیامکی (۶۰۰۰۱۹۵) به رگولاتوری اعلام کنند. در همین حال مراجع وزارت بهداشت نیز آماده پاسخگویی و ثبت شکایت در این مورد هستند و به تمامی شکایات از سوی رگولاتوری پاسخ داده میشود.گفتنی است ماه گذشته و به دستور وزیر ارتباطات سامانه اندازهگیری اثر تجمعی تشعشع امواج رادیویی در دو شهر بزرگ کشور تهران و شیراز راهاندازی شد. به گفته وزیر ارتباطات، در این شهرها وضعیت فرکانسی مانند نمایش آلودگی هوا به صورت زنده نمایش داده میشود تا شهروندان از آن آگاه شوند. در همان زمان وزیر ارتباطات در توییتی نوشت: یکی از وظایف سازمان تنظیم مقررات، اندازهگیری سطح تجمعی تشعشعات رادیویی در کشور است تا نظارت دقیقی بر رعایت استانداردها صورت پذیرد. همانگونه که قول داده بودم، سامانه برخط نمایش این اندازهگیریها در هفته دولت توسط سازمان تنظیم مقررات رونمایی خواهد شد.آذری جهرمی گفته معیاری که از لحاظ فنی در استانداردهای علمی مضر بودن آن بر بدن انسان ثابت شده، بحث اثر گرمایی تشعشعات فرکانسی مانند موبایل، وای فای، تلویزیون، ماهواره و غیره به صورت تجمیعی است که در فضا وجود دارد.بنابر این گزارش در تیرماه سال جاری، رگولاتوری بر اساس آخرین اندازهگیریهای انجام شده از تشعشعات پرتوهای رادیویی (شامل آنتنهای BTS موبایل) که در قالب گزارشی برای سازمان انرژی اتمی ارسال شده است، یک بار دیگر تایید میکند که تشعشعات رادیویی از سطح استانداردی که برای آنها تعیین شده پایینتر هستند.
رگولاتوری اعلام کرد، این آزمایش در تیر ماه سال جاری در چندین کلانشهر ایران از جمله تهران، اهواز، کرج، شیراز، قم، اصفهان، مشهد و تبریز انجام شده و نتایج آن برای سازمان انرژی اتمی ارسال شده است؛ نتایجی که باعث میشود شهروندان نگرانی کمتری از خطرات احتمالی پرتوهای رادیویی و تشعشعات داشته باشند.
لازم به ذکر است که «سازمان انرژی اتمی»، «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی» (رگولاتوری) عضو کمیته حفاظت در برابر اشعه هستند .«در این کمیته رگولاتوری وظیفه اندازهگیری میزان تشعشعات پرتوهای رادیویی را بر عهده دارد و نتایج به دست آمده را برای سازمان انرژی اتمی ارسال میکند تا با استانداردهای ملی پرتوگیری تطبیق داده شود.»
در حال حاضر استاندارد پرتوهای رادیویی برای آنتنهای BTS معادل ۴۴۰ میکرووات بر سانتیمتر مربع برای نسل دوم شبکه موبایل و ۹۵۰ میکرووات بر سانتیمتر مربع برای نسل سوم و چهارم شبکه موبایل است. در حالی که آزمایش ما نشان داد که تشعشعات آنتن BTS در شهر تهران، تنها به نیم میکرووات بر سانتیمتر مربع میرسد.