حمایت دولت چین از سرمایهگذاری در ایران
گروه بنگاهها|
هیات تجاری 7 نفره چینی دیروز به سرپرستی یانگ یو قائم مقام استاندار جیانگشی در جنوب شرقی این کشور وارد مازندران شد تا با مقامات استان مازندران در خصوص توسعه سرمایهگذاریهای مشترک و افزایش مبادلات تجاری گفتوگو کند. دیدارهایی که به گفته مسوولان استانی بخشهای زیربنایی اقتصادی را در بر میگیرد و در بخشهای مختلف عملیاتی میشود. نکته جالب توجه در این دیدارها اظهاراتی بود که اعضای هیات چینی در خصوص حمایت دولت چین از سرمایهگذاری در کشورمان ارایه کردند. اظهاراتی که با توجه به خروج ترامپ از برجام و آغاز دور جدید تحریمهایی علیه کشورمان مفهوم خاصی را در فضای اقتصاد بینالملل امروز به اذهان عمومی متبادر میکند؛ نشانهای دال بر اینکه امریکا نه تنها نتوانسته افکار عمومی بینالمللی را با خود همراه کند؛ بلکه با مشارکت کشورهای تاثیرگذار عرصه جهانی در تجارت و بازرگانی کشورمان؛ باید دورهای از انزوای سیاسی را در انتظار داشته باشد.
بعد از پایان این دیدارها هم معاون اقتصادی استاندار مازندران گفت: « شرکتهای چینی برای سرمایهگذاری و ساخت پالایشگاه نفتی در این خطه شمال کشور اعلام آمادگی کردند.»
تاکنون سرمایهگذاران چینی 4 مجوز سرمایهگذاری در مازندران دریافت کردند که ساخت نیروگاه 25 مگاواتی با سرمایهگذاری 15 میلیون دلاری در این استان در دست ساخت قرار دارد.
سرمایهگذاری 2میلیارددلاری
حسن خیریانپور دیروز در دیدار با معاون اقتصادی و بازرگانی استان جیانگشی جمهوری خلق چین در استانداری مازندران در ساری افزود: شرکتهای چینی برای ساخت پالایشگاه در این استان حاضر به سرمایهگذاری 2 میلیارد دلاری هستند.
به گزارش ایرنا او اضافه کرد: جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران ارتباط سیاسی و اقتصادی خوبی دارند و این ارتباطات میتواند در سطح استانی نیز پیگیری شود.
معاون استاندار مازندران با اشاره به ظرفیتهای این خطه شمال کشور در حوزه تولید محصولات کشاورزی و زیرساختهای توسعهای چون راه آهن، بنادر و فرودگاه خواهان سرمایهگذاری شرکتهای چینی در این حوزهها شد. او گردشگری را از دیگر ظرفیتهای مازندران برای پذیرایی از مسافران داخلی و خارجی اعلام کرد و اظهار داشت: سرمایهگذاران چینی میتوانند در حوزه زیرساختی در گردشگری نیز سرمایهگذاری مشترکی داشته باشند.
او خودروسازی را از جاذبههای خوب سرمایهگذاری برای شرکتهای خودروسازی چینی دانست و افزود: این استان نیز ظرفیت خوبی برای گسترش تولید خودرو دارد و از سرمایهگذاری خارجی به خصوص شرکتهای چینی استقبال میکند.
آمادگی برای حضور فعال در ایران
قائم مقام استاندارجیانگشی جمهوری خلق چین نیز در این نشست گفت که شرکتهای خصوصی کشورش به خصوص استان تحت مدیریتش آمادگی لازم برای سرمایهگذاری در ایران را دارند.
یانگ یو در این دیدار افزود: براساس توافق روسای جمهوری دو کشور، دست شرکتهای چینی برای سرمایهگذاری در ایران باز است و از حمایتهای دولتی نیز برخوردارند.
وی اضافه کرد: براساس این توافق ما میتوانیم در قالب ارتباط سیاسی و اقتصادی استانی سطح مبادلات اقتصادی و سرمایهگذاری مشترک را برای دو کشور افزایش دهیم. یانگ یو از ایران به عنوان شریک تجاری استراتژیک برای کشورش نام برد و آمادگی شرکتهای خصوصی استان جیانگشی را برای سرمایهگذاری در حوزه راه آهن، پسماندوساخت پالایشگاه اعلام کرده است. او اضافه کرد: استان جیانگشی حدود 4 هزار کیلومتر راهآهن دارد و در این بخش میتواند سرمایهگذاری خوبی را در ایران به خصوص استان مازندران داشته باشد.