مثلث اثرگذار دولت، دانشگاه و بخش خصوصی
پایگاه خبری اتاق ایران| غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در یادداشتی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت توجه دولت به نظر بخش خصوصی و بخش دانشگاهی، نوشته است: مثلت دولت، بخش دانشگاهی و بخش خصوصی، نقطه مطلوب تصمیمگیریهای اقتصادی است؛ چراکه قرار گرفتن علم و عمل در کنار سیاستگذاران میتواند به تصمیمهای کارساز اقتصادی منتهی شود.
رهبر معظم انقلاب ماه گذشته در نشست با رییسجمهور محترم و اعضای هیات دولت فرمودند: «دولت، سخنان اتاق بازرگانی را بخواند، بشنود و ببیند.» این موضوع حاکی از این بود که اولاً رهبر معظم انقلاب به این نکته توجه دارند که نظر فعالان اقتصادی میتواند در تصمیمگیریهای اقتصادی کارساز باشد و ثانیا حضور نظرات بخش خصوصی و اتاق بازرگانی را در تصمیمگیریها غایب دیدهاند که بر چنین مسالهای تاکید داشتهاند. مقام معظم رهبری علاوه بر این، بر ضرورت توجه به نظر اقتصاددانان کشور نیز تاکید داشتهاند.
مقام معظم رهبری به تازگی بار دیگر بر همین دو نکته تأکید کردند و از دولت محترم خواستند هم به نظرات اقتصاددانان توجه کنند و هم به نظرات بخش خصوصی. این مثلت، یعنی مثلث دولت، بخش دانشگاهی و بخش خصوصی، نقطه مطلوب تصمیمگیریهای اقتصادی است چراکه قرار گرفتن علم و عمل در کنار سیاستگذاران میتواند به تصمیمهای کارساز اقتصادی منتهی شود. این باید نقطه آغازی برای تصمیمگیران اقتصادی باشد که همراهی دو قطب بخش خصوصی و بخش دانشگاهی در سیاستگذاریها را مدنظر قرار دهند. البته در مقابل، بخش دانشگاهی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به نمایندگی از بخش خصوصی هم باید رسالت سنگینتری را احساس کنند و میزان مشارکت خود را در این زمینه افزایش دهند. امیدواریم که تصمیمگیران محترم، این توصیه مقام معظم رهبری را به عنوان یک تکلیف در تصمیمگیریهای اقتصادی مورد توجه قرار دهند. ما آمادگی کامل داریم که بهطور منصفانه و مشفقانه، هم نقد خود را به سمع و نظر اعضای دولت برسانیم و هم آنچه در صحنه عمل میدانیم که میتواند در اقتصاد کشور اثر مثبت و قابلتوجهی داشته باشد را به تصمیمگیران کشور اعلام کنیم. دولت و بخش خصوصی باید در تصمیمگیریهای اقتصادی مکمل یکدیگر باشند. در این صورت، هم تصمیم درستتری اتخاذ میشود و هم در اجرای آن تصمیم، با مشکلات کمتری مواجه خواهیم شد.