امکان ۸ میلیون دقیقه مکالمه برای زائران اربعین

۱۳۹۷/۰۷/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۲۱۰۶
امکان ۸ میلیون دقیقه مکالمه برای زائران اربعین

گروه دانش و فن   

یک مقام مسوول در شرکت ارتباطات زیرساخت از تامین زیرساخت‌های ارتباطی برای مراسم اربعین و زمینه سازی برای برقراری ۸ میلیون دقیقه مکالمه همزمان در هر روز برای زائران خبر داد. سهراب آغ بیات مدیرکل کنترل، هماهنگی و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به تامین امکانات مطلوب ارتباطی در مراسم اربعین گفت: هنگام برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی، موضوع تامین ارتباطات در داخل کشور برای ما مهم است، البته امسال زیرساخت‌های ارتباطی داخل کشور تامین شده اما این موضوع در کشور عراق باید توسط خود عراقی‌ها پیگیری شود که مذاکرات خوبی در این باره انجام شده است.وی با بیان اینکه تامین زیرساخت‌های ارتباطی مانند مکالمه، دیتا و اینترنت را مدنظر داریم تصریح کرد: با توجه به اینکه کل زوار تمایل به مکالمه دارند سعی شده در این حوزه توجه بیشتری داشته باشیم و از این رو، در داخل کشور کارهای لازم تا پایانه‌های مرزی مهران، شلمچه و چزابه انجام شده است. مدیرکل کنترل، هماهنگی و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه اپراتورها بسترهای لازم ارتباطی را از طریق شرکت زیرساخت در اربعین تامین کرده‎اند، افزود: مناطق مرزی تحت پوشش زیرساخت‌های ارتباطی است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

به گزارش روابط عمومی وزارت ارتباطات، ‌وی با بیان اینکه سال گذشته حدود دو میلیون و ۲۰۰هزار زائر ایرانی در مراسم اربعین شرکت داشتند، خاطرنشان کرد: سال گذشته تامین پوشش ارتباطی برای این تعداد زائر در پایانه‌های مرزی بدون هیچ مشکلی انجام شد و در مرزها نیز وای فای رایگان از طریق بالن فضایی در اختیار افراد قرار گرفت. آغ بیات با بیان اینکه در حال حاضر زمینه برقراری حدود ۸ میلیون دقیقه ارتباط همزمان با عراق فراهم شده است، افزود: با تلاش‌های انجام شده کانال‌های مستقیم با کشور عراق ارتقا یافته و در حال حاضر از نظر مکالمه مشکل خاصی وجود ندارد. اما ممکن است به دلیل اینکه ظرفیت اپراتورهای عراقی کافی نیست در زمان اوج ترافیک مکالمه محدودیت‌هایی ایجاد شود.

مدیرکل کنترل، هماهنگی و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: در تلاش هستیم کیفیت و کمیت مکالمه‎ها در این ایام افزایش داشته باشد. زائران می‌توانند از دو روش رومینگ مانند سیم کارت‌های ایرانی یا خرید سیم کارت عراقی برای برقراری مکالمه تلفنی از طریق شبکه دیتای موبایل اپراتورهای عراقی استفاده کنند.

وی درباره هزینه استفاده از مکالمه تلفنی در اربعین خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر نرخ ارز، تعرفه‌های تماس تلفنی خارجی نیز تغییر کرده است اما برای مکالمه زائران اربعین از ۲۰ مهر تا ۲۰ آبان نرخ‌های قدیم را در تعرفه‌های مکالمه‌ها اعمال می‌کنیم. به این معنی که تماس از تلفن ثابت به تلفن ثابت دقیقه‌ای ۷۰۰ تومان و برای تلفن همراه به تلفن همراه دقیقه‌ای ۹۰۰ تومان محاسبه می‌شود.

آغ بیات درباره ارایه تخفیف ویژه مکالمه به زائران ادامه داد: نرخ تعرفه‌های جدید برای تماس تلفنی خارجی ثابت به ثابت دقیقه‎ای ۲۲۰۰ تومان و تلفن موبایل به موبایل ۳۰۰۰ تومان است که در زمان پیاده روی اربعین برای زوار به یک سوم کاهش می‌یابد. از سوی دیگر منتظر هستیم تا اپراتورهای موبایل، بسته‌های پیشنهادی را برای اربعین ارایه کنند.آغ بیات با اشاره به نقش مهم بالن‎های فضایی در پوشش ارتباطی تصریح کرد: بالن‌های فضایی خدمات وای فای به زائران در داخل کشور و در محدوده مرزی ارایه می‌دهند بنابراین برای تامین پوشش ارتباطی زوار در اربعین دو بالن فضایی در مناطق مرزی مستقر شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر زیرساخت‌های ارتباطی این دو بالن تامین شده است، افزود: یکی از بالن‌های فضایی در پایانه مرزی مهران نصب شده که تا شعاع پنج کیلومتر با ۵۰۰ مگابایت پهنای باند را پوشش می‌دهد. البته بالن دوم با بازگشایی مرز خسروی در این منطقه نصب می‌شود؛ در غیر این صورت در شهر مهران به زائران خدمات ارایه می‌دهد.

مدیرکل کنترل، هماهنگی و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به تمهیدات اپراتورها برای ارایه وای فای رایگان به زائران در چزابه و شلمچه گفت: مردم می‌توانند از وای فای اپراتورهای موبایل استفاده کنند.

آغ بیات ادامه داد: البته ارتباطات این مناطق نیاز به بالن فضایی ندارد و مردم می‌توانند به راحتی با یکدیگر مکالمه تلفنی داشته باشند.

این در حالی است که پیش‌تر وزیر ارتباطات با بیان اینکه با وجود تمهیدات اندیشیده شده، تصور ما بر این است که در مسیر نجف به کربلا در ساعات پیک هم‌چنان مشکلات ارتباطی داشته باشیم، اظهار کرد: این امر طبیعی است چون این حجم از جمعیت ظرفیت‌های خاص ارتباطی را می‌طلبد ولی از آنجا که برای بازه زمانی خاصی استفاده می‌شود، توجیه اقتصادی برای توسعه این ظرفیت برای اپراتورهای عراقی وجود ندارد ولی تلاش‌هایی برای افزایش ظرفیت داشته‌اند. آذری‌جهرمی با اشاره به ارایه خدمات Wi-Fi در ایام اربعین توضیح داد: اپراتورهای عراقی در تلاش هستند در مسیر نحف به کربلا خدمات‌دهی کنند، به‌گونه‌ای که حدود ۱۴۰۰نفر در دو نقطه از ۱۰ نقطه که در حال حاضر جمعیت رسیده بود و از سیستم استفاده می‌کردند و گزارش‌ها حاکی از ارایه خدمات ارتباطاتی باکیفیت بوده است. وی با بیان اینکه در چهار مسیر مرزی داخل کشور آماده‌سازی شده است، افزود: هزینه‌های زیادی برای تجهیز مسیرهای مرزی صرف شد، برای آنکه مرزها تجهیز شوند ولی مورد استفاده قرار نگرفتند. در مرزهای «شلمچه»، «چزابه» و «مهران»، تجهیزات ارتباطی شامل خودپردازان برای پرداخت و دریافت وجوه در نظر گرفته شد.

آذری جهرمی استفاده از بالن‌های ارتباطی و خدمات ۴G را از دیگر خدمات ارایه شده نام برد و یادآور شد: خدمات ۴G پوشش زیادی یافته است، ضمن آنکه خدمات Wi-Fi همانند سال‌های قبل در نقاط مرزی تعبیه شده است.

وزیر ارتباطات با اشاره به افزایش نرخ ارز، یادآور شد: این نوسانات موجب شده است که رومینگ دیتا و Voice افزایش نرخ داشته باشد، به‌گونه‌ای که دو سیم‌کارت ایرانی اگر بخواهند در عراق با هم تماس بگیرند و هر دو در عراق باشند، مکالمه بین‌المللی محسوب می‌شود و بسیار گران می‌شود. وی با تاکید بر اینکه نرخ رومینگ دیتا نیز گران می‌شود، توصیه کرد: زوار از سیم‌کارت‌های عراقی استفاده کنند؛ چراکه در مرز اپراتورهای عراقی حضور دارند و در شهرهای نجف و کربلا و در مسیرها نیز حضور دارند و زوار می‌توانند با سیم‌کارت‌های عراقی تهیه کنند.

وی تاکید کرد: زوار ایرانی برای تماس با کشور به گونه‌ای مدیریت کنند که از ایران به عراق تماس گرفته شود؛ چراکه نرخ تماس ایران با عراق ارزان‌تر خواهد بود.

آذری جهرمی ادامه داد: زوار در مسیر پیاده‌روی اربعین در ساعات پیک موبایل کم‌تر استفاده کنند چون جمعیت که ساکن می‌شود از تعداد آنتن‌های BTS‌های موجود در منطقه بیشتر است، از این رو در ساعات غیر ساعات پیک از موبایل استفاده کنند.