اثر تحریم بر شرکت‌های بورسی چشم‌گیر نیست

۱۳۹۷/۰۸/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۲۳۴۸

شرایط بازار به گزارش‌های 6 ماهه بسیار وابسته است و در دو هفته اخیر بازار به‌شدت در انتظار عملکرد 6 ماهه شرکت‌ها و گزارش آنها بوده است. به ویژه صنایع رو به جلویی که شاخص ساز هستند و در این مدت نیز تاثیری زیادی بر رشد شاخص داشته‌اند.

مدیرعامل شرکت سبدگردان پاداش سرمایه، اثرات تحریم‌ها بر شرکت‌های بورسی را چشمگیر ندانست و گفت: افزایش قیمت ارز به نحوی است که ریسک حاصل از تحریم‌ها را برای سودآوری شرکت‌ها کاهش داده و EPS شرکت‌ها همچنان رو به بالا خواهد بود.

کورش شمس، در گفت‌وگو با سنا افزود: حقیقت این است که اثرات تحریم‌ها بر شرکت‌های بورسی آنچنان زیاد نخواهد بود؛ بعضی شرکت‌ها مستقیماً محصول صادراتی دارند، مانند برخی از متانول سازها یا شرکت‌های خاص پتروشیمی که قاعدتاً از بابت تحریم‌ها ممکن است تناژ فروش آنها دستخوش تغییراتی شود؛ کما اینکه قبلاً هم در تجربه سال 92-91 این اتفاقات ملاحظه شده بود، اما به تبع اینکه نرخ‌های جهانی بالا رفته و دلار هم افزایشی شده، آنچنان در سودآوری آنها تاثیر منفی نخواهد گذاشت.

وی ادامه داد: سایر صنایع که بخش زیادی از آنها فروش داخلی دارند مانند شرکت فولاد مبارکه اصفهان، پالایشگاهی و ... عموماً محصولات خود را به صورت داخلی یا در بورس کالا و بورس انرژی عرضه می‌کنند و به مشکل تناژ بر نخواهند خورد. لذا افزایش قیمت ارز به نحوی است که ریسک حاصل از تحریم‌ها را برای سودآوری شرکت‌ها به نوعی کاهش داده و EPS شرکت‌ها رو به بالا خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه سپس با اشاره به گزارش‌های 6 ماهه شرکت‌ها اظهار داشت: شرایط بازار به گزارش‌های 6 ماهه بسیار وابسته است و در دو هفته اخیر بازار به‌شدت در انتظار عملکرد 6 ماهه شرکت‌ها و گزارش آنها بوده است. به ویژه صنایع رو به جلویی که شاخص ساز هستند و در این مدت نیز تاثیری زیادی بر رشد

 شاخص داشته‌اند.

شمس، گزارش‌های صنایع را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: نکاتی که لازم است در این خصوص به آن توجه کرد شامل گزارش‌های شرکت‌های بانکی و نرخ تسعیر ارزی است که باید در صورت مالی‌های آنها دیده شود و اینکه بانک مرکزی مجوز چه نرخی را برای تسعیر به آنها خواهد داد.

مدیرعامل شرکت سبدگردان پاداش سرمایه توضیح داد: در مورد شرکت‌های فلزات اساسی و پتروشیمی‌ها هم باید نوع عملکرد بررسی شود، با توجه به رویه سال‌های گذشته که معمولاً شرکت‌های پالایشگاهی، گزارش‌های خود را در موعد مقرر نمی‌دهند احتمالاً گزارش دهی این شرکت‌ها با تاخیر مواجه شود، لذا باید در مورد این صنایع با احتیاط بیشتری عمل کرد.

وی افزود: در مجموع، کلیت بازار را به تبع سودآوری، مثبت می‌بینم اما با توجه به ریسک‌هایی که وجود دارد، بازار هنوز P/E لازم را نگرفته است.

به گفته شمس، سرمایه‌گذاران با وجود اینکه می‌دانند شرکت‌ها سودآور هستند و سودهای سال آینده احیاناً از امسال بیشتر هم خواهد بود، اما هنوز هم با P/E‌های معقول و بالا سهام را نمی‌خرند و جانب احتیاط را

رعایت کرده‌اند.