تورم تولید محصولات مرغداری 34درصد
مطابق با گزارشهای مرکز آمار شاخص کل قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در تابستان سال ١٣٩٧ به عدد ٣٥٤,٥٥ رسید که ٢٧.٤٨ درصد نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) افزایش و ٣٣.٦١ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)، افزایش داشته است. گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با افزایش ٣٠.٥٨ و ٢٣.٦٦ درصدی، افزایش ٢٧.٤٨ درصدی شاخص نسبت به فصل قبل را رقم زدهاند.
همچنین گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با ٢٧.٣٥ و ٥٥.٢٨ درصد افزایش، موجب افزایش ٣٣.٦١ درصدی شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل شدهاند. درصد تغییر شاخص در 4 فصل منتهی به تابستان ١٣٩٧ هم نسبت به 4فصل منتهی به تابستان ١٣٩٦، معادل ١٩.٣٢ درصد (تورم سالانه) بوده است.
بررسی شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در تابستان ١٣٩٧ نشان میدهد که تمام استانهای کشور استانهای نسبت به فصل قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین میزان افزایش به ترتیب مربوط به استانهای گیلان و کردستان با ٥٨,٢٩ و ٥٧.٣٤ درصد است. همچنین تمام استانهای کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشتهاند، بطوری که استان تهران با ٧٧.٢٢ درصد افزایش، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به فصل مشابه سال قبل تجربه کرده است.
در تابستان ١٣٩٧ همچنین شاخص گروه مرغ به ٣٧٦,٧٥ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ٣٠.٥٨ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٢٧.٣٥ درصد افزایش یافته است. همه اقلام این گروه شامل پولت، مرغ گوشتی و جوجه یک روزه به ترتیب ٢٨.٥٥، ٢٩.٠١ و ٣٦.٧١ درصد نسبت به فصل قبل افزایش داشتهاند. همچنین پولت و مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب ٣١.٤٧، ٢٣.٩٣ و٤١.٠٢ درصد افزایش نسبت به فصل مشابه سال قبل داشتهاند.
در تابستان ١٣٩٧ شاخص گروه تخم مرغ به ٣٠١,٥٦ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ٢٣.٦٦ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٥٥.٢٨ درصد افزایش یافته است. در این گروه تخم مرغ نطفهدار و تخم مرغ خوراکی به ترتیب ١٨.٩٢ و ٢٧.٧٨ درصد نسبت به فصل قبل افزایش را نشان میدهد. همچنین اقلام مذکور نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ٣٢.٥٧، ٨٠.٢٨ درصد افزایش داشته است.
این گروه شامل کود است؛ در تابستان ١٣٩٧ شاخص کود به ٨٤٠,٦٩ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ٥.١٣ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٣.٢٠ درصد کاهش یافته است.