استعفای 4 وزیر دولت انگلستان
ساندی تایمز
روزنامه «ساندی تایمز» از احتمال استعفای ۴ وزیر دیگر در کابینه دولت لندن خبر داد. این وزرا همگی از طرفداران ماندن در اتحادیه اروپا هستند- امری که نشان از افزایش فشار همهجانبه بر «ترزا می» نخستوزیر انگلیس دارد. در گزارش این روزنامه آمده است: اتحادیه با طرح پیشنهادی ترزا میمبنی بر ایجاد سازوکار مستقلی که بر خروج انگلیس از هرگونه توافق کوتاهمدت گمرکی میان لندن-بروکسل نظارت کند؛ مخالفت کرده است. میبه دنبال نهایی کردن جزییات توافق برگزیت است حالآنکه مذاکرات به دلیل اختلافنظر طرفین درخصوص مرز ایرلند به بنبست خورده است. درهمینراستا، میپیشنهاد عقد توافق گمرکی کوتاهمدت را مطرح کرد حالآنکه طرفداران جدایی از اتحادیه اروپا میگویند حق پایان دادن به این توافق باید به انگلیس واگذار شود تا به این ترتیب، از بابت قطع وابستگی لندن به بروکسل اطمینان حاصل شود. می این هفته با وزرای کابینه خود دیدار خواهد کرد. این درحالی است که «جو جانسون» وزیر حمل و نقل انگلیس نیز که از حامیان اتحادیه اروپا بود روز جمعه استعفا داد و اعلام کرد: طرح ترزا میباعث دوپاره شدن انگلیس شده و کشور را در معرض بزرگترین بحران بعد از جنگ جهانی دوم قرار میدهد. طرح مورد نظر ترزا میبرای خروج از اتحادیه اروپا که به طرح «چکرز» معروف شده، پیش از این نیز با مخالفت چهرههای محافظهکار از جمله «بوریس جانسون»، وزیر خارجه سابق انگلیس مواجه شده بود و برخی از مخالفان با غیرقابل قبول خواندن این طرح، خواستار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بدون هیچ توافقی شدهاند. این درحالی است که «لیام فاکس» وزیر تجارت انگلیس دیروز شنبه در اظهاراتی هشدار داد که لندن ممکن است نتواند درخصوص برگزیت به توافق با اتحادیه اروپا دست یابد. وزیر تجارت انگلیس در این باره اعلام کرد: هنوز مسائل مهمی در این باره باقی مانده که درباره آن توافقی صورت نگرفته است؛ لذا پایان سختی را برای مذاکرات پیش رو داریم.
واشنگتن پست
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی پیرامون تصمیم امریکا مبنی بر سوخت نرساندن به هواپیماهای ائتلاف شرکتکننده در جنگ یمن در گزارش خود نوشت: هرچند این تصمیم با استقبال مبارزان یمنی روبرو شده است؛ اما این تصمیم نمیتواند جلوی جنگ یمن را بگیرد. در بخشی از گزارش این روزنامه آمده است: “ این اقدام امریکا مطلقا روند جنگ یمن را تغییر نخواهد داد. بحران بشری یمن رو به پیشرفت است و اکنون بیش از 14 میلیون یمنی که بیش از نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، در آستانه قحطی و گرسنگی قرار دارند.
امریکا و انگلیس و سایر قدرتهای غربی؛ نیروهای ائتلاف را در زمینههای اطلاعرسانی، حمایت لجستیکی و فروش میلیاردها دلار اسلحه یاری میرسانند و اکثر این سلاحهای فروخته شده در یمن که فقیرترین کشور خاورمیانه است؛ به کار گرفته شده است.
عربستان سعودی جمعه گذشته مدعی شد که خودش از وزارت دفاع امریکا ' پنتاگون' خواسته است سوخت رسانی هوایی به هواپیماهای جنگی سعودی را قطع کند .