بودجه یک سال طرح تحول سلامت به آموزش و پرورش داده شود

۱۳۹۷/۰۸/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۳۸۷۸
بودجه یک سال طرح تحول سلامت به آموزش و پرورش داده شود

آموزش و پرورش و بودجه آموزشی در کشورهای پیشرفته، اولویت دولت‌هاست. اما در ایران، آموزش جزو اولویت‌های آخر دولت است. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از نگاه دولتمردان و حاکمان به آموزش و پرورش، پیشنهاد داد بودجه یک سال طرح تحول سلامت به آموزش و پرورش داده شود. محمدجواد ابطحی با انتقاد از حقوق دریافتی معلمان، این امر را ناشی از بی‌توجهی دولت دانست و گفت: سال‌های سال است که دولت‌ها آموزش و پرورش را کوچک دیده‌اند و همین امر باعث شده مشکلات این حوزه بزرگ را نبینند و طبیعتا همیشه آموزش و پرورش از بقیه وزارتخانه‌ها عقب افتاده است.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در هنگام بررسی بودجه سال 97 برای اعتبارات آموزش و پرورش، زور بسیاری زد تا سهم آن از 8درصد بودجه عمومی دولت به 10/2 درصد رسید.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حتی با وجود این افزایش، باز هم آموزش و پرورش در رتبه 13 نسبت به سایر وزارتخانه‌ها قرار گرفته است.

او با بیان اینکه نگاه دولتمردان و حاکمان به آموزش و پرورش نگاه درستی نیست، تصریح کرد: همواره بحث کمبود بودجه و اعتبارات را مطرح می‌کنند در حالی که برای طرح تحول سلامت بودجه معتنابهی را اختصاص داده و می‌شود؛ حال باید پرسید اگر این میزان اعتبارات یک سال به آموزش و پرورش داده شود، چه خواهد شد؟! این نماینده مجلس در حالی که معتقد است این اتفاقات به دلیل کمبود بودجه نیست بلکه به علت نبود اراده در مسوولان است، ادامه داد: اگر به آموزش و پرورش به این دید نگریسته شود که سنگ زیرین تعلیم و تربیت و پایه اصلی در جامعه است، از هزینه‌های اضافی و آسیب‌های اجتماعی در کشور جلوگیری خواهد شد.

او گفت: بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دانش‌آموزان مهذب، خلاق و با رشد استعدادهای گوناگون انسانی در مدارس پرورش پیدا کنند، واضح است که تنها آموزش و پرورش قوی می‌تواند چنین اهدافی را محقق کند.ابطحی درباره دست خالی دولت در تخصیص اعتبارات توضیح داد: سالیانه در جداول پیوست بودجه، بودجه‌های غیرضروری به دستگاه‌های زیادی تخصیص داده می‌شود؛ مثلا 17 دستگاه متولی تدریس زبان فارسی هستند و از بودجه دولت برخوردار می‌شوند در حالی که خروجی و بازدهی ندارند. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزرای آموزش و پرورش برای کسب حق و حقوق این حوزه بیان الکن دارند، گفت: در صورت حذف این بودجه‌های اضافی، می‌توان با آن تکانی به حوزه آموزش و پرورش داد.