اخبار

۱۳۹۷/۰۸/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۳۸۸۰

افزایش تعرفه هتلینگ بیمارستان‌ها منتظر تصمیم دولت

وزیر بهداشت ضمن اشاره به سرانجام درخواست ارایه شده به دولت برای افزایش تعرفه‌های پزشکی در نیمه دوم امسال، گفت: برای تعرفه‌های ۹۸ نیز حداقل انتظارمان این است که هزینه تمام شده در سال ۹۷ به علاوه نرخ تورم در سال ۹۸ به صورت دقیق دیده و محاسبه شود.

حسن قاضی‌زاده هاشمی درباره سرانجام افزایش تعرفه‌ها در نیمه دوم سال ۹۷، گفت: با توجه به تغییراتی که در بازار اتفاق افتاد و به دنبال افزایش هزینه‌های مراکز درمانی، شورای عالی بیمه مصوبه‌ای برای همه بخش‌ها اعم از دولتی، خیریه‌ها و خصوصی داشت که بر اساس آن قرار شد به تعرفه‌های فعلی ۵.۵ درصد اضافه شود.

او افزود: با توجه به اینکه رشد دستمزد صفر بوده، تغییری نکرده و هیچ افزایشی نداشته است، اگر در این زمینه مصرّند و نمی‌خواهند به دستمزدها رقمی را اضافه کنند، حداقل در بخش هتلینگ که شامل تهیه ارزاق، ایاب‌وذهاب و خدماتی است که به صورت سرپایی برای بیماران انجام می‌شود، ۵.۵ درصد اضافه شود. در حال حاضر منتظریم تا هیات وزیران در این زمینه تصمیم بگیرد. هاشمی با بیان اینکه در عین حال برای سال آینده هم قبل از اینکه بودجه تقدیم مجلس شود، شورای عالی بیمه نظرش را درباره تعرفه‌ها اعلام خواهد کرد، افزود: این موضوع در دستور کار جلسه بعدی شورای عالی بیمه قرار دارد که تعرفه‌های سال ۹۸ را با کمک نظام پزشکی و همچنین سازمان برنامه و بودجه، بیمه‌ها و وزارت اقتصاد تقدیم دولت کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه کارشناسان روی تعرفه‌های سال آینده کار می‌کنند، اظهار کرد: حداقل انتظارمان این است که در تعرفه‌های سال آینده، هزینه تمام شده در سال ۹۷ به علاوه نرخ تورم در سال ۹۸ به صورت دقیق دیده و محاسبه شود. در غیر این صورت این بخش آسیب جدی خواهد دید. بنابراین انتظار این است که شورای عالی بیمه جز به منطق اقتصادی در این حوزه به نکته دیگری توجه نکند. در عین حال کمک هم کنند که بیمه‌ها بتوانند این‌بار را بردارند و این کمک هم باید از طریق بودجه انجام شود.

 

زلزله 5.1  ریشتری در «مردهک» کرمان

زلزله‌ای به بزرگی 5.1 ریشتر در عمق 20 کیلومتری زمین مردهک کرمان را لرزاند. این زلزله خسارت جانی و مالی نداشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: خوش‌بختانه زلزله 5.1 ریشتری در منطقه مردهک از توابع شهرستان عنبرآباد در جنوب این استان هیچگونه خسارتی نداشته است.

مجید سعیدی افزود: با وقوع این زمین لرزه بلافاصله ستاد بحران در مرکز شهرستان عنبرآباد و کرمان تشکیل شد و نیروهای امدادی به حالت اماده باش درآمدند. او اضافه کرد که زلزله در منطقه غیرمسکونی رخ داده و عمق آن هم بالا بوده است . به گزارش موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران، این زمین‌لرزه جمعه، 25 آبان 1397 درساعت 23: 47: 04 به وقوع پیوست. موقعیت و مرکز این زلزله 28.23 شمالی و 58.28 شرقی و عمق آن 20 کیلومتری از سطح زمین اعلام شده است. ر اساس بررسی‌های به عمل آمده توسط تیم‌های ارزیاب سازمان امداد و نجات این زمین‌لرزه خسارات جانی و مالی به همراه نداشته است. منطقه (دشت) مردهک عنبرآباد در فاصله 257کیلومتری جنوب کرمان قرار دارد.

افزایش غیرقابل قبول نرخ تجهیزات پزشکی

عضو کمیسیون بهداشت مجلس، بابیان‌اینکه افزایش ۳ برابری نرخ تجهیزات پزشکی به هیچ‌وجه قابل‌قبول نیست تاکیدکرد که این موضوع را بطور جدی هم از طریق این کمیسیون و هم فراکسیون غذا و دارو پیگیری خواهد کرد. یعقوب شیوباری با بیان اینکه افزایش 3 برابری نرخ دارو و تجهیزات پزشکی شرایط نامطلوبی را ایجاد خواهد کرد، گفت: ما جلسات متعددی در کمیسیون بهداشت با افرادی که در حوزه دارو فعالیت دارند از جمله شرکت‌های تولیدکننده و توزیع‌کننده دارو، وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو داشتیم و قرار بر این شده بود که مسوولان مربوطه، مشکلات ایجاد شده در حوزه دارو را رفع کنند تا در زمان تحریم با مشکل جدی مواجه نشویم.نماینده مردم میانه درمجلس، ادامه داد: هر چند درصدی افزایش نرخ تجهیزات پزشکی در این شرایط که نوسان در بازار ارز ایجاد شده امری طبیعی است، اما 3 برابر شدن این تجهیزات به هیچ‌وجه قابل‌قبول نیست و می‌تواند به این معنا باشد که یا داروخانه‌ها بی‌رویه قیمت‌ها را افزایش داده‌اند یا نظارتی بر این بخش وجود ندارد. عضو فراکسیون غذا و دارو مجلس، به خانه ملت گفت: البته باید تدابیری اندیشیده شود که دولت ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی را تامین کند تا مانع از تعطیلی کارخانه‌های فعال در این حوزه یا تعدیل نیرو در آنها و شرکت‌های دارویی شود، چرا که در شرایط کنونی تعداد زیادی از جوانان تحصیلکرده در این حوزه فعالیت دارند و از این طریق امرار معاش می‌کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، خاطرنشان کرد: اگر داروخانه‌های تولید دارو و تجهیزات پزشکی به دلیل مشکلات مالی با مشکل مواجه شده یا تعطیل شوند، قطعا ناچار خواهیم شد همان داروها را با نرخی 10 برابر گران‌تر از نرخ تولیدات داخلی از خارج وارد کنیم.