اخبار

۱۳۹۷/۰۹/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۴۶۶۴

لغو ممنوعیت واردات شیرخشک

تسنیم|در جلسه‌ای با حضور وزرای دولتی اما بدون حضور وزیر جهاد کشاورزی، اعمال ممنوعیتی که جهادکشاورزی برای واردات شیرخشک نوزاد ایجاد کرده بود، به‌دلیل جلوگیری از کمبود در بازار برداشته شد. این جلسه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس سازمان استاندارد و معاونین وزرا برگزار شد و طی آن، اعمال ممنوعیت وزارت جهادکشاورزی برای واردات ماده اولیه شیرخشک نوزاد (شیرخشک بدون چربی با ویژگی‌های خاص) به‌منظور جلوگیری از آنچه کمبود احتمالی و جلوگیری از نگرانی‌های کمبود و تأمین ایمنی سلامت جامعه برداشته شد. این جلسه در31/6/97 برگزار و ابلاغیه آن به گمرکات کشور در تاریخ 29/8/97 ابلاغ و در تاریخ 25/7/97 توسط دفتر معاون اول رییس‌جمهور به وزارت جهاد کشاورزی اعلام شد.

راه‌اندازی مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق

فارس|دبیر میز سلیمانیه عراق با بیان اینکه مرکز تجاری ایران در سلیمانیه راه‌اندازی می‌شود، گفت: با راه‌اندازی این مرکز می‌توانیم از ظرفیت 5 تا 6 میلیارد دلاری صادرات ایران به این منطقه استفاده کنیم. اسماعیل رحمانی گفت: تفاهم‌نامه‌ای در ابتدای سال برای راه‌اندازی این مرکز تجاری بین مسوولان دولتی ایران و اقلیم کردستان به امضا رسید. او گفت: با همت سازمان توسعه تجارت ایران و حمایت سرکنسول ایران در سلیمانیه تلاش می‌شود تا هر چه سریع‌تر این مرکز راه‌اندازی شود. دبیر میز سلیمانیه عراق در سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: با راه‌اندازی این مرکز تجاری، هر تاجر عراقی برای خرید کالاهای معتبر ایرانی می‌تواند به این پایگاه تجاری مراجعه کند و اجناس مورد نظر خود را در آنجا خریداری کند. او افزود: با توجه به بحث بازسازی موصل در عراق و همچنین سوریه این مرکز می‌تواند تاثیر بسزایی در توسعه روابط تجاری ایران با این منطقه داشته باشد. رحمانی با اشاره به صادرات 12 میلیارد دلاری ایران به عراق اظهار کرد: حدود 2 میلیارد دلار از این رقم به کردستان عراق صادر می‌شود، در حالی که ما می‌توانیم از ظرفیت 5 تا 6 میلیارد دلاری اقلیم کردستان برای صادرات استفاده کنیم.

نارضایتی اتحادیه از نرخ مصوب مرغ

ایسنا|رییس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی گفت: در پی رشد قیمت نهاده‌های دامی و هزینه‌های حمل و نقل، قیمت تمام شده مرغ بیش از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار است. مهدی یوسف خانی اظهار کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ برای تولید‌کننده ۷۳۰۰ تومان است و مرغ زنده در بازار به قیمت ۷۵۰۰ تومان عرضه می‌شود که با قیمت کیلویی ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد. او با بیان اینکه در هفته گذشته قیمت مرغ نوسانی نداشته است، افزود: نرخ رسمی اعلام شده از سوی ستاد تنظیم بازار برای هر کیلوگرم مرغ ۹۷۰۰ تومان است که این قیمت با توجه به نوسانات قیمت نهاده‌های دامی، عدم دسترسی آسان برای تهیه نهاده و افزایش هزینه حمل کارشناسی نیست. یوسف خانی با پیش بینی افزایش قیمت مرغ در روزهای آینده، اظهارکرد: در هفته‌های گذشته در پی عدم دسترسی آسان به نهاده‌های دامی و افزایش نرخ حمل و نقل بار، برخی از تولیدکنندگان جوجه‌ریزی را متوقف کردند که این موضوع تا حدودی در عرضه بازار تاثیرگذار بود.

رییس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی تاکید کرد: اگر ستاد تنظیم بازار به دنبال کاهش قیمت مرغ تازه به محدوده ۹۷۰۰ تومان است، باید هزینه‌های پرورش و تولید مرغ زنده را کاهش دهد تا قیمت هر کیلو مرغ زنده به حدود ۶۵۰۰ تومان کاهش یابد. یوسف خانی در پاسخ به این سوال که آیا عرضه تخم مرغ در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین شهرداری بر قیمت این محصول تاثیرگذار بوده است؟ گفت: در حال حاضر هر کیلو تخم مرغ با قیمت ۱۱ هزار و ۸۰۰ تا ۱۲ هزار تومان به دست مشتری می‌رسد و عرضه تخم مرغ وارداتی تاثیری بر قیمت‌ها نداشته، زیرا عرضه تخم مرغ وارداتی کم بوده و فقط ۱۰ درصد نیاز بازار را پاسخگو است. او در رابطه با بازار ماهی تاکید کرد: بازار با وجود اینکه در فصل مصرف ماهی قرار دارد اما به دلیل افزایش دو برابری قیمت ماهی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و کاهش قدرت خرید خانواده‌ها، از میزان مصرف ماهی کاسته شده است. این اظهارات در حالی صورت گرفت که براساس آخرین مصوبه کارگروه تنظیم بازار در تاریخ سوم مرداد ماه امسال که تصویر آن در سایت اطلاع‌رسانی قیمت‌های سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان درج شده، قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ برای مصرف‌کننده حداکثر ۸۱۷۵ تومان اعلام شده و طبق اعلام این سازمان، تا قیمت‌های جدید اعلام نشود، نرخ‌های بالاتر از آن مشمول گران‌فروشی شده و باید با آن برخورد شود.