اخبار

۱۳۹۷/۰۹/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۴۹۰۶

در سوالات آزمون وکالت سوال اختلافی وجود نداشت

رییس اسکودا در رابطه با آزمون وکالت سال ۹۷ و شبهه طرح سوالات اختلافی در این آزمون، گفت: اینکه سوال اختلافی داشته و سوال اختلافی زمانی است که دو گزینه صحیح باشد و اینکه احتمال صحت دو گزینه وجود داشته نیز در این سوال‌هایی که غیر رسمی منتشر شده و ما دیدیم وجود نداشت.

مرتضی شهبازی صبح دیروز در نشست خبری مشترک با عیسی امینی رییس کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه نهاد وکالت، به عنوان یک نهاد مدنی که مدافع حاکمیت قانون است و رسالت اصلی خود را حاکمیت قانون و استقرار قانون و تلاش برای استقرار ارزش‌هایی مانند حقوق بشر، حقوق شهروندی و مردم سالاری می‌داند، اظهار کرد: قاعدتا با این شرایط خود را پاسخگو می‌داند و با وجود اینکه به لحاظ محدودیت‌هایی که از حیث منابع داریم و با توجه به اینکه نهادهای وکالت خودگردان است و بودجه عمومی ندارد با محدودیت مالی خیلی جدی مواجه هستند و در نتیجه روابط عمومی فعالی در نهاد وکالت نداریم. رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری مرکز (اسکودا) در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه ارزیابی شما از سوالات آزمون وکالت ۹۷ به عنوان رییس اسکودا چیست؟ آیا طرح این تعداد زیاد سوال اختلافی و قوانین خاص منطقی است؟ عنوان کرد: آزمون سال ۹۷ از حیث نظم برگزاری و دقت آزمون بسیار مثال زدنی بود. هم ارزیابی خود سازمان سنجش به این ترتیب بود و هم نهاد وکالت این نظر را دارد. این آزمون بسیار منظم و دقیق برگزار شد. وی ادامه داد: در رابطه با محتوای سوالات باید بگویم که به دلیل اینکه ترتیب برگزاری آزمون با سازمان سنجش است کلید آزمون هنوز در اختیار ما قرار نگرفته است تا آن را ارزیابی کنیم بعدا ارزیابی خواهیم کرد. رییس اسکودا تصریح کرد: ایراد مطرح شده به نسبت سال‌های گذشته بسیار کم است و سوال اشتباه تقریبا در این دوره منعکس نشده است. اینکه سوال اختلافی داشته و سوال اختلافی زمانی است که دو گزینه صحیح باشد و اینکه احتمال صحت دو گزینه وجود داشته نیز در این سوال‌هایی که غیر رسمی منتشر شده و ما دیدیم وجود نداشت. ولی اختلاف نظر در حقوق را نمی‌توان انکار کرد. هیچ موضوع حقوقی نیست که مسلم باشد. اختلافی نباید مورد سوال باشد که در گزینه‌ها هم منعکس شده باشد اگر چنین مواردی باشد حتما ما بررسی می‌کنیم و راهکار مناسب اتخاذ می‌کنیم. نمی‌توانیم تا نیامدن کلید سوالات به صورت رسمی در مورد محتوای سوالات اظهارنظری کنیم. وی اظهار کرد: نهاد وکالت همیشه استقبال کرده است که هر کسی ایرادی دارد مطرح کند حتما رسیدگی خواهد شد و اگر احیانا سوالی اشتباه باشد ما هیچ ابایی نداریم سوال را خارج کنیم. سابقا هم انجام شده و بوده که سوالی اشکالی ایراد فنی داشته و آن سوال کنار گذاشته شده و حتی اینکه اگر سوالی اختلافی بوده هر دو گزینه را گزینه قابل قبول اعلام کردیم. ما از اینکه اعتراض‌ها را برایمان ارسال کنند استقبال و حتما رسیدگی می‌کنیم.

100 هزار تن روغن در اختیار صنایع روغن نباتی قرار گرفت

مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: با توجه به کافی بودن ذخایر استراتژیک روغن کشور، در یک ماه اخیر برای تامین نیاز تولید و بازار 100 هزار تن روغن خام توسط این شرکت در اختیار صنعت روغن نباتی کشور قرار گرفت. «حجت براتعلی» در گفت‌وگو با ایرنا، ذخایر موجود روغن نباتی کشور را کافی دانست و افزود: توزیع این میزان روغن خام در بین صنایع سبب شد تا روغن خوراکی مورد نیاز مردم در سطح بازار، خرده فروشی‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای به میزان لازم وجود داشته باشد. وی علت توزیع روغن خام به صنعت روغن نباتی کشور را ایجاد شرایط باثبات برای عرضه روغن در بازار دانست و تصریح کرد: روغن خام بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص داده است تا تولید روغن خوراکی در کشور متوقف نشود و کارخانجات در شرایط پایداری قرار داشته باشند.

او تصریح کرد: اکنون بیش از 550 هزار تن روغن برای مصرف بیش از سه ماه کشور در اختیار داریم.

وی مدت زمان نگهداری ذخایر روغن خام کشور را 6 ماه عنوان کرد و افزود: گردش ذخایر براساس نوع ساختار روغن خام و میزان تقاضای مداوم با روغن‌های وارداتی جدید جایگزین می‌شود و با توجه به میزان خروجی کالاها، همچنان ذخایر را در سطح تکالیف ابلاغی حفظ می‌کنیم.  وی اظهارداشت: در سال‌های اخیر در بحث تامین روغن خام در کشور اتفاق خوبی رخ داده تا جایی که با اعمال سیاست‌های وزارت جهادکشاورزی، کشت دانه‌های روغنی افزایش پیدا کرده است. براتعلی تصریح کرد: در سال زراعی 97-96 در مجموع 320 هزارتن دانه روغنی کلزا از کشاورزان خرید شد و پیش بینی می‌شود حدود 100 هزارتن دانه روغنی سویا نیز خریداری شود؛ بنابراین به نظر می‌رسد مجموع خرید دانه روغنی و خروجی استحصال روغن از محل تولید داخل به بازار عرضه مناسب باشد. وی تاکید کرد: دغدغه‌ای برای تامین روغن خوراکی مورد نیاز کشور نداریم و بخشی از نیاز کشور از محل تولید دانه‌های روغنی و بخشی از محل واردات در حال تامین است. او اضافه کرد: مصرف سالانه روغن خام کشور 1.5 میلیون تن است که بخشی از استحصال روغن دانه‌های روغنی تولید داخل، بخشی از دانه‌های روغنی وارداتی و بخشی از روغن خام ذخایر تکلیفی تامین می‌شود. وی ادامه داد: با تعیین نرخ‌های خرید تضمینی دانه روغنی به نظر می‌رسد سطح زیرکشت بطور مجدد افزایش یابد؛ این بدان معنی است که نیاز ما به واردات روغن خام در آینده کاهش خواهد یافت.