تاکید بانک مرکزی بر تقویت ارزش پول ملی

۱۳۹۷/۰۹/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۵۱۰۵
تاکید بانک مرکزی بر تقویت ارزش پول ملی

 دستور مقام معظم رهبری به بانک مرکزی برای تقویت هرچه بیشتر ارزش پول ملی و رعایت استقلال این نهاد

 

گروه بانک و بیمه |

در جلسه دوره‌ای رییس‌کل بانک مرکزی با مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی که صبح شنبه 17 آذر 97 برگزار شد. دکتر همتی به دیدار اخیر خود با مقام معظم رهبری و دستور ایشان به بانک مرکزی برای تقویت هرچه بیشتر ارزش پول ملی و نیز رعایت استقلال بانک مرکزی اشاره و اعلام کرد بانک مرکزی و نظام بانکی تمام توان مدیریتی و کارشناسی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری به‌‌کار می‌برد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، وی تاکید رییس‌جمهور درخصوص تامین سرمایه در گردش و نقدینگی مورد نیاز تولید را عنوان کرد و از مدیران عامل بانک‌ها خواست برنامه‌ریزی‌های مقتضی در این باره انجام دهند و در صورت نیاز به کمک و مساعدت بانک مرکزی اعلام کنند. دکتر همتی در ادامه به تشریح اهمیت تولید و اشتغال و ضرورت توجه ویژه به این موضوع پرداخت.

رییس‌کل بانک مرکزی به لایحه بودجه سال 1398 کشور اشاره و به برخی از جزییات درآمدهای آن تاکید کرد و گفت بودجه‌ای متناسب با شرایط ویژه اقتصادی برای سال 1398 تدوین شده و امیدواریم شرایط مناسبی در پیش داشته باشیم.

وی با توجه به برنامه بانک مرکزی برای اجرای عملیات بازار باز در جهت مدیریت سیاست‌های پولی و سود بانکی، پیش‌بینی‌های انجام شده در قانون بودجه سال 1398 برای تحقق این برنامه را تشریح کرد.

دکتر همتی از همکاری مطلوب بانک‌های کشور در تحقق برنامه‌ها و سیاست‌های بانک مرکزی برای سامان‌دهی نظام پرداخت به‌خصوص در حوزه الکترونیکی و جلوگیری از سوءاستفاده از جریان نقدینگی و صدمات ناشی از آن در بازار ارز قدردانی کرد و این همراهی نظام بانکی را عامل ایجاد ثمرات مثبت در اقتصاد کشور و ثبات و آرامش در بازار ارز دانست.

رییس‌کل بانک مرکزی درخصوص ساماندهی دستگاه‌های کارت‌خوان و چک‌های تضمینی بر کنترل و نظارت بیشتر تاکید کرد و در همین راستا نظارت بیشتر بانک‌ها بر شرکت‌های PSP را نیز مورد توجه قرار داده و اعلام کرد قطعا در صورت عدم رعایت ضوابط نظارتی بانک مرکزی توسط این شرکت‌ها مجوز آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در ادامه جلسه مدیران عامل بانک‌ها پیشنهادهای خود برای تحقق برنامه‌های حمایتی از تولید و اشتغال را عنوان کردند.مدیران عامل ضمن اعلام آمادگی برای حمایت از واحدهای تولیدی، به ضرورت شناسایی واحدهای صنعتی اشاره کردند و خواستار ارتقای بهره‌وری و نظام‌های مدیریتی واحدهای تولیدی برای بهره‌برداری بهینه از منابع سرمایه‌ای در اختیارشان شدند تا از انحراف منابع جلوگیری شود.  در همین راستا رییس‌کل بانک مرکزی از بانک‌ها خواست سرمایه در گردش تولید را در اولویت قرار دهند و سازوکارهایی داشته باشند که واحدهای تولیدی بهره‌ورتر در پرداخت تسهیلات مورد توجه قرار گیرند.

     بررسی 3   طرح اصلاح نظام بانکی در مجلس

از سوی دیگر، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تشریح اقدامات بانکی در مجلس، گفت: طرح اصلاح نظام بانکی در هفته جاری در صحن علنی مجلس اعلام وصول خواهد شد.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با ایبِنا، درباره اصلاح نظام بانکی و اقدامات صورت گرفته در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: در مجلس در خصوص اصلاح نظام بانکی، سه طرح اعلام وصول شده که شامل: ۱- طرح بانک مرکزی برای تحول بانک مرکزی­ ۲- طرح بانکداری جمهوری اسلامی که نظام بانکداری را باید مدیریت کند­ ۳- طرح تاسیس بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: کمیسیون اقتصادی وارد دستور کار بانک توسعه شده و تعدادی از مواد نیز در کمیسیون اقتصادی تصویب شده و برای سرعت بخشی به اقدامات دو سال و نیم گذشته در سرفصل‌های نظام بانکی که پیگیری‌ها پیش از این انجام شده بود، مقرر شد در حال حاضر تنها اشاره‌ای به این موضوع شود تا تکلیفی بر دولت باشد اما کمیسیون به محتوا ورود نکند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این باره، گفت: همچنین هفته گذشته در کمیسیون اقتصادی موادی به بانک توسعه اضافه شد و علاوه بر این مقرر بود بانک توسعه به ذیل بانک مرکزی اضافه شود اما در نهایت مقرر شد تا به زودی قانون بانک مرکزی به صورت مجزا به صحن علنی برود.

پورابراهیمی ادامه داد: در مجموع اقدامات صورت گرفته در مجلس در این خصوص شامل، تصویب یا ابلاغ مصوبه کمیسیون اقتصادی در خصوص اصلاح قانون بانک مرکزی در اصلاح ساختار که با تغییرات گسترده تغییر کرده و وابستگی به دولت کاهش یافته است.

وی در مجموع درباره فعالیت‌های صورت گرفته، توضیح داد: نخست اصلاح قانون بانک مرکزی مصوبه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ظرف هفته آینده به صحن علنی می‌رود، دوم بانک توسعه ظرف یک ماه آینده نهایی می‌شود و سومین اقدام درباره عملیات بانکی هم تقریبا ۵۰ درصد احکام در کمیسیون تصویب شده و ظرف دو ماه آینده به اتمام خواهد رسید.