در شهر

۱۳۹۷/۰۹/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۵۳۷۳

فروکش تلاطم بازار مسکن نزدیک است

مصطفی‌قلی خسروی، رییس اتحادیه املاک با بیان اینکه تلاطم بازار مسکن ناشی از خرید و فروش سفته‌بازانه در حال فروکش است، گفت: معاملات در ۱۸ روز ابتدای آذر ۱۳۹۷ در کل کشور و شهر تهران به‌ترتیب کاهش ۱۵ و ۶۰درصدی نشان می‌دهد.

‌قلی خسروی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از یکم تا هجدهم آذرماه ۱۳۹۷ بالغ بر ۲۷هزار و ۶۴۹ قرارداد خرید و فروش مسکن (مبایعه‌نامه) در کل کشور به امضا رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد کاهش یافته است. درخصوص اجاره نیز ۲۲هزار و ۸۴۲ مورد قرارداد امضا شده که کاهش ۱۳ درصدی اجاره‌نامه را نسبت به آذرماه سال قبل نشان می‌دهد.

وی افزود: همچنین در شهر تهران معاملات مسکن طی ۱۸ روز ابتدای آذرماه ۱۳۹۷ بالغ بر ۴۸۰۵ مورد بوده که نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش ۶۰ درصدی را نشان می‌دهد. در همین مدت ۶۶۲۴ مورد اجاره‌نامه در تهران امضا شده که نشان از افت ۱۷ درصدی نسبت به آذرماه سال قبل دارد.

خسروی در تحلیل شرایط فعلی بازار مسکن گفت: برای وضعیت فعلی از واژه کسادی استفاده می‌کنم و رکود را قبول ندارم؛ زیرا رکود به معنای آن است که هیچ معامله‌ای انجام نشود، در حالی که هم‌اکنون خرید و فروش مسکن در جریان است. اما مهم‌ترین علت اینکه معاملات بطور محسوسی کاهش یافته به افزایش قیمت مسکن ناشی از رشد بازارهای موازی و افزایش قیمت مصالح ساختمانی مربوط می‌شود.

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه معتقدم تلاطم بازار مسکن در حال فروکش است، تصریح کرد: اگر به تجربه سال ۱۳۹۱ دقت کنیم سه برابر شدن قیمت ارز به ایجاد شوک قیمتی و افت معاملات در بازار مسکن منجر شد، اما بعد از مدتی وضع به حالت عادی برگشت. در حال حاضر نیز همان اتفاق تکرار شده و انتظار داریم در ماه‌های آینده اوضاع بهتر شود.

وی ادامه داد: از انتهای سال گذشته مردم سپرده‌های خود را از بانک بیرون کشیدند و به خرید ارز، طلا و مسکن رو آوردند. در این مقطع زمانی برخی سرمایه‌گذاران به قصد فروش یا اجاره اقدام به خرید مسکن کردند. اما هم‌اکنون آن تب و تاب خوابیده و بازار به مصرف‌کنندگان واقعی رسیده و پیش‌بینی این است که بازار ملک تا پایان سال به ثبات قیمتی برسد و احتمال افزایش قیمت‌ها بعید است. سپس متقاضیان واقعی به تدریج وارد بازار مسکن می‌شوند.

خسروی درباره دیدار رییس‌جمهور با وزیر و معاونان وزارت راه و شهرسازی که روز گذشته انجام شد، اظهار کرد: این ملاقات نشان می‌دهد که موضوع مسکن برای رییس‌جمهور اهمیت بالایی دارد و آقای روحانی خواهان رونق بخش ساختمان است. در صحبت‌هایش هم به اهمیت بخش خصوصی اشاره کرد که در واقع مناسب‌ترین سیاست است. زیرا اگر دولت می‌خواهد در بخش مسکن به توفیق برسد باید بخش خصوصی را به بازی بگیرد و پشتیبان آن باشد. در غیر این صورت دولت به تنهایی نمی‌تواند نیاز سالانه کشور به یک میلیون واحد مسکونی را تامین کند.

مطالبات شهرداری از دولت  ۲۷۰۰ میلیارد تومان است

سرپرست معاونت اقتصادی مالی شهرداری تهران گفت: بر اساس تایید سازمان حسابرسی، مطالبات شهرداری تهران از دولت، 2 هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش مهر، زریر نگین‌تاجی، درخصوص سوددهی شرکت شهروند گفت: بر اساس آخرین گزارشی که در بازه زمانی 8 ‌ماهه نخست امسال بوده، این شرکت حدود ۴۰میلیارد تومان سود داشته است.

سرپرست معاونت اقتصادی مالی شهرداری تهران درخصوص واگذاری شرکت شهروند به بانک شهر نیز گفت: شرکت شهروند مبالغ زیادی به بانک‌های کشور به‌ویژه بانک شهر بدهکار است اما شهرداری تهران علاقه‌مند است که شهروند را به عنوان یک برند ملی حفظ کند و از دست ندهد. لذا ما فرایند واگذاری را معکوس کردیم و به سراغ اخذ مطالبات سنگین شهرداری از دولت رفتیم.

وی ادامه داد: بر اساس تایید سازمان حسابرسی، مطالبات شهرداری تهران از دولت، 2 هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است و در دو حوزه بافت فرسوده و توسعه مترو نیز مطالباتی از دولت داریم که پیگیر دریافت آنها هستیم.

نگین‌تاجی درخصوص نحوه تامین کالاهای شهروند در هنگام نوسانات ارزی و مشکلاتی که برای این شرکت به وجود آمد، گفت: در بحران ارزی نه‌تنها شرکت شهروند بلکه بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی در کشور با مشکل مواجه شدند اما خوشبختانه با تدابیر و سیاست‌های اتخاذشده و تلاش مدیرعامل این شرکت توانستیم این دوره را پشت‌سر بگذاریم و امروز کالاهایی با کیفیت مناسب در فروشگاه‌های شهروند عرضه می‌شود. در حقیقت می‌توان گفت شهروند ویترین اقتصادی شهرداری تهران قلمداد می‌شود.