اخبار

۱۳۹۷/۱۰/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۶۰۹۰

تاکید مدیرعامل بانک رفاه بر نقش پژوهش در بانکداری مدرن

 مدیرعامل بانک رفاه گفت: سعادت، توسعه و تعالی سازمانی در گرو پژوهش، تحقیق و نوآوری است و پژوهش رکن مهم نظام بانکی مدرن به شمار می‌رود.

به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، دکتر سهمانی مدیرعامل این بانک در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش با بیان این مطلب افزود: دورانی که به سر می‌بریم دورانی متفاوت و متغیر است به گونه‌ای که از آن به عنوان عصر اطلاعات، ارتباطات و تغییرات فزاینده یاد می‌شود. در این فضای متحول و متغیر باید خود را به ابزار پژوهش، تحقیق و نوآوری مجهز‌سازیم تا در بازار رقابتی و در حرکت با رقبا دچار خسران نشویم.

مدیرعامل بانک رفاه ادامه داد: در دنیای مدرن کنونی صنعت بانکداری با عنوان صنعتی پیشرو و خلاق یاد می‌شود که حاصل به کارگیری عنصر پژوهش در این صنعت است. هم‌اکنون صنعت بانکداری در سطح دنیا نقش بی‌بدیلی ایفا می‌کند و منشأ بسیاری از نوآوری‌ها است. دکتر سهمانی با بیان اینکه در بانکداری بین‌المللی جایگاه پژوهش جایگاه برجسته و تأثیرگذاری است، اظهار داشت: حوزه پژوهش و تحقیقات در نظام بانکی ایران و به ویژه بانک رفاه مورد توجه جدی است، اما لازم است در آینده نیز حمایت‌های بیشتری از آن صورت گیرد. در بانک رفاه آمادگی کامل از سوی مدیریت عالی برای تقویت بیش از پیش حوزه پژوهش وجود دارد. وی با تصریح اینکه ماهیت پژوهش با سایر ارکان بانک متفاوت است خاطرنشان ساخت: حوزه پژوهش حوزه‌ای منعطف، خلاق و پویاست و نیاز دارد به صورت کاملاً متفاوتی با آن برخورد شود.

مبنای علمی برای مدل‌ها اجتناب‌ناپذیر است

  مراسم افتتاحیه پنجمین دوره کنفرانس گروه مهندسان مالی و بیم‌سنجی ایران، در تاریخ 2 دی در محل دانشگاه خاتم و با حضور جمعی از فعالان عرصه مالی و بانکی، استادان و پژوهشگران برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی بانک‌پاسارگاد، در این مراسم دکتر مجید قاسمی رییس دانشگاه خاتم ضمن اشاره به مقام والای پروفسور حسابی و نگاه عمیق ایشان به انواع علوم گفت: رابطه بین استاد و دانشجو باید یک رابطه کاملاً دوستانه، متعامل و متقابل باشد. ما نظریه‌های اقتصادی بسیاری داریم که در نتیجه رابطه استاد و دانشجو تبیین و همه‌گیر شده‌اند. وی ادامه داد: ما دانشجویان و فارغ‌التحصیلان نخبه و خوبی داریم، اما در همان رشته‌هایی که این عزیزان فارغ‌التحصیل شده‌اند مشاغل خالی بسیاری هم وجود دارد. علت این ناهماهنگی این است که حوزه دانشگاهی ما نمی‌تواند باعث ایجاد مهارت شود.

وی در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت علم فلسفه به عنوان علم پایه افزود: باید توجه داشته‌باشیم که در اقتصاد نباید بطور مطلق نگاه کمی و مقداری داشته‌باشیم. این بزرگ‌ترین اشتباه یک متخصص است و همیشه جواب نمی‌دهد. هر مدلی باید مبنای تئوری و نظری داشته‌باشد. حتی در بحث‌های مالی هم مبنای نظری بسیار مهم است. در هر مدلی رابطه بین تابع و متغیر باید یک مبنای علمی داشته‌باشد.

دکتر قاسمی همچنین در خصوص تعریف و حوزه‌های مهندسی مالی، انواع رویکردهای مدلسازی، لزوم توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه مالی و بانکی، لزوم انجام پژوهش‌های دانشگاهی در زمینه علوم مالی با همکاری پژوهشگران اقتصادی و... صحبت کرد. گفتنی است کنفرانس گروه مهندسان مالی و بیم‌سنجی ایران از یکم تا چهارم دی‌ماه در محل دانشگاه خاتم و با تشکیل کارگاه‌های مهمی با موضوعاتی از قبیل تعامل ریاضیات مالی و بخش انرژی، مبانی یادگیری ماشینی در مالی و بیمه، آشنایی با سامانه معاملات الگوریتمی، کمی‌سازی ریسک اعتباری با یادگیری ماشینی و عمیق، فین‌تک و آینده خدمات مالی برگزار می‌شود.

حضور استارت‌آپ‌ها در رویداد نواندیشان فناوری مالی

دومین دوره رویداد نواندیشان فناوری‌های مالی همزمان با هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، طی روزهای ۹ و ۱۰ بهمن ماه با حضور فعالان استارت‌آپی کشور در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار می‌شود. شرکت خدمات انفورماتیک به عنوان تنها حامی دومین دوره رویداد نواندیشان فناوری‌های مالی با همکاری پژوهشکده پولی و بانکی، میزبان طرح‌های بدیع استارت‌آپ‌ها و تیم‌های ایده پرداز در حوزه‌های مرتبط با محورهای همایش اعم از پرداخت، بلاکچین، رمز ارزها، تحول دیجیتال و سایر حوزه‌های مرتبط با صنعت مالی - بانکی است. پس از بررسی اولیه طرح‌ها، از تیم‌های منتخب برای ارزیابی در مرحله نهایی دعوت خواهد شد تا ضمن حضور رایگان در فضای نمایشگاهی تخصیص یافته در بزرگ‌ترین رویداد سالانه صنعت بانکداری و پرداخت کشور، از امکان ارایه ایده، طرح و محصولات خود به هزاران بازدیدکننده فعال در صنعت بانکداری و پرداخت طی روزهای برگزاری این رویداد بهره مند شوند. گروه‌های مورد ارزیابی را صاحبان ایده، دارندگان طرح کسب و کار و MVP و طرح‌های تجاری‌سازی شده در قالب شرکت‌های نوپا، شامل می‌شوند و هر تیم حداکثر می‌تواند در یکی از سه گروه یاد شده ثبت نام کند. ایده‌ها و موضوعاتی که مرتبط با محورهای هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت باشند؛ در اولویت ارزیابی قرار دارند. مواردی از قبیل مزیت رقابتی طرح، میزان نوآوری، عدم حضور در رویدادهای مشابه یا رویداد دوره گذشته، تطابق با نیاز بازار، توجه به چالش‌های امنیتی، تطابق با قوانین رگولاتوری حوزه عملکرد و پتانسیل درآمدزایی طرح از اهم شاخص‌های ارزیابی خواهند بود.