«واردات دام زنده» جایگزین «واردات گوشت گرم» شود
رییس اتحادیه طباخان، فروشندگان کلهپاچه و سیرابی گفت: دولت باید واردات دام زنده را جایگزین واردات گوشت گرم کند تا تمامی مشکلات به وجود آمده حل و مرتفع شود. حسین رواسی در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق اصناف ایران افزود: در ماههای اخیر به دلیل کمبود دام و خروج غیرقانونی دام به خارج از کشور مشکلات عدیدهای برای طباخان به وجود آمده که شاهد افزایش قیمت بالای ۳۰ درصد بودهایم و این مساله کاهش تقاضا را به دنبال داشته است. او با بیان اینکه کله پاچه غذای سنتی مردم ایران است، تصریح کرد: کله وپاچه به عنوان غذای سنتی پرطرفدار ایران محسوب میشود و اینکه این روزها مشتری این غذا کم شده است به دلیل افزایش قیمت آن به خاطر کمبود دام در کشور است. رواسی تاکید کرد: روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن گوشت گرم به کشور وارد میشود که اگر میانگین متوسط آن را ۱۲۰تن در نظر بگیریم و آن را بر ۲۰ کیلو گوشتی که دام زنده میدهد تقسیم کنیم به معنای آن است که ۶۰ هزار راس دام زنده در خارج از کشور ذبح میشود تا این مقدار گوشت را بتوانیم به کشور وارد کنیم در حالی که اگر به جای واردات گوشت دام زنده به کشور وارد میکردند مزایای بیشتری را برای اقتصاد کشور داشت.
او اظهار کرد: اگر دام زنده به کشور وارد شود صددرصد مقرون به صرفهتر خواهد بود و میتوان از تمامی اقلام و احشام آن استفاده کرد و کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند از فردی که گوسفند را ذبح میکند تا واحدهای فروش کله پاچهای و…. نیز بیکار نمیشوند. رواسی دلیل افزایش قیمت بالای ۳۰ درصد نرخ کلهپاچه را اینگونه توضیح داد: دلایل افزایش قیمت کلهپاچه کم شدن کشتار، کم شدن دام در کشور به خاطر واردات گوشت گرم بدون کلهپاچه، افزایش قیمت آب، برق و گاز و ناتوانی واحدها در پرداخت حقوق کارگران، مالیات و حق بیمه کارگران است که این افزایش قیمتها باعث تعطیلی واحدهای صنفی شده است. رییس اتحادیه طباخان، فروشندگان کلهپاچه و سیرابی افزود: در حال حاضر بیش از یک هزار واحد دارای پروانه کسب در این صنف در استان تهران مشغول فعالیت هستند و نزدیک به حدود صد واحد نیز فاقد پروانه کسب هستند.