رییس سازمان برنامه و بودجه: تقویت و توسعه پژوهشگاهها از اولویتهای دولت است
روابط عمومی وزارت ارتباطات| معاون رییسجمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه روزگذشته با همراهی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در پژوهشگاه فضایی ایران از دو ماهواره پیام امیرکبیر و دوستی دانشگاه شریف بازدید کرد و با چگونگی بهرهبرداری از اطلاعات ماهوارهای برای پایش منابع طبیعی آشنا شد. محمدباقر نوبخت با اشاره به اینکه تقویت و توسعه پژوهشگاهها از اولویتهای دولت است، گفت: این پژوهشگاه با در اختیار داشتن دادههای اصلی و درست میتواند به برنامهریزان کشور کمک کند و در بعد نظارت بر اجرای برنامه نیز اطلاعات بسیار دقیق و درستی را در اختیار مسوولان و برنامهریزان کشور قرار دهد.
وی با اعلام اینکه تمرکز دولت به مراکز پژوهشگاهی میتواند در شرایط تحریمی کشور را بینیاز کند، افزود: دستاوردهای علمی دانشمندان جوان ما در کشور در ابعادی است که میتوانیم ماهواره را در مدار قرار دهیم و از آن استفاده کنیم و فراتر از آن دادهها و اطلاعاتی که ماهوارهها میدهند را پردازش کنیم. رییس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه یکی از معضلات کشور موضوع آب است و دادههای ماهوارهای برای مدیریت منابع آب میتواند به سازمانهای مرتبط بسیار کمک کند، تصریح کرد: در حال حاضر مطالعاتی را در ژرفای زمین برای موضوع آب انجام دادهایم و توانستیم به آبهای ژرف دست پیدا کنیم ولی آنچه که به عنوان منابع آبی در اختیار داریم محدود است و استفاده از آن به یک راهبری و مدیریت نیاز دارد. نوبخت آمایش سرزمین را با توجه به کم بودن منابع یکی از معضلات جهان دانست و گفت: دادههای ماهوارهای فرآیند تهیه سند آمایش سرزمین را تسریع و تسهیل و بهره وری ما را هم بالاتر میبرد و نه تنها سازمان برنامه و بودجه بلکه سایر دستگاههای دولتی نیز باید از این ظرفیت بزرگ استفاده کنند. همچنین در این بازدید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه همواره برای تحقق برنامههای وزارت ارتباطات همکاری داشته است، گفت: از یکسال پیش با برنامهریزی، مسیر رشد دانش فضایی را با همکاری مجموعه سازمان فضایی، پژوهشگاه فضایی و دانشگاهها برای بهرهبرداری در عرصه اجرایی کشور آغاز کردیم. آذریجهرمی با اشاره به اینکه ماهوارههای ساخته شده سفارش تولید آنها در سال 78 داده شده بود، تصریح کرد: قرار بود این ماهوارهها با دقت تصاویر 1000 متر و با همکاری دانشگاهها و مراکز علمی بینالمللی ساخته شود ولی با عدم همکاری سازمانهای بینالمللی در طراحی آنها بازنگری شد و جوانان ایرانی توانستند ماهواره را با دقت بیش از 20برابر یعنی با دقت 45 متر طراحی کنند.
آذریجهرمی در پایان اظهار کرد: جوانان در محدودیتهای مختلف توانستهاند شکوفایی خود را نشان دهند و در سایه بیتوجهیها و عدم همکاری سایر کشورها به دلیل مسائل سیاسی صنعت فضایی کشور را رشد دادند که افتخار بزرگی است و در شرایط جدید با استفاده از این دستاوردها میتوانیم به موفقیتهای بالاتری هم دست یابیم.