اخبار

۱۳۹۷/۱۰/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۷۹۸۱

دورنمایی از تجارت ایران و ایتالیا

پایگاه خبری اتاق تهران| رییس اتاق مشترک ایران و ایتالیا معتقد است که هرچند شرکت «اِنی» از شرکت‌هایی بود که پس از خروج امریکا از برجام ناگزیر به ترک ایران شد، اما خوشبختانه ایتالیا جزو هشت کشوری است که می‌تواند تا شش ماه آینده از ایران نفت بخرد. به گفته احمد پور فلاح، این مساله از این نظر مهم است که اکنون ایتالیا تنها کشور اروپایی است که مجوز خرید نفت از ایران را دارد و هم چنان این خرید را انجام می‌دهد. او با مقایسه رابطه تجاری ایران و ایتالیا نسبت به تجارت با دیگر کشورها، گفت: حتی در همین شرایط سخت هم تجارت ما روند رشد را طی کرده است و به تدریج به رکورد تجارت 7 میلیارد یورویی که ده سال پیش آن را ثبت کردیم نزدیک می‌شویم. رابطه بازرگانی ایران و ایتالیا قطع نشده و امیدواریم با اجرای تمهیداتی این رابطه پس از مهلت شش ماه این کشور برای خرید نفت از ایران هم چنان ادامه پیدا کند. رییس اتاق مشترک ایران و ایتالیا در ادامه ابراز کرد: ما در این سوی جهان به فروش نفتمان نیاز داریم اما برای ایتالیا هم راحت نیست که تنظیمات پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌هایش را تغییر دهد و به جای ایران از کشور دیگری نفت بخرد. به گفته او، پالایشگاه‌های این کشور با فرمولاسیون نفت ایران سازگار است و برای ایتالیا تغییر این تنظیمات و خرید نفت از دیگر تولیدکنندگان هزینه بر است و نیاز به سرمایه‌گذاری سنگینی دارد. او افزود: بنابراین به نظر نمی‌رسد ایتالیا اکنون تمایلی به تحمل آن داشته باشد. باتوجه به این مساله خرید نفت از ایران برای ایتالیایی‌ها به صرفه‌تر است. رییس اتاق مشترک ایران و ایتالیا اظهار کرد: بطور کلی نسبت به روابط تجاری ایران و ایتالیا خوش‌بین هستم؛ چراکه هم ایران و هم ایتالیا مصمم به ادامه همکاری‌های تجاری‌اند. هرچند در مورد کانال ارزی ایران و اتحادیه اروپا، این کشور نسبت به فرانسه و آلمان که از کشورهای پیشرو در طرح این مساله‌اند، کمتر اثرگذار است اما در ارتباط مالی با بانک‌های درجه 2 و 3 که در حوزه دلار کار نمی‌کنند، ایتالیا پیشگام است.

برنامه اصناف برای کنترل بازار آخر سال

پایگاه خبری اتاق اصناف ایران| رییس اتاق اصناف ایران گفت: برای استقبال مردم از بازار پایان سال و در نظر گرفتن توان خرید مصرف‌کنندگان فروش‌های فوق‌العاده و تخفیفات مناسب را خواهیم داشت. سعید ممبینی افزود: از واحدهای صنفی کشور خواستیم با برگزاری فروش‌های فوق‌العاده و تخفیف‌های ویژه، زمینه سهولت خرید مردم در بازار شب عید را فراهم کنند. او تصریح کرد: با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال همواره دغدغه تامین کالای اساسی و مایحتاج ضروری مردم و تنظیم بازار مطرح است؛ یکی از نکات مورد تاکید به اصناف سراسر کشور برای شب عید آن است که کمبود کالا همچون آجیل و خشکبار، میوه و اقلام تره باری مشاهده نشود زیرا سبب افزایش قیمت‌ها می‌شود. ممبینی افزود: رصد بازار و مشارکت جدی در تنظیم بازار دو خواسته مهم از اصناف است و همچنین الزامات قانونی همچون برچسب قیمت و نرخ نامه باید در محل نصب و اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام شود. رییس اتاق اصناف ایران اظهار کرد: دولت با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را تامین می‌کند اما بحثی که وجود دارد مربوط به توزیع این کالاهاست که در قالب مشخص انجام نمی‌شود و همچنین توزیع این کالاها از طریق تعاونی‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای مورد انتقاد است و کنترلی بر شیوه توزیع آنها نیست. او گفت: شبکه توزیع اصناف آماده همکاری در توزیع این اقلام اساسی بوده و پیشنهاد ما این است که به واحدهای صنفی نیز سهمیه‌ای برای توزیع اختصاص یابد اما دولت و با استقرار سامانه‌های نرم افزاری در محل، بر شیوه توزیع کنترل کند. رییس اتاق اصناف کشور گفت: البته این پیشنهاد به وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز ارایه شد که مورد استقبال قرار گرفت تا از این طریق کالاها در اختیار مصرف‌کنندگان اصلی قرار گیرد.

صادرات پرتقال باید متوقف شود

ایسنا| نایب‌رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اصفهان با تاکید بر ضرورت ممنوعیت صادرات پرتقال با نزدیک شدن به ایام نوروز، گفت: صادرات مانع ترغیب کشاورزان برای فروش محصولات کشاورزی در میادین میوه و تره‌بار می‌شود. علی مهرکش در خصوص دلایل افزایش نرخ میوه و میوه و تره‌بار، اظهار کرد: صادرات محصولات کشاورزی و شرایط جوی در گرانی سبزی و صیفی‌جات دخیل است، همچنین صادرات گوجه‌فرنگی از هفته گذشته شروع شد و تا پایان دی ماه ادامه دارد. او با بیان اینکه صادرات تاثیر مثبتی در اقتصاد کشور دارد، افزود: در واقع تفاوت قیمت ریالی با کشور همجوار زیاد است، در نتیجه کشاورز نرخ خرید محصول را دریافت می‌کند، همچنین افزایش تقاضا و عرضه ثابت محصولات کشاورزی، قیمت‌ها را دچار نوسان کرده است. نایب‌رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اصفهان با اشاره به اینکه میوه، سبزی و صیفی‌جات نسبت به سایر اقلام خوراکی ارزان‌تر است، ادامه داد: صادرات برخی محصولات ممنوع است، اما بعضا در جابه‌جایی دیگر محصولات کشاورزی در زیر بارها، محصول را چیده و اقدام به صادر می‌کنند.  او با اشاره به صادرات پرتقال تامسون شمال و کیوی، تأکید کرد: در حال حاضر باید ممنوعیت صادرات پرتقال برای مصرف شب عید در نظر گرفته شود، چراکه صادرات این محصول، موجب ۲ برابر شدن قیمت آن بعد از عید خواهد شد. در واقع استان اصفهان در زمستان، محصولی تولید نمی‌کند و سیب سمیرم موجود در سردخانه‌ها نیز به عراق و افغانستان صادر می‌شود.