حق بیمه ثالث کاهش می‌یابد

۱۳۹۷/۱۱/۰۱ - ۰۰:۳۶:۳۷
کد خبر: ۱۳۸۰۵۸

معاون اجرایی سندیکای بیمه‌گران جزییاتی از اصلاحات جدید اساسنامه این سندیکا را که برای تصویب به شورای عالی بیمه ارسال شده تشریح کرد و گفت: این اساسنامه با توجه به تحولات اخیر در صنعت بیمه تنظیم شده است.

حسن دهگاهی در گفت‌وگو با ایبِنا در خصوص تغییر اساسنامه سندیکای بیمه‌گران اظهار داشت: اساسنامه کنونی سندیکا مربوط به سال ۱۳۸۳ است و با توجه به تحولات زیادی که در صنعت بیمه رخ داده، مکاتباتی با رییس کل بیمه مرکزی داشتیم تا این اساسنامه به‌روزرسانی شود. معاون سندیکا به بند (ب) ماده ۲۱ قانون برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: براساس این بند بیمه مرکزی باید امور غیرحاکمیتی را به شرکت‌های بیمه، انجمن‌ها صنفی و سندیکاها واگذار کند. در حال حاضر بسیاری از وظایفی که بیمه مرکزی برعهده دارد غیر حاکمیتی است و امکان واگذاری و برون سپاری آن وجود دارد.

دهگاهی ادامه داد: براین اساس، پیش نویس اساسنامه جدید سندیکای بیمه‌گران در کمیسیون حقوقی سندیکا و کمیسیون راهبردی چندین نوبت مورد بررسی قرار گرفت و حدود ۳ هفته قبل این پیش‌نویس به تصویب اعضای شورای عمومی سندیکا رسید.

وی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اساسنامه جدید سندیکای بیمه‌گران را ضمانت اجرایی بیشتر برای مصوبات شورای عمومی عنوان کرد و اظهار داشت: سندیکا در حال حاضر شاید به اندازه یک اتحادیه صنفی اختیارات نداشته باشد زیرا اتحادیه‌ها می‌توانند مجوز فعالیت داده یا آن را سلب کنند. اختیارات دیگری نیز در اساسنامه جدید برای سندیکا پیش‌بینی شده است.

معاون سندیکا گفت: این امکان وجود دارد که با توجه به بند (ب) ماده ۲۱ قانون برنامه ششم توسعه، بیمه مرکزی بخش دیگری از وظایفی را که برعهده دارد به سندیکا تفویض کند. دهگاهی توضیح داد که در حال حاضر امکان دارد موضوعی در شورای عمومی سندیکا به تصویب برسد و تمامی مدیران عامل مصوبه را امضا کنند ولی این مصوبه اجرا نشود.

وی خاطرنشان کرد که این اساسنامه با کمک شرکت‌های بیمه، ۱۳ کارگروه تخصصی سندیکا و ۴ کمیسیون تخصصی آن تدوین شده و از تمامی ظرفیت کارشناسی سندیکای بیمه‌گران برای تصویب آن کمک گرفته شده است. دهگاهی درباره راننده محور شدن بیمه شخص ثالث به جای خودرو محوری گفت: اجرای این طرح نیازمند آماده شدن تمامی زیرساخت‌های لازم است و مانند کشورهای پیشرفته اجرای آن باعث کاهش حق بیمه افراد قانون مدار و افزایش حق بیمه افراد پُرریسک خواهد شد.

به گفته وی، براساس این طرح، مالک اصلی یک خودرو بیمه نامه اصلی شخص ثالث را خریداری می‌کند و افراد دیگری در آن خانواده یا شرکت که از آن خودرو استفاده می‌کنند، الحاقیه‌ای برای خود درباره رانندگی با خودروی مورد بیمه خریداری می‌کنند.

دهگاهی با بیان اینکه اجرای این قانون تکلیف قانون جدید بیمه شخص ثالث مصوب سال ۹۵ بود که باید تا پایان برنامه ششم توسعه اجرایی شود، گفت: معتقدم حداقل زمان ممکن برای اجرایی شدن آن آماده نمودن زیرساخت‌های مورد نیاز تقریباً سه سال زمان خواهد برد. معاون سندیکای بیمه‌گران درباره بیانیه انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه خاطرنشان کرد: انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه‌زاده خود سندیکای بیمه‌گران است و ما نگاه حمایتی به آن داریم. وی با تاکید بر اینکه سندیکا هیچ مشکلی با انجمن‌ها و مجامع صنفی ندارد و حتی آماده کمک و همکاری با این مجموعه‌های صنفی است، اظهار داشت: نمایندگان سندیکا در کمیسیون‌های حل اختلاف مالیاتی از حقوق نمایندگان حقیقی و حقوقی شرکت‌های بیمه دفاع می‌کنند.