چرا سیمکارت خود را یوسیم کنیم؟
با وجود سرمایهگذاری سنگین اپراتورهای موبایل برای توسعه نسل 4 ارتباطات در کشور، هنوز بسیاری از مشترکان دلیل کافی برای تعویض سیمکارت قدیمی خود با USIM نمیبینند. این گزارش مهمترین دلایل ضروری برای این تغییر را یادآوری میکند.
کاربران بیشتر به اینترنت ثابت تمایل دارند یا اینترنت همراه؟
با وجود افزایش علاقه و وابستگی مردم به استفاده از اینترنت، جدیدترین گزارش وضعیت بازار ارتباطی کشور نشان از کاهش شیب رشد تعداد مشترکان اینترنت پهنباند در کشور در سه ماهه دوم سال جاری نسبت به سه ماهه ابتدای سال دارد. براساس این آمار تا پایان شهریور ماه 97 در مجموع حدود 71 میلیون مشترک اینترنت پهنباند در کشور وجود داشت که از این تعداد، 10 میلیون مشترک «اینترنت پهنباند ثابت» و 61 میلیون مشترک «اینترنت پهنباند سیار» بودهاند. اما در فصل تابستان در مقایسه با فصل بهار 97 تعداد مشترکان اینترنت پهنباند حدود یک و نیم میلیون نفر کاهش یافت و رشد تعداد مشترکان اینترنت پهنباند سیار ادامه یافت تا شاخص ضریب نفوذ این بخش از 73.16 درصد در فصل بهار به 74.58 درصد در فصل تابستان برسد.این آمار نشان میدهد به دلایل متعددی بازار مشترکان اینترنت ثابت در حال کوچکشدن و بازار اینترنت موبایل در حال توسعه است.
اینترنت موبایل سریعتر است یا اینترنت ثابت؟
آخرین بررسی شرکت «Ookla» از وضعیت جهانی اینترنت که آماری ماهانه را دربرمیگیرد نشان میدهد سرعت اینترنت موبایل ایران بالاتر از میانگین جهانی است.
طبق این آمار، ایران در زمینه سرعت اینترنت موبایل از بین ۱۲۴ کشور بررسی شده در رتبه ۵۸ قرار گرفته است. این در حالی است که ایران در شاخص اینترنت ثابت در شرایط نامناسبی قرار دارد و در بین ۱۳۳ کشور بررسی شده، با دو رتبه بهبود در جایگاه ۱۰۷ قرار گرفته است.در این بازه زمانی، میانگین سرعت اینترنت موبایل ایران برای دریافت، ۲۳.۷۹ مگابیت در ثانیه و میانگین ارسال ۹.۳۴ مگابیت بر ثانیه بوده است. نکته قابل توجه اینجاست که بر اساس آمار این شرکت، میانگین سرعت جهانی برای دریافت ۲۲.۸۱ و برای ارسال ۹.۱۳ مگابیت است که ایران در هر دو دسته، از این میانگین بالاتر است.اما وضعیت اینترنت ثابت برعکس است و ایران حتی به میانگین جهانی، یعنی ۴۶.۴۱ مگابیت برای دریافت و ۲۲.۴۸ مگابیت برای ارسال نزدیک نیست. میانگین سرعت اینترنت ثابت در ایران معادل ۱۲.۱۴ مگابیت برای دریافت و ۵.۲۷ مگابیت برای ارسال است.ابزارSpeedtest، محصول پرچمدار شرکتOokla، یکی از معروفترین ابزارها برای اندازهگیری سرعت اینترنت در ایران است و کاربران به خوبی با آن آشنا هستند. همین مساله باعث میشود تا بتوان به این آمار اتکا کرد.
سریعترین سرعت و کاملترین پوشش اینترنت 4G متعلق به کدام اپراتور است؟
نقطه عطف توسعه پهنباند سیار در کشور را باید مصادف با شکسته شدن انحصار خدمات نسل سوم ارتباطی در سال 93 دانست که پس از آن، اپراتورهای موبایل به سرعت سرمایهگذاری برای توسعه نسل 3 و 4 را آغاز کردند.
بهطوری که اپراتور اول تلفن همراه کشور، در کمتر از ۳سال پس از دریافت پروانه ارتقاء شبکه خود به نسلهای ۳، ۴ و بالاتر در ۲۷ اسفندماه سال ۱۳۹۴، توانست در برنامهای فشرده تمام شهرهای کشور را تحت پوشش اینترنت پرسرعت قرار دهد و در ۱۶ بهمن ۱۳۹۶، در مراسمی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مشهد مقدس، تکمیل پوشش سراسری نسل ۳ و ۴ اینترنت همراه اول در تمام ۱۲۴۶ شهر کشو، به صورت رسمی اعلام شد.این ارایهدهنده اولین خدمات موبایل در کشور، حتی به عنوان اولین ارایهدهنده فناوری نسل ۴.۵ تلفن همراه نیز شناخته شد.حداکثر سرعت اینترنت همراه در کشور یک گیگابیت بر ثانیه است که 25 اردیبهشت97، در برنامهای با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تست و ثبت شد که بیشترین سرعت ارایه شده در نسل ۴.۵ تلفن همراه کشور است.
اینترنت نسل ۴ چه مزیتی نسبت به نسلهای پایینتر دارد؟
با راهاندازی شبکه نسل ۴ همراه اول در بهار ۱۳۹۴، مشترکین تلفن همراه و کاربران خدمات باند پهن همراه اول توانستند از اینترنت نوترینو نسل چهارم (شبکه LTE) و سرعت بالای این سرویس بهرهمند شوند. سرعت این سرویس بسته به میزان فاصله مشترک از آنتن تا چهار برابر بیشتر از سرعت نسل سوم است.سرعت چهار برابر این سرویس نسبت به نسل سوم، امکان مشاهده فایلهای ویدئویی با کیفیت HD، انجام بازیهای آنلاین بدون تاخیر زمانی، استفاده همزمان برای چند کاربر بدون کاهش کیفیت و استفاده از برنامههای کاربردی و خدمات مبتنی بر اینترنت با سهولت و کیفیت بیشتر فراهم شد. همچنین این نسل نیز امکان استفاده از مودم را دارد که در نسل چهارم تعداد افراد بیشتری میتوانند از یک سرویس اینترنت استفاده کنند بدون اینکه سرعت سرویس کند شود.
آخرین نسل شبکه تلفن همراه (LTE) به امکان تماس صوتی مجهز شده است و برای مشترکین امکان مکالمه با بهترین کیفیت را فراهم میکند.
پایان جستوجو برای دلایل کندی اینترنت و راهحل افزایش سرعت دیتا
کندی و اختلال هرازگاهی گریبانگیر مشترکان اینترنت کشور میشود و اتفاقات غیرمعمول از جمله محدودیتهای مقطعی و افزایش استفاده از فیلترشکنها به کندی سرعت سرویس اینترنت مشترکان دامن میزند.همچنان که از سال پیش تاکنون پس از فیلتر شدن تلگرام در کشور تعداد استفادهکنندگان از فیلترشکن بطور چشمگیری افزایش یافت که این ابزار به خودی خود و به شکلی غیرمعمول از سرعت اینترنت کاربر میکاهد و از آنجا که اغلب فیلترشکنهای رایگان دارای کیفیت تضمین شده نیستند موجب کندی و اختلال اینترنت خارج از اختیار شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنتی میشوند. در این بین افزایش میانگین سرعت اینترنت، راهحل موثری برای کاهش نارضایتیها از پیشامدهای اینچنینی است. در گذشته که سرویس اینترنت روی نسلهای قبلی موبایل سرعت به مراتب کمتری نسبت به نسلهای امروزی داشت، بروز هر گونه اختلال در اینترنت، در عمل سرویس اینترنت همراه را مختل میکرد اما اکنون به مدد فراگیر شدن نسلهای 3 و 4 موبایل، تعداد کمی از مشترکان از این اتفاقات به صورت جدی متاثر میشوند و حتی این تاثیرات با ارتقای نسل شبکه مورد استفاده مشترک به صورت قابل ملاحظهای کاهش مییابد و کم اثر میشود.
4.5G با 4G تفاوتی دارد؟
علاوه بر 4G، همراه اول 11 هزار سایت شبکه 4.5G در سراسر کشور راهاندازی کرده که این سرویس حتی دارای مزیتهایی در مقایسه با 4G است.میانگین سرعت دانلود در بستر 4.5G حدود 2 تا 3 برابر بیشتر از 4G است و حتی سرعت دانلود تا G 1.3 نیز میرسد. تاخیر در اینترنت نسل 4.5G کمتر از تاخیر در نسل 4G است و میزان تاخیر در این نسل تا 10 میلی ثانیه کاهش مییابد. در شبکه 4.5G تعداد اتصالهای بسیار بیشتری را به صورت همزمان، نسبت به شبکه 4G میتوان ایجاد کرد. امکان پشتیبانی از فناوری اینترنت اشیاء باند باریک (nB-IOT)، تجمیع LTE و WiFi (LWA) که در نسل4G وجود ندارد اما در شبکه 4.5G امکانپذیر است. مشترکین برای استفاده از شبکه پرسرعت 4.5G باید سیم کارت خود را به USIM تعویض کنند و گوشی با قابلیت پشتیبانی از 4.5G داشته باشند که پس از آن در صورتی که مشترکین در مکانهای تحت پوشش آنتن دهی ۴.۵G همراه اول قرار بگیرند میتوانند از اینترنت پرسرعت ۴.۵G استفاده کنند.
شرایط استفاده از اینترنت نسل 4
برای اینکه مشترک بتواند از اینترنت نسل 4 استفاده کند تلفن همراه وی باید قابلیت استفاده از شبکه ۴G را داشته باشد. برای اطمینان از این مساله میتوانید به راهنمای تلفن همراه خود یا تنظیمات شبکه آن مراجعه کنید. باید سیمکارت نسل چهارم (USIM) تهیه و جایگزین سیم کارت قبلی خود کنید. یک بسته اینترنت بخرید. شبکه LTE را در تنظیمات گوشی خود فعال کنید و در محدوده پوشش شبکه ۴G قرار بگیرید
چه طور از امکان VoLTE برای استفاده همزمان از دیتا و مکالمه در نسل 4 استفاده کنیم؟
برای پشتیبانی از مکالمه صوتی در شبکه ۴ G یا LTE استفاده از فناوری انتقال صدا بر بستر نسل چهارم تلفن همراه (Voice over LTE) یا (VoLTE) ضروری است و بدون استفاده از این فناوری نمیتوان در شبکه نسل چهارم تماس برقرار کرد. تماس VoLTE از بستر شبکههای ۲G و ۳G نمیگذرد و علاوه بر این تجربه مکالمه صوتی با کیفیت، امکان استفاده همزمان از صوت و دیتا را فراهم میکند برای مثال مشترکین میتوانند حین مکالمه بر بستر اینترنت پیغام، عکس، ویدیو و محتوای دیگر دریافت و ارسال کنند.
نحوه برقراری تماس از طریقVoLTE هیچ تفاوتی با تماس عادی ندارد و تمام مشترکینی که دارای تلفن همراه با قابلیت VoLTE باشند با قرارگرفتن در پوشش شبکه LTE و برقراری تماس به صورت معمول، تماس VoLTE خواهند داشت. گوشی مشترک باید حتما از قابلیت VoLTE پشتیبانی کند که در حال حاضر گوشیهای Huawei P۱۰ و Huawei p۱۰+ و Samsung S۸ و Samsung S۸+ و LG M۷۰۰ یا مدل Q۶ Plus و LG M۷۰۰ یا مدل Q۶ Prime اولین مدلهای تلفن همراه با قابلیت پشتیبانی از VoLTE همراه اول هستند و مدلهای دیگری نیز به این لیست اضافه خواهند شد. مشترکینی که دارای این تلفنهای همراه هستند میتوانند با شمارهگیری *۱۰*۲۴۵۱# و در صورت نیاز به روزرسانی گوشی خود، این سرویس را فعال کنند. اگر گوشی مشترک این قابلیت را نداشته باشد، این مطلب با شمارهگیری *۱۰*۲۴۵۱# به وی اعلام میشود. برای استفاده از VoLTE همراه اول، باید سیم کارت مشترکUSIM باشد اما برای برقراری تماس VoLTE دیتای تلفن همراه مصرف نمیشود.
چگونه سیم کارت خود را به رایگان با یوسیم تعویض و سیمکارت جدید را دریافت کنیم؟
تمامی مشترکین دایمی و اعتباری همراه اول که تاکنون اقدام به تعویض یوسیم نکردهاند، میتوانند به صورت رایگان سیم کارت خود را به سیم کارت یوسیم تعویض کنند و هدیه بگیرند. مشترکین اعتباری ۱۵ گیگابایت اینترنت ۳۰ روزه و مشترکین دایمی ۲۰ گیگابایت اینترنت ۳۰ روزه حداکثر تا یک هفته پس از تعویض یوسیم دریافت میکنند.
2 راه برای تعویض سیم کارت فعلی به سیم کارت یوسیم وجود دارد: اول؛ پیامک کردن کد پستی محل سکونت به سرشماره ۸۹۶۲؛ مشترکین دایمی و اعتباری همراه اول میتوانند کد پستی محل سکونت خود را به صورت پیامک به سرشماره ۸۹۶۲ ارسال کنند، همراه اول یوسیم هدیه را به صورت رایگان از طریق پست به آدرس محل کد پستی پیامک شده ارسال خواهد کرد.برای این کار، مشترک باید به چند نکته توجه داشته باشد؛ اینکه پیش از ارسال پیامک، از صحت کد پستی ارسال شده اطمینان حاصل کند، یوسیم فقط برای مشترکینی که گوشی هوشمند با قابلیت پشتیبانی از شبکه ۴G یا ۴.۵G دارند و سیم کارت همراه اول حداقل یک هفته گذشته در آن گوشی بوده است ارسال خواهد شد. هزینه فعالسازی یوسیم برای این گروه از مشترکین رایگان است.دوم؛ مشترکان با مراجعه حضوری به فروشگاههای زنجیرهای همراه اول، مراکز تلفن ثابت و دفاتر خدمات ارتباطی (دفاتر بخش خصوصی) میتوانند اقدام به تعویض سیم کارت فعلی خود با سیمکارت یوسیم کنند که در دفاتر منتخب همراه اول تعویض برای افرادی که پیش از این یوسیم نگرفتهاند به صورت رایگان انجام میشود.
چگونه سیم کارت یوسیم را فعال کنیم؟
پس از دریافت یوسیم، مشترکین باید 3 مرحله را برای فعالسازی یوسیم انجام دهند.
۱. کد *۱۰*۴۵*شماره سریال ۱۹ رقمی پشت سیم کارت# را با سیم کارت فعال فعلی خود شمارهگیری کنند.
۲. PIN ۱ یوسیم را وارد کنند.
در صورتی که شماره سریال یوسیم و PIN ۱ متناظر با آن به درستی وارد شده باشند سیم کارت فعلی پس از یک ساعت غیر فعال شده و یوسیم جدید فعال خواهد شد.
۳. سیم کارت قبلی خود را از گوشی خارج کنند و یوسیم را در گوشی قرار دهند.
مشترکان برای دریافت هدیه توجه داشته باشند که حداکثر یک هفته پس از تعویض یوسیم، بسته اینترنت آلفا+ ۳۰ روزه ۱۵گیگابایت برای مشترکین اعتباری و ۲۰ گیگابایت برای مشترکین دایمی به صورت رایگان فعال خواهد شد. برای استفاده از شبکه ۴G باید در قسمت تنظیمات تلفن همراه، تنظیمات اینترنت را روی سرویس 4G یا LTE قرار دهند. مهلت تعویض یوسیم و بهره مندی از بسته اینترنت هدیه فقط ۱۵ روز است و در صورت عدم تعویض یوسیم در مهلت مقرر بسته هدیه اینترنت غیرفعال میشود.
چگونه با پیشنهاد تعویض سیمکارت به USIM اینترنت رایگان دریافت کنیم؟
مشترکان علاوه بر اینکه با تعویض سیمکارت خود به سیمکارت USIM از اپراتور هدیه میگیرند، میتوانند با پیشنهاد کردن تعویض سیمکارت به USIM به دیگران نیز هدیه دریافت کنند. براساس طرح همراه اول، مشترکان این اپراتور از ابتدای دی ماه ۱۳۹۶ تاکنون میتوانند با تشویق مشترکینی که تاکنون از اینترنت نسل ۴ استفاده نکردهاند، بسته اینترنت ۵ گیگابایت یک ماهه هدیه بگیرید.
برای این کار باید چند اقدام را انجام دهید:
۱- اگر گوشی تلفن همراه دوستانتان از نسل ۴ پشتیبانی نمیکند، آنها را تشویق به تعویض گوشی کنید.
2- اگر گوشی تلفن همراه آنها از نسل ۴ پشتیبانی میکند اما تاکنون یوسیم دریافت نکرده اند، آنها را تشویق به تعویض سیمکارت فعلی شان با سیمکارت یوسیم کنید.
۳- اگر تنظیمات گوشی آنها برای استفاده از نسل ۴ صحیح نیست، آنها را در انجام این کار کمک کنید.
در نهایت پس از اینکه دوستانتان برای اولینبار موفق به استفاده از اینترنت نسل ۴ شدند از آنها بخواهید تا شماره شما را با شمارهگیری کد دستوری *۱۰*۳۴۳*۱# به همراه اول اعلام کنند تا کد فعالسازی بسته هدیه خود را دریافت کنید.
درگاه USSD با عنوان «دوستاتو یوسیمی کن» با شماره *۱۰*۳۴۳# برای این طرح در نظر گرفته شده است. زیر منوها به شکل ذیل است:
استعلام معرف: *۱۰*۳۴۳*۰#
اعلام معرف: *۱۰*۳۴۳*۱#
راهنما: *۱۰*۳۴۳*۹#
مشترکین برای استفاده از این طرح باید به چند نکته توجه کنند؛ همه مشترکین دایمی و اعتباری قدیمی و جدید همراه اول میتوانند با تشویق سایر مشترکین به اولین استفاده از اینترنت نسل چهارم، بسته هدیه دریافت کنند، هر مشترک جدید نسل ۴ میتواند فقط یک نفر را به عنوان معرف انتخاب کند. هر مشترک از زمان اولین استفاده از اینترنت نسل ۴، تنها ۱ ماه فرصت دارد تا معرف خود را اعلام کند. مشترک میتواند از سوی چند مشترک جدید به عنوان معرف شناسایی شود. معرف در یک زمان نمیتواند ۲ بسته رزرو داشته باشد بنابراین اگر مشترک یک بسته هدیه را رزرو بسته اینترنت فعلی خود قرار داده باشد و اقدام به شمارهگیری کد هدیه دیگر کند با خطا مواجه خواهد شد بنابراین باید تا فعال شدن بسته هدیه خود صبر کند تا امکان رزرو یک بسته هدیه دیگر برای وی فراهم شود. اختصاص هدیه معرف به علت زمانبر بودن پردازش اطلاعات، ممکن است با چند روز تأخیر اتفاق بیفتد.
نسل 4 موبایل، تجربه جدید خوشایندی که عادت میشود
بسیاری از فناوریهای جدید برای افراد جالباند اما برخی از آنها کاربران را شیفته خود میکنند بطوری که آنچه که تا چندی پیش وجود نداشته به سرعت به یک عادت جداییناپذیر در زندگی روزمره تبدیل میشود.
اینترنت پر سرعت از این دست فناوریها است که کاربر پس از تجربه کار با سرعت بالای اینترنت هرگز نمیتواند به بازگشت به سرعت پایینتر فکر کند حتی اگر تا روز پیش با همان سرعت کمتر امور خود را حل و فصل میکرد. به همین دلیل است که مشترکان وقتی از سرعت اینترنت 3G رضایت دارند اما برای تجربه خوشایندتر سیمکارت خود را یوسیم میکنند.