کودکان خیابانی قاچاقی وارد کشور میشوند؟
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از اداره امور اتباع وزارت کشور خواست کودکان خیابانی را شناسایی کنند و به آنها کد قابل رهگیری اختصاص دهند تا هویت، نحوه ورودشان به کشور و شرایط آنها مشخص شود.
حبیبالله مسعودی فرید در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه درخواست بهزیستی به عنوان نهاد متولی رسیدگی به امور کودکان خیابانی که گفته میشود ۶۸درصد آنان در تهران جزو اتباع هستند، از دفاتر و ادارت مربوط به امور اتباع برای ساماندهی آنان چیست؟ اظهارکرد: برای اینکه متوجه شویم چرا این کودکان در خیابان هستند، نیاز به شناسایی دقیق آنان داریم تا با شناسایی دقیق ببینیم آیا آنها قاچاق میشوند یا به صورت توریستی همراه با خانواده به کشور میآیند و کسب و کار میکنند؟.
او ادامه داد: در همه کشورها خصوصا کشورهای مبتنی بر رفاه این امکان وجود ندارد که فردی با ویزای توریستی به کشوری سفر کرده اما بعد از یک هفته به کشورش بازنگردد و در آن کشور به کسب و کار بپردازد زیرا در آن کشورها افراد رصد میشوند، البته این موضوعی است که نهادهای انتظامی و اداره امور اتباع باید به آن توجه کنند.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: آنچه که برای ما اهمیت دارد این است که آیا کودک مورد کودک آزاری قرار میگیرد؟ یا اینکه در کدام خانواده است؟ طبیعتا وقتی این کودکان شناسایی شوند و کدی به آنها داده شود که قابل رهگیری باشد، میتوانیم مطمئن باشیم که برای آنها اتفاقی نمیافتد. در این راستا اگر اداره اتباع بتواند این نقش را ایفا کند و پیگیر این باشد که کودکان قاچاق نشوند، حتما موثر واقع خواهد شد.
فرید با بیان اینکه بهزیستی در نهایت متولی پذیرش و ارایه خدمات به این کودکان خواهند بود و اگر برای این موج حدی متصور نشوند و کنترلی صورت نگیرد، قطعا با شکست روبرو میشویم، به ایسنا گفت: در دنیا دولتهایی با نام دولت رفاه هم با چالش روبه رو شدند و مقداری در سیاستهای رفاهی خود تجدید نظر کردهاند، بنابراین باید بهروی موضوعات اتباع بیگانه و پناهندگان مدیریتی انجام شود و سیاستها نیز واضح و شفاف باشد.
او در پایان گفت: از اداره امور اتباع درخواست داریم این افراد را شناسایی کنند، زیرا برای ساماندهی این کودکان لازم است نحوه ورود، شرایط و هویت آنها مشخص شود.