اخبار

۱۳۹۷/۱۱/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۸۶۰۰

تامین حق‌آبه ۲۷ تالاب کشور

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۳۵ درصد تالاب‌های جهان خشک شده‌اند، گفت: معادل ۱۰ درصد گازهای گلخانه‌ای که از طریق سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود همین پهنه‌های تخریب شده تالاب‌ها تولید و منتشر می‌کنند. حمید ظهرابی با اشاره به اینکه تالاب‌ها یکی از مهم‌ترین اکوسیستم‌های طبیعی است گفت: بر اساس برآوردها ارزش اکولوژیک تالاب‌ها ۱۰ برابر جنگل‌ها است که نقش بسیاری در ترسیب دی اکسید کربن بر عهده دارند. او ادامه داد: در حال حاضر ۲۳۳۷ تالاب در کنوانسیون بین‌المللی رامسر ثبت شده است که در کشور ما نیز ۳۵ تالاب تحت ۲۴ عنوان به ثبت کنوانسیون حفاظت از تالاب‌ها رسیده است البته برخی رامسر سایت‌ها مثل ارژن و پریشان دو تالاب مجزا هستند اما تحت یک عنوان به ثبت رسیده‌اند که مساحت آن ۱.۵ میلیون هکتار است. معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با تأاید بر اینکه تالاب‌ها در کشور خشک مثل ایران ارزش چند برابری پیدا می‌کنند، گفت: امسال روز جهانی تالاب‌ها شنبه ۱۳ بهمن در بندرخمیر استان هرمزگان برگزار می‌شود. شعار روز جهانی تالاب‌ها «در مواجهه با تغییر اقلیم ناتوان نیستیم» است. ظهرابی با تأکید بر اینکه سازمان محیط زیست تلاش می‌کند مدیریت تالاب‌ها را به شکل اصولی پیش ببرد، گفت: مدیریت زیست بومی یا مدیریت اکوسیستمی را به عنوان سیاست اصلی در سازمان محیط زیست در مورد حفاظت و احیای تالاب‌ها پیگیری می‌کنیم که در این سبک مدیریتی همه ذی‌نفعان بخش خصوصی، سازمان‌های مردم نهاد و مردم محلی در برنامه حفاظت و احیای تالاب و حتی در مرحله اجرا حضور و مشارکت دارند. هدف از مدیریت اکوسیستمی این است که منافع همه گروه‌ها در راستای توسعه پایدار محقق شود. او ادامه داد: تاکنون برنامه مدیریت زیست بومی ۱۴ تالاب به تصویب رسیده است همچون برنامه زیست بومی ۷ تالاب دیگر تدوین شده و در مرحله تصویب قرار دارد افزون بر اینها برنامه ۶ تالاب در مرحله تدوین است. او با تأکید بر اینکه تأمین منابع آب مورد نیاز برای احیای تالاب‌های تخریب شده نکته بسیار مهمی است، گفت: در همین راستا بر اساس قانون حفاظت و احیای تالاب‌ها که سال گذشته به تصویب مجلس رسید حق‌آبه مورد نیاز ۲۷ تالاب تعیین شده است.

جزییات «بیمه دانشجویی» تامین اجتماعی

بخشنامه بیمه دانشجویان دانشگاه‌ها، سه هفته گذشته از سوی سرپرست سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شد و از این پس دانشجویان نیز می‌توانند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و از مزایای آن بهره مند شوند.

در متن بخشنامه بیمه دانشجویان دانشگاه‌ها که از سوی سرپرست سازمان تأمین اجتماعی به ادارات کل استان‌های این سازمان ابلاغ شده آمده است که به منظور تعمیم و گسترش پوشش بیمه به آحاد افراد جامعه، دانشجویان دانشگاه‌ها با ارایه کارت دانشجویی معتبر بر اساس درآمد مبنای پرداخت حق بیمه که از

 ١‌‌‌ / ١ برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار کمتر نخواهد بود، از تاریخ ۳۱ شهریور مشمول مقررات مربوط به قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفته‌اند و می‌توانند با بیمه‌پردازی تحت پوشش این سازمان قرار بگیرند. بر اساس این بخشنامه، چنانچه دانشجو صرفاً به تحصیل اشتغال داشته و تحت تکفل قانونی پدر یا مادر باشد، بهره‌مندی وی از خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی به تبع والدین، همزمان با بیمه‌پردازی در قالب بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد (بیمه دانشجویی) با رعایت سایر شرایط مقرر امکان پذیر خواهد بود. همچنین در این بخشنامه با اشاره به ضوابط دریافت مستمری آمده است که با توجه به اینکه تحصیل، شغل تلقی نمی‌شود لذا در صورتی که دانشجو طبق ضوابط مربوطه مشمول دریافت مستمری بازماندگان باشد، پذیرش درخواست و عقد قرارداد با وی همزمان با دریافت مستمری در چارچوب قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد (بیمه دانشجویی) بلامانع است. بدیهی است در سایر موارد، اجرای دقیق ضوابط و مقررات قانون یادشده شامل شرط سنی، دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه و... در مورد این قبیل از افراد الزامی خواهد بود.