شکاف 13 هزار میلیاردی منابع و هزینه‌ها برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

۱۳۹۷/۱۱/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۸۷۱۸
شکاف 13 هزار میلیاردی منابع و هزینه‌ها برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

گروه اقتصاد کلان |

جمشید تقی زاده، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری آخرین اخبار از زمان پرداخت عیدی، وام و سفرهای بازنشستگان را اعلام کرد و خبر داد که طبق وعده رییس سازمان برنامه، عیدی بازنشستگان کشوری تا آخر بهمن همراه با حقوق به نحو شایسته پرداخت می‌شود. او همچنین درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیز توضیح داد که برای سال آینده به ۱۵ هزار میلیارد تومان برای همسان‌سازی نیاز داریم ولی پیشنهاد دولت ۲,۰۰۰ میلیارد تومان بوده است

   افزایش 25 درصدی اعتبار سفرها

به گزارش «تعادل» جمشید تقی‌زاده، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و اقدامات خوبی در این مدت صورت گرفته است گفت: افق‌های روشنی پیش روی ما قرار گرفته است. امروز خبرهای خوشی برای بازنشستگان داریم. بر اساس طرح «در خانه نمانیم» اعتبارات سفرها را تا ۲۵ درصد افزایش می‌دهیم.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار سهمیه و در سال جاری ۲۰۰ هزار سهمیه سفر داشتیم، گفت: با دستور وزیر رفاه اخیراً این سهمیه ۲۵ درصد افزایش یافته و ۵۰ هزار سهمیه برای سفر اضافه شده که با کمک هزینه ۷۴۰ هزار تومان برای یک بازنشسته و همراه انجام می‌شود.

تقی‌زاده ادامه داد: ۷۰ درصد تخفیف برای بازنشستگان در هتل‌های ایرانگردی و جهانگردی درنظر گرفته بودیم که ادامه دارد. تا امروز یک میلیون سفر با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان در طول سال‌های گذشته انجام شده است.

   آغاز ثبت‌نام برای پرداخت «وام» در سال ۹۸

جمشید تقی‌زاده با بیان اینکه پرداخت تسهیلات رفاهی در قالب وام ضروری بازنشستگان پیرو تاکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بهبود معیشت بازنشستگان و ارایه خدمات رفاهی و از جمله سیاست‌های رفاهی دولت تدبیر و امید و به تبع آن صندوق بازنشستگی کشوری است، گفت: امسال پرداخت وام ضروری به مبلغ 5 میلیون تومان برای 400 هزار نفر از بازنشستگان و موظفین صندوق بازنشستگی کشوری با اعتبار 2 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد، که مرحله نخست ثبت‌نام اینترنتی آن در شهریور امسال به مدت یک ماه انجام و حدود 200 هزار نفر از بازنشستگان و موظفین، ثبت‌نام و واجد شرایط دریافت وام شدند.

وی افزود: مرحله نخست پرداخت وام 5 میلیون تومانی بازنشستگان و موظفین صندوق از مهرماه امسال آغاز شد که این مبلغ هر ماه به حساب واجدین شرایط و براساس نوبت‌بندی انجام شده با اولویت «کمترین مجموع وام دریافتی» و «کمترین حقوق دریافتی» و با توجه به سقف اعتبار تخصیصی توسط بانک عامل، پرداخت شده که تاکنون چهار مرحله آن برای 130 هزار نفر اجرایی شده است و قرار است تا فروردین ماه سال آینده تمامی واجدین شرایط مرحله نخست، وام خود را دریافت کنند. تقی‌زاده تصریح کرد: با توجه به 200 هزار فقره تسهیلات باقیمانده، ثبت‌نام مرحله دوم از اول بهمن ماه به مدت یک ماه انجام می‌شود که در پایان فرآیند ثبت‌نام، در صورتی که تعداد ثبت‌نام‌کنندگان بیشتر از تعداد تسهیلات در نظر گرفته شده نباشد، پرداخت‌های مرحله دوم پس از تکمیل مرحله نخست و احتمالا از فروردین ماه 98 آغاز و به مدت 6 ماه ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری همچنین گفت: در صورتیکه تعداد ثبت‌نام‌کنندگان بیشتر از سقف اعتبار تخصیصی توسط بانک عامل باشد، سوابق متقاضیان از جمله مجموع وام‌های دریافتی، میزان حقوق، بهره‌مندی از سایر تسهیلات و... مورد بررسی و اولویت‌بندی قرار گرفته و براساس میزان اعتبار تخصیصی، «واجدین شرایط» تعیین و اسامی پس از پایان مهلت ثبت‌نام در سامانه مربوطه اعلام می‌شود.

تقی‌زاده با اشاره به برخی شرایط ثبت‌نام مرحله دوم اظهار داشت: متقاضیانی که در سال 97 از وام ضروری 5 میلیون تومانی استفاده کرده باشندیا در مراحل پرداخت وام قرار دارند مجاز به ثبت‌نام نخواهند بود، همچنین متقاضیانی که از تاریخ صدور حکم بازنشستگی آنها کمتر از یکسال گذشته باشد یا وراث ذکوری که تا سه سال آینده از لیست وظیفه بگیری حذف می‌شوند یا متقاضیانی که حکم ترمیم سال جاری برای آنان صادر نشده باشد مجاز به ثبت‌نام نیستند. وی با بیان اینکه بازنشستگان عزیز برای ثبت‌نام وام با مراجعه به سایت صندوق به نشانی cspf.ir حتما شرایط و ضوابط اعلام شده را مطالعه و با آگاهی کامل ثبت‌نام کنند، تصریح کرد: بازپرداخت وام 5 میلیون تومانی در 36 قسط انجام می‌شود که از حساب شخص بازنشسته و موظف دریافت‌کننده وام به صورت ماهانه کسر خواهد شد.

   پرداخت «عیدی» تا پایان بهمن

تقی‌زاده همچنین اعلام کرد که طبق وعده رییس سازمان برنامه، عیدی بازنشستگان کشوری تا آخر بهمن همراه با حقوق به نحو شایسته پرداخت می‌شود.

تقی‌زاده همچنین با اشاره به اینکه کلنگ پنجاهمین خانه امید را در سقز به زمین زدیم گفت: امید است برای سال ۹۸ هم خبرهای خوشی برای بازنشستگان داشته باشیم. به گفته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، در بخش بیمه تکمیلی نیز ۳۰ درصد افزایش اعتبار بر مبنای دستور وزیر رفاه داریم و اعتبار آن به ۱,۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت. ۳۵ هزار بازنشسته بیماری‌های خاص را تحت پوشش قرار دادیم و سعی‌مان بر این است که بیشترین پوشش را برای این افراد داشته باشیم.مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه تمام اختیارات خود را به کانون‌ها تفویض می‌کنیم گفت: در بخش‌های دیگر سعی‌مان بر این بوده است که قانون مدیریت خدمات کشوری را از طریق نمایندگان مجلس دنبال کنیم. اکنون گروه‌های پنج گانه تشکیل شده و در کمیسیون‌های مختلف در جریان است و امیدواریم سال آینده بتوانیم مصوبه خوبی از مجلس بگیریم و قطعاً از دستاوردهای مهمی است که می‌تواند بسیاری مشکلات را حل کند.

تقی‌زاده با بیان اینکه تلاش می‌کنیم امروز آپادانا سرام کارش را به نحو شایسته انجام دهد اظهار کرد: صبا فولاد بیشترین تولیدات را در بخش فولادهای اسفنجی دارد و کارهای ویژه‌ای در این بخش انجام شده است.

  آخرین وضعیت همسان‌سازی

حقوق بازنشستگان

تقی‌زاده درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: همسان‌سازی به کمیسیون تلفیق رسیده و امید است در صحن مجلس حال و هوای خوبی برای بازنشستگان با مصوبات همسان‌سازی مجلس رقم بخورد. وی افزود: برای سال آینده به ۱۵ هزار میلیارد تومان برای همسان‌سازی نیاز داریم. پیشنهاد دولت ۲,۰۰۰ میلیارد تومان بوده است. پیشنهاد کمیسیون اجتماعی به کمیسیون تلفیق ۸,۰۰۰ میلیارد تومان دیگر بوده اما هنوز نهایی نشده است.

   شرکت‌های مشترک صندوق بازنشستگی

با شستا تفکیک می‌شوند

وی درباره حاکمیت شرکتی گفت: در راستای دستور وزیر رفاه اولین قدم این است که تمام شرکت‌های مشترک با شستا را تفکیک کنیم تا حاکمیت شرکتی را داشته باشیم. ۹۰ درصد کار انجام شده و ۱۰ درصد باقی مانده را به‌زودی تکمیل می‌کنیم. نسبت به توانمندسازی مدیریت‌ها نیز برنامه‌هایی در حال انجام است.

تقی‌زاده درباره خروج از بنگاه‌داری نیز گفت: سعی‌مان بر این است در زیرمجموعه رفاه هلدینگ‌های قدر و پرقدرتی را در بخش‌های تخصصی ایجاد کنیم تا در رقابت با شرکت‌های بزرگ کارهای خوبی انجام دهیم. تلاش شد ۹ شرکت را از حالت زیان‌دهی خارج کنیم اما زمان‌بر است. هر هیات‌مدیره‌ای که منصوب می‌کنیم برنامه‌ها و تخصص‌هایش را می‌گیریم و بعد در صورت تأیید اجازه ورود به کار را به او می‌دهیم.